Cursuri corporate

Cursuri corporate

2160 2160 AnaMaria

Cei buni trebuie să rămână în firma ta.

Știi că banii nu sunt principalul factor prin care poți motiva angajații, dar când peste tot sunt știri despre cât de greu o să ne fie, venite fix după o pandemie care ne-a lovit, abia îți poți strânge gândurile pe problemele financiare ale companiei tale, cum să te mai gândești și la fiecare în parte. Dar știi că angajații sunt stresați și asta le afectează activitatea și în mod direct afectează eficiența lor și banii care ajung în conturile firmei tale.

Problemele cu banii nu te lasă nici să dormi, nici să te concentrezi la muncă, și pentru angajații tăi e la fel.

Dacă pe zona de business nu mă bag, nici in zona de fiscalitate, nici măcar în cashflow-ul sau previziunile financiare ale companiei tale, pe zona legată de angajați pot da o mână de ajutor prin cursuri de educație financiară, cursuri care le vor fi folositoare pe viață.

Dacă vrei să investești sume mici cu efect maxim îți propun cursuri de educație financiară pentru angajații tăi.

Sunt persoana potrivită pentru asta! Când țin un curs știu că până seara primesc multe mesaje de la cei care au participar și care îmi spun cât de mult le-a plăcut, câte lucruri utile au învățat, cât de bine au rezonat cu exemplele mele și asta este dovada că țin cursuri memorabile.

Primesc și mesaje de genul ”parcă despre mine vorbeai, mulțumesc pentru soluții”, ”am învățat de la tine în două ore cât nu am învățat din zeci de cărți citite”, sau ”eram decisă să deschid cursul și să fac altceva, dar m-ai prins cu totul, am stat lipită de monitor și mi-am luat notițe, ești grozavă”, ”cel mai interesant curs despre bani la care am fost” sau ”angajaților noștri le-a plăcut foarte mult cursul și am dori să ne mai propui un alt curs care consideri că …”.

Am o experiență de peste 15 ani ca trainer și de peste 20 de ani în lucrul cu oameni și bani, prin experiența mea în bancă. La 18 ani m-am angajat într-o bancă și mi-a plăcut foarte mult, atât partea legată de produse și servicii cât și interacțiunea cu clienții, așa am aflat sute de povești de viață în care banii aveau un rol important, fie că erau mulți, fie că erau  puțini.

La 26 de ani angajam oameni in agenția pe care am deschis-o și analizam situații personale sensibile ale clienților. Apoi am ajuns la 27 de ani manager în centrala băncii, vedeam rapoarte cu mii de cazuri de datornici. Relația cu banii nu este ușoară pentru majoritatea oamenilor din jur. Statistic 70% dintre oameni trăiesc în haos financiar.

Uită-te în jur, câți dintre cei cu care te întâlnești zilnic sunt stresați în legătură cu banii? Oare câți trăiesc de la salariu la salariu, indiferent de cât de puțin sau mult câștigă?

Am adăugat la CV 5 ani de antreprenoriat ca să simt și cum e viața cu venituri fluctuante sau chiar să muncesc fără bani. M-am descurcat cu ambele.

În paralel nu m-am tras de la voluntariat și mentorat pentru cei care au o relație cu banii care are nevoie de îmbunătățiri sau au afaceri la început de drum.

CV-ul meu este pe LinkedIn, mă poți găsi și în diferite înregistrări de la emisiuni TV sau alte interviuri pe YouTube. De lăudat m-am lăudat singură în articolul pe care îl găsești AICI.

În tot acest timp am învățat multe lucruri despre relația specială dintre oameni și banii lor, iar de câțiva ani țin cursuri care schimbă viețile celor care mă întâlnesc.

Banii contează, și pentru tine ca angajator, și pentru angajatul tău.

Când ție îți merge bine și angajatului nu așa bine, găsiți o cale de mijloc, dar când criza lovește ambele părți ce este de făcut?

Știu că nu îți dorești să pierzi persoane importante din compania ta pentru că cineva le dă mai mulți bani la salariul lunar, dacă tu consideri că faci o plată corectă pentru munca depusă.

Este o capcană de multe ori această fugă după mai mulți bani, pentru că la nivel personal cu cât câștigi mai mult cu atât îți crești nivelul de trai și deci ai nevoie de mai mulți bani. Există o vorbă: sărbătorim o creștere de 100 lei cu o rată la un credit de 150 lei. Angajații tăi fac la fel și vor ajunge la concluzia că ”dincolo primesc mai mult”.

Pe de altă parte poți avea angajați care nu pleacă, rămân și se plâng sau fac muncă ”de mântuială” în ideea că: ”pentru banii ăștia fac destul.” fără să își pună problema că poate ei au o lipsă de educație financiară și problema nu este la angajator ci la ei.

Ce poți face ca să reții angajații buni? Și să îi ai mulțumiți și fericiți?

Să îi ajuți să se educe financiar.

Dacă ei au o relație bună cu banii vor reuși să facă mult din puțin, și să nu trăiască zilnic cu stresul banilor, cu frică ori de câte ori aud știri despre inflație, creșterea cursului valutar, creșterea prețurilor, majorarea facturilor și așa mai departe.

Ce pot eu să (îți) ofer?

Cu niște cursuri care sunt pe înțelesul tuturor.

Am cursuri și informații verificate deja în fața a sute de oameni.

Familii întregi au o viață mai bună pentru că au făcut mici schimbări în urma unui curs pe care eu l-am ținut. 

Îți propun pentru angajații tăi cursuri online, pe Zoom, astfel:

  • de la o oră până la cursuri mai lungi după nevoie sau după scopul final pe care ni-l propunem
  • SAU
  • un program de o întâlnire pe lună pe termen lung, într-o structură bine gândită
  • SAU
  • pot să fac un curs la cerere fix pe nevoile pe care le-ai identificat la angajații tăi.

Cursurile  le pot ține în limba română sau engleză. Evident eliberez factură, în lei sau în euro.

Contactează-mă la office@financialparenting.eu sau pe anamaria@financialparenting.eu și discutăm mai multe.

În funcție de disponibilitatea mea și a voastră găsim un interval disponibil. Totuși, ca să nu credeți că sunt cu nasul pe sus când vă spun că nu am timp, cel mai bine ar fi să stabilim din timp data, ora și alte detalii.

Mulțumesc, Anamaria

 

 

 

 

 

Leave a Reply