La început de an vin către voi cu recomandări în zona de carieră.
De ce?
Pentru că unii aveți evaluarea anuală la final de an sau în primele luni ale anului și atunci vă faceți și un bilanț personal.
Vrei să ieși în evidență la locul de muncă?
Sau vrei un job nou?
Primul pas este să cauți, să îți suni prietenii, să vezi pe unde poți să lași un CV.
CV-ul care contează
La un moment dat CV-ul meu devenise prea lung, pentru că timp de aproape 22 de ani din cariera mea am făcut lucruri în paralel, aveam câte două joburi sau un job și alte colaborări.
Am învățat la un curs că nu contează că fac multe, în cazul unui angajator contează experiența mea care îi aduce lui valoare.
Altfel spus: când aplic pentru un proiect, client, job în zona ce scris o să pun experiența mea de trainer pentru că eu mi-am scris toate cursurile inclusiv cele pe care le-am susținut la Institutul Bancar Român, experiența de scris și aici adaug blogul pe care citiți acest articol și pe care mai sunt câteva sute de articole toate scrise de mine, articolele care s-au publicat pe Thrive Global Romania, cele scrise pentru Aegon și așa mai departe. O să adaug și faptul că sunt speaker la evenimente, invitat la diferite televiziuni la emisiuni diferite, adaug câteva linkuri de pe youtube inclusiv cel de la TedEx.
Când aplic pentru un contract în zona de proiecte în domeniul financiar bancar nu are sens să încarc CV-ul cu partea de mai sus, și o să înțelegeți de ce imediat.
Știu însă că cei care caut un om în zona de proiecte vor fi interesați de cei 20 de ani de experiență în domeniul financiar bancar. Rolurile prin care am trecut vor demonstra că știu cum funcționează produsele și serviciile bancare, știu să evaluez riscurile operaționale ale unei afaceri, știu toate procesele dintr-o bancă, o companie de leasing, o companie de recuperare creanțe și multe alte afaceri mai mici. Știu cum o modificare legală sau o schimbare în organigrama unei companii poate influența procesele, rolurile și responsabilitățile. Pot să generez cerințe pentru implementarea unui sistem informatic care să susțină procesele de business și să duc acest lucru până la implementarea finală. Aici o să menționez și EMBA-ul și alte specializări care contează pe lângă experiența relevantă.
În concluzie trebuie să îți faci un CV care contează, care scoate în evidență ce ai mai bun și interesant pentru cel care e dispus să te plătească pentru a lucra împreună.
Ce trebuie să arăt în CV?
Mă gândesc la asta de fiecare dată când CV-ul meu trebuie să ajungă undeva.
Gândiți și voi cu mine ceva: dacă ați fi deținătorul afacerii ce ați vrea să vedeți? Așa puteți înțelege cum gândește un angajator și ce trebuie să demonstrați dacă vreți un job nou sau să vă creșteți salariul.
Eu aș încerca să demonstrez că sunt omul potrivit la locul potrivit, adică în ce fel eu pot să aduc valoare companiei în care doresc să intru sau să cresc.
CV adaptat pentru angajator, pentru fiecare angajator
Am învățat de la specialiști că CV-ul nu este unul singur, universal, decât pe LinkedIn probabil unde ai CV online, în rest CV-ul trebuie adaptat pentru fiecare angajator către care îl trimiți.
Evident acest lucru se aplică și emailului de întâmpinare sau scrisorii de intenție.
Cele 10 secunde care contează!
Ei bine, ce-i cu cele 10 secunde?
Vă spun acum.
Am vorbit cu fondatorul Reedact, cu Cristian Maria, despre modelul de CV pe care îl poți genera pe site-ul lor AICI
De la Cristian știu că un recrutor decide în doar 10 secunde dacă vrea să te cunoască, altfel spus dacă ai vreo șansă să te bage în seamă.
Ce trebuie să demonstrezi în 10 secunde?
Istoric profesional, aptitudini, studii, specializări, realizări notabile și aptitudini.
Cum faci asta?
O soluție este CV-ul gândit de cei de la Reedact.
Intră pe link și vei găsi un exemplu de CV de o pagină.
În loc să trimiți un CV clasic, de cel puțin două pagini, plin de informații, mai degrabă faci un CV ușor de citit, cu elemente cheie care să ”te vândă” bine și să convingă angajatorul că ești o persoană pe care merită să o vadă și apoi poți oferi detalii la nevoie și la cerere.
Cu CV pe o singură pagină A4 vei ieși în evidență.
Reedact este un proiect 100% românesc, le doresc mult succes, pentru că știu că pot ajuta mulți oameni.
Mi-a plăcut ce am găsit pe site și modul în care îți poți aranja CV-ul la un preț mai mic decât o ieșire la cină. Așa că vă recomand și vouă să vă faceți un CV ușor de citit, cu ajutorul acestui instrument de construit CV Online, dacă vi se pare interesant și util, eu zic că este.
În sistem puteți ține CV-ul în limba română și engleză, așa că puteți avea două diferite dacă aveți nevoie. Le puteți actualiza de câte ori doriți.
Dacă ai nevoie de ajutor echipa Reedact iți stă la dispoziție, ai aici link în care găsești datele disponibile.
Tot pe site-ul Reedact găsiți și o zonă de blog în care găsiți articole utile, dați un ochi pe el.
Sper să vă fie de folos!
Să fie cu succes!
Foto cover by Pexels
Citește mai departe:
Curs online inregistrat despre cum să obții bani mai mulți de la angajator
3 pași practici ca să ceri o creștere a salariului tău
Fluturașul de salariu, înțelege diferența dintre salariul brut și net