Cariera mamei și antreprenoriat

Cariera mamei și antreprenoriat

4730 2660 AnaMaria

Sunt mame care decid că nu se mai întorc la muncă după venirea copilului.

O mare parte dintre mamele antreprenor sunt foste angajate în corporații și care au realizat că nu pot îmbina în mod armonios viața de familie cu programul de 8-10 ore.

Mulți copiii vin la vârste la care mama are deja o carieră, o poziție bună într-o firmă și deja un venit consistent. Și totuși, sunt mame care vor mai mult timp pentru familie, chiar dacă asta înseamnă să își reducă veniturile sau o perioadă până când afacerea lor prinde aripi, sau chiar să nu aibă nici un venit, ori mai mult, să-și investească economiile într-o idee de afaceri.

Unele reușesc să aibă succes și sub brand personal, după ce ani la rând au muncit sub umbrela unei firme.

Timp flexibil sau munca de acasă?

Lipsa unei legislații care să ofere șansa mamei să lucreze mai puțin sau în program flexibil, astfel încât să se poată ocupa și de copil, face ca multe mame să pornească pe cont propriu.

Sunt foarte puține domenii în care se poate aplica munca de acasă și mult mai puține în care angajatorii chiar acceptă acest model.

Mulți trăim departe de familiile noastre sau cei din familie nu ne pot oferi ajutor în creșterea copiilor. Bona este o soluție temporară dar de la vârsta grădiniței puțini își permit și bonă și cheltuielile lunare cu grădinița sau școala.

În acest context,în care un părinte stă la muncă 8 ore, considerând și timpul necesar drumului până la muncă, asta înseamnă că un copil stă minim 9 ore undeva: la grădiniță cu program prelungit, la școală cu sistem afterschool.

Altfel spus, un copil ajunge să fie expus la mai multe ore de muncă decât un adult. Multe sisteme afterschool nu oferă mai mult decât un spațiu în care copilul poate sta pe scaun, nu există zonă de mișcare, zonă de odihnă, zonă de liniște. Unii părinți aleg diverse opționale pentru copii dar de multe ori, acestea, obosesc și mai mult copilul.

Nivelul de stres și oboseală la care un copil este expus devine mult prea mare și consecințele se văd în timp.

Un vis devenit realitate

Sunt și mame care întotdeauna și-au dorit să facă ceva dar nu au avut curaj sau nu au avut șansa.

De multe ori în viață, ca să ajungi la ce vrei să faci, uneori trebuie să pornești de la ce trebuie să faci.

În tinerețe este greu să îți dai seama ce vrei, așa că multe femei merg pe drumul propus de familie.

Maternitatea vine cu un alt sens, cu dorința de a fi mai mult, de a face mai mult. Sunt mame care au un boom de creativitate și energie, decid că este momentul să facă altceva, au motivația și puterea de a se lansa în afaceri.

Acestea sunt mamele care spun ”intotdeauna mi-am dorit să …. , acum chiar o fac”.

Credeți că eu aș fi avut curaj să visez că o să fac asta?

Că prin cursurile financial parenting, voi ajunge să contribui la o viață mai bună pentru sute de oameni?

Că voi ajunge să fiu realizator și moderator, să fac o emisiune live la o televiziune online și o să aduc în fața voastră părinți care se lansează în antreprenoriat după venirea copiilor? Îmi place să găsesc povești de succes care să vă inspire!

Că voi fi moderator și speaker la mai multe evenimente la nivel național?

Că voi ajunge pe coperta unei reviste glossy despre mame antreprenor?

Că voi fi invitată să vorbesc la TedX?

Vreau altceva, care să mă împlinească

Am întâlnit și aceste mame care vor un sens.

Nu știu ce vor să facă, sunt în căutare de idei dar care au acum puterea, motivația, o bază materială de la care să porneasă și încrederea că pot, de unele singure.

Dacă ești în această situație îți recomand comunitatea Mamprenoare 

Au inițiativă, sunt autodidacte, sunt serioase și muncitoare, Își fac planuri realiste și nu se așteaptă să plouă cu bani de a doua zi. Oferă înainte să ceară și au toate șansele de succes.

Mame născute pentru antreprenoriat

Am întâlnit și acest model. Mame care au afaceri și sunt făcute pentru așa ceva.

Fie că au o afacere de familie, fie că ele au dezvoltat o afacere, singure sau cu altcineva, sunt în continuă mișcare, au idei găsesc soluții, se adaptează repede.

Nu sunt angajați dar, de regulă, au angajați. Sunt lideri înăscuți. Sunt exemple pentru alții și sunt primele care ajută și dau sfaturi când sunt abordate sau simt că pot ajuta, vor și sunt gata oricând să ajute.

Mama de carieră cu idei de afaceri

Am întâlnit și mame care își păstrează un loc de muncă care deja este bine plătit și obținut cu efort, în timp. Acesta oferă o bază materială, o sursă de venit activ care susține o a doua afacere, pornită din pasiune.

Eu am pornit Financial Parenting cu un an înainte de a pleca din corporație. Ideea nu mi-a venit ușor, am trecut printr-un proces alături de un coach, povestea mea o găsiți aici.

Când afacerea personală se dovedește a fi un succes, cariera din corporație este lăsată și concentrarea se face pe afacere. Dacă acest lucru nu se întâmplă, această mamă pornește o nouă afacere și încă una și încă una, până când găsește varianta câștigătoare.

La conferința Empowering Mothers veți întâlni mame din toate categoriile descrie mai sus.

Fiecare și-a pornit afacerea de la o idee. Cu multe emoții, uneori fără sprijin, dar cu multă motivație și dorință de a reuși.

Părea un vis de neatins.

Acum, când le auzi vorbind despre afacerile lor pare intimidant.

Unele dintre ele sunt încă uimite prin câte au trecut și unde au ajuns.

Nu este ușor dar este minunat!

Simți că faci ceva al tău, ceva care iese din mintea ta, din efortul tău și este unic? Cum să nu fie minunat? E ca un alt copil pe care îl crești, din tot ce ai devenit tu, din tot ce ești, din tot ce poți să fii.

Vino să cunoști femei din comunitatea Mamprenoare la conferința Empowering Mothers pe 7 Decembrie 2019.

Deschiderea o să fie făcută de Alina Bota, cea care a fondat Mamprenoare și care a stat în spate la zeci de start-up-uri sau dezvoltări de businessuri aflate la început de drum sau le-a dat un suflu nou când au ajuns într-un blocaj.

Alături de ea va fi Gabriela Maalouf, psiholog, primul specialist NLP Parenting din România, un om și un specialist minunat.

Eu voi fi speaker în panelul de Parenting.

Mai există un panel referitor la Carieră, cu exemple din comunitate.

Mai ai acces la două din cele patru workshopuri deosebite pregătite special pentru noi, îți va fi greu să alegi între ele dar cu siguranță te vei bucura de cele două alese de tine.

Vom primi sfaturi referitoare la imaginea noastră de la Gabi Urdă, consultant vestimentar.

Și… vom avea o sesiune de curățenie energetică. Habar nu am ce înseamnă dar abia astept să aflu! Cred că încep bine noul an după un astfel de eveniment.

Biletele se pot cumpăra online, de aici.

Dacă nu reușești să ajungi la conferință, verifică programul întâlnirilor și mergi la o cafea la întâlnirea din orașul tău. Ai doar de câștigat alături de femei care au preocupări și valori similare cu ale tale.

Îți recomand să citești și articolele:

Conferințele WOW by Mamprenoare

De ce să participi la încă o conferință de parenting?

Te așteptăm alături de noi!

 

Leave a Reply