Fac aici un rezumat al articolelor publicate în luna Aprilie 2018.
În cazul în care vreți să vedeți articolele în momentul în care le public, trebuie să apăsați clopoțelul care apare în dreapta paginii pe site.
În cazul în care vreți să vedeți articolele și restul materialelor , unele încărcate doar pe Facebook, trebuie să intrați pe pagina Financialparenting și să selectați la Follow / See first (în loc de Default).
Articolul : În așteptarea iepurașului de Paște
O mămică mi-a spus că este îngrijorată de faptul că băiatul ei primește prea mulți bani de Sărbători și îmi cerea părerea despre cum să stopeze acest fenomen în cadrul familiei. I se pare că acești bani primiți ”pe gratis” strică educația financiară pe care ea și soțul ei încearcă să o insufle copilului.
Vă propun un articol despre administrarea banilor primiți cadou, dărnicie , activități împreună, obiceiuri sănătoase.
Articolul : Despre evenimentul Educație modernă și performanță
Am participat la evenimentul organizat de Parenting Academy ”Educație modernă și performanță”.
Am plecat de acolo, la fel ca restul participanților aș zice, aproximativ 400 de persoane, plină de speranță. Școala românească are o șansă la schimbare și sunt oameni care fac eforturi în acest sens.
Am încercat să sintetizez în articol ideile conferinței și subiectele dezbătute.
Articolul : Cate bordeie, atatea obiceie?
Rețete exacte exista în bucătărie, pentru prăjituri, în rest rețetele se adaptează după gustul sau nevoile familiei : fără sare, fără gluten, fără zahar, fără amidon etc.
La fel consider că este si cu educația. Informațiile primite trebuie sa fie armonizate în context pentru un maxim efect, adaptate nevoilor și valorilor personale și ale familiei.
Articolul : Banii nu rezolvă problemele de cuplu
Statisticile arată că multe cupluri se despart din cauza banilor. Cuplurile care au o situație financiară satisfăcătoare au șanse mai mari să reziste. Totuși, în cuplu, fiecare vine de acasă cu un bagaj emoțional și cu propria imagine despre ce înseamnă banii.
Unii oameni văd in bani o soluție miraculoasă pentru orice problemă, inclusiv pentru problemele de cuplu. Așa sa fie?
Articolul prezintă trei exemple de persoane care văd în bani altceva decât un mijloc de schimb.
Articolul : Banii după venirea primului copil
Venirea primului copil face ca multe cupluri să devină mai responsabile financiar. Distracțiile sunt lăsate pe locul doi și cuplul trebuie să aibă în vedere prioritățile legate de bani în altă ordine.
Fondul de urgență nu mai este un moft ci o necesitate, economiile capătă (și) alt sens, cheltuielile nou apărute încep să fie bugetate și așa mai departe.
Articolul : Modelul de acasă și cursurile pentru copii
Cursurile de educație financiară pentru copii pot să le aducă informație și să le stimuleze curiozitatea, dar aptitudinile și obiceiurile se formează acasă.
Articolul prezintă două povești de viață care să accentueze importanța modelului familial pentru dezvoltarea copilului și modul în care acesta afectează adultul în relațiile personale.
Articolul : Lecții importante despre reciclare, din viața de la țară
Prima zi la țară la bunica și deja multe lecții predate mai mult în teorie își găsesc sensul în ochii copilului. La țară multe lucruri se transformă și nu sunt aruncate, așa cum ar fi la oraș.
Lecțiile despre reciclare și grija față de mediu prind mai multă substanță după demonstrațiile practice experimentate de către copil.
Articolul: Generozitatea o poți vedea doar la alții
Oamenii generoși nu se pot vedea pe ei dar îi văd și îi admiră pe alții, faptele lor sunt în ochii lor doar normalitate. Dacă îi întrebi de ce se agită așa de mult pentru alții , fără nici un folos, o să îți răspundă că nu pot altfel. Folosul e sufletesc. Când ai un suflet plin simți nevoia să dai mai departe.
Articolul face referire la Evenimentul de strângere de fonduri pentru o asociație care face terapie cu copii cu sindrom Down, nevoile emoționale și materiale ale acestor părinți, importanța implicării noastre a tuturor în sprijinul acestor familii.
Articolul : Give yourself permission
Ne trăim viața după traseul făcut de cei din jur încă de dinainte să ne naștem și apoi ne trăim viața constrânși de cei din jur.
Este momentul să lăsăm deoparte comparațiile, să nu ne mai temem de părerile celorlalți, să ne uităm în oglindă și să ne dăm voie să ne trăim viața în concordanță cu propriile dorințe, vise, valori.
Ai dreptul să greșești și să o iei de la capăt, ori de câte ori este nevoie!