3 lucruri pe care să le faci în ultimele luni din an ca să îl închei cu bine

3 lucruri pe care să le faci în ultimele luni din an ca să îl închei cu bine

3 lucruri pe care să le faci în ultimele luni din an ca să îl închei cu bine

1280 854 AnaMaria

S-a terminat vara și încă nu ne vine să credem. Mai zgribulim în tricou și vânăm orice rază de soare, dar culoarea frunzelor ne indică faptul că e timpul să punem o haină pe noi.

Cele mai mult planuri le facem la început de an, dar nici finalul nu este de neglijat. Exact cum este în contabilitate, soldul final dintr-o perioadă este soldul inițial pentru perioada următoare, mai pe înțelesul tuturor cu ce închei cu aia o să începi.

Ce îți propun în ultimele luni din an?

  1. Verifică-ți obiectivele stabilite la început de an.

De multe ori ne stabilim obiective și apoi închidem fișierul, sau punem lista într-o carte, sau păstrăm vision board-ul pe undeva pe unde nu îl vedem.

Ideea este că dacă lista de obiective, în orice formă ar fi ea, e pusă deoparte o să uităm de ea și ne luăm iar de viața de zi cu zi.

Ce se întâmplă mai departe?

Ne concentrăm pe multe și mărunte, și scoatem lista de pe unde am uitat-o fix înainte să facem alta nouă. Vedem obiectivele, ne dăm seama că a mai trecut un an fără să facem ceva pentru ele și poate chiar ajungem la concluzia greșită că lista asta este o prostie, că oricum nu duce nicăieri și nimic nu se schimbă. Păi a cui este vina? Hai să mai batem fierul până este cald.

Mai ai trei luni ca să mai bifezi ceva de pe listă.

Chiar dacă în timpul anului iar te-ai luat cu ce vor alții și ai uitat de ce e important pentru tine pe termen lung, fă-ți timp în aceste luni și fă din lista și din dorințele tale o prioritate.

Încearcă până la final de an să bifezi cât mai multe elemente.

Ce să faci cu cele care rămân totuși nebifate o să îți spun la final de an, nu te stresa acum cu asta.

  1. Pregătește-te de evaluarea de final de an la locul de muncă.

Fie la final de an, fie la început de an, ai parte de o evaluare la locul de muncă. Știu că aproape nimeni nu se uită pe acele liste înainte de marea întâlnire cu supervizorul care face evaluarea.

Fă tu lucrurile altfel.

Asumă-ți responsabilitatea, anticipează succesul și pregătește-te de această întâlnire ca să te asiguri că ai parte de ce-i mai bun, de funcție mai mare dacă asta îți dorești, de o mărire de salariu, de o primă sau un bonus, de negocierea unor facilități sau poate de creșterea siguranței locului tău de muncă dacă simți că jobul îți este în pericol.

Ia lista cu obiectivele anuale și vezi câte dintre ele sunt bifate și unde ai putea fi depunctat/depunctată. Asigură-te că și pentru obiectivele de muncă neîndeplinite ai făcut tot ce se putea ca să le îndeplinești și pregătește explicațiile suplimentare de care ai nevoie pentru a ieși cu bine din discuție.

Îți amintesc de cursul meu care te poate ajuta: Evalueaza-ti angajatorul si castiga mai multi bani

Dacă ai afacerea ta lasă-ți timp în program pentru a evalua modul în care afacerea ta s-a dezvoltat și care sunt zonele în care ai performat, ca să știi cum să pregătești strategia pentru perioada următoare, să decizi cu cine dintre clienții și colaboratorii tăi vei merge mai departe.

  1. Decide ce îți dorești de la viața ta pe mai departe ca să știi ce să pui pe lista obiectivelor de anul viitor.

Sunt multe persoane care citesc articolele mele de final de an și cele de început de an, apoi își fac plini de ambiție și elan lista pentru anul ce se așterne în fața lor.

Și multe dintre lucrurile de acolo, dintre dorințele pe care vrem să le vedem realitate sunt puse la repezeală, nu au cap și nu au coadă, nu duc nicăieri.

Așa am fost și eu la început, doar nu credeți că m-am născut învățată. Mi-au trebuit trei sau patru ani de exerciții ca să ajung să îmi fac o listă de obicective cât de cât realistă și utilă. De atunci atrag ca un magnet ce îmi doresc, oportunitățile apar de te miri unde și lucrurile se leagă.

Îți recomand și articolele:

Fă o prioritate din interesul tău pe termen lung

De ce nu reușesc să îmi îndeplinesc obiectivele?

Ai răbdare și gândește-te bine ce îți dorești.

Unde vrei să fii peste câțiva ani ca om, ca profesionist, ca parte din orice rol ai acum în viața ta?

Ce te costă să faci schimbări în viața ta?

Ce preț ai de plătit dacă nu faci nimic și mergi mai departe din inerție cu viața pe care o ai acum?

oferte educatie curs online

Succesul nu cade din cer și nici nu ține doar de noroc, succesul se planifică!

Ai grijă de tine și fă ca fiecare zi să conteze.

Tu contezi! Tu meriți ce este mai bun.

Photo cover by Anete Lusina from Pexels

 

Îți recomand și articolele:

5 tipuri de cărți pe care trebuie să le citești ca să ai bani și succes

Oamenii de succes investesc în educația lor

Leave a Reply