Aceste ascunzători sunt importante de Crăciun când avem mai multe cadouri și avem nevoie fie de o ascunzătoare mai mare fie de mai multe ascunzători. Totuși, unele dintre ele sunt bune și pentru cadourile de zile de naștere, zile de nume, sau alte ocazii de peste an.
Până anul trecut Elena mea desființa orice metodă prin care Moșul ar exista și as putea veni în mod magic.
Cum să vină prin coș când arde focul? Cum să treacă prin pereți? Mda, știți și voi despre ce vorbesc.
Ei bine, anul acesta a crezut în el mai mult ca oricând. Poate că au început discuțiile de la școală cu ”moșul nu există” și deja subiectul devine interesant către palpitant.
Cred că nu e deloc amuzant să te gândești că Moșul e singurul care ar putea să îți aducă jucăria aia la care părinții au spus NUUUUUU de atâtea ori și acum dispare orice șansă de a o avea.
Bine, nu chiar orice șansă, doar că din banii din pușculiță jucăria pare cam scumpă și nu o mai vrea atât de mult.
Și în plus, pentru a fi sigură că există a decis că anul acesta îl asteaptă pe Moșul ca să îl vadă. Poate chiar să îi facă și o poză.
Așa că am ajuns la o întrebare: unde să ascund cadoul de la Moș ca să nu fie descoperit?
Și am primit un val de răspunsuri! M-am și distrat bine, dar totuși este un subiect serios pentru orice părinte.
M-am gândit că v-ar fi și vouă de folos, așa că le las mai jos.
Menționez faptul că dacă mai aveți idei le aștept cu drag, o să le pun în articol pentru că astfel puteți salva Crăciunul cuiva.
Idei de locuri în care să ascundeți cadourile
Ideal ar fi cât mai aproape de brad, locul final în care ele trebuie să ajungă rapid și eficient.
Sub pat, în lada de la pat sau în somieră
Ideea e că nu poate copilul să le ridice și astfel să le descopere.
Totuși, dacă aveți pisică sau cățel nu este o idee bună să le ascundeți sub pat. Eu am paturi cu spațiu sub ele, mi-a trecut prin gând și mi-am dat seama că pisica cea curioasă este un risc pentru cadourile mele, chiar dacă cutiile de lego, cărțile și orice mai am ar fi încăput numai bine.
În dulapul de haine, dressing sau în orice dulap înalt
Asta este o altă ascunzătoare. Eu încă o folosesc. Am un dulap în care am rochii (pe care oricum nu le port după cum ați observat deci nu umblu prea des acolo) și în care este o dezordine aparentă, așa că printre ele se pot ascunde cadouri.
Cred că vă amintiți când erați copii cum găseați cadourile ascunse în dulap. Ale mele erau puse în dulapul cu hainele de pat și prosoape. După ce s-a prins mama că le-am descoperit le-a mutat mai sus după alte haine și țin minte cum mă cățăram pe mobilă.
Pe vremea aceea mobila era grea, din lemn, acum există riscul de a cădea peste copil așa că nu le puneți undeva unde l-ar bate gândul să se cațere.
Anul acesta am pus un cadou mai mare într-o pungă de cadou și punga am agațat-o în dressing sub o haină de primăvară.
Cred că va mai funcționa o perioadă metoda aceasta. Dezavantajul este că între locul de ascuns și brad sunt multe scări pe care ar trebui să le cobor ca vântul și ca gândul, sau să mut cumva cadoul mai aproape în seara de Ajun.
Cine are dulap cu cheie s-a scos! Dulap cu cheie mai știu doar la mama acasă, mobila mea nu are cheie, deci nici o șansă.
Porbagajul mașinii, în boxă sau la vecini
Un loc preferat de mulți și de mine pentru că mașina este în fața casei.
Alții mai riscă și pun pachetul pe hol, sau la vecini, mimează că trebuie să ducă punga la gunoi și oarecum reușesc să strecoare cadourile.
Este adevărat că pentru cei cu copii vigilenți s-ar putea să nu prea meargă această soluție, dar casa o să fie lună și bec la cât o să ieșiți la ghenă. Brusc se va face loc și în frigider, și în cămară, peste tot.
În afara casei
Pe lângă varianta cu vecini mulți părinți ascund cadourile la birou, la locul de muncă, la bunici, la prieteni, la alți membri din familie și cumva apar sub brad la momentul potrivit.
Cred că dacă schimbăm persoana care le aduce putem și să îi derutăm, să nu se prindă că este o strategie.
Pe rând se tot întâlnesc unii și alții cu Moșul pe drum, fiecare va avea câte o poveste despre cum l-au prins pe Moșul pe undeva, ce a zis, ce a făcut, deci sigur există!
În trollere, geamantane, genți
A fost o perioadă în care plimbatul trollerelor prin casă era un hobby care a dispărut cum a apărut, s-a consumat rapid, așa că acum pot ascunde în ele cadouri cumpărate din timp.
Cel mai important este să nu uităm de ele. Eu o pățesc, des. Le descopăr înainte de plecarea în vacanță.
Și nici nu există Moș Vacanță! Dar vine de fiecare dată. Cum sunt eu strângătoare și le cumpăr din timp, vă dați seama despre cum acest Moș este prezent an de an.
Dacă pățiți și voi mă bucur că nu sunt singura cu mommy brain.
In cutii de scutece sau cutii de electocasnice
Ei bine asta e o strategie faină și des întâlnită la cei cu copii mici, ascund cadourile în cutii de scutece.
Să vă zic că încă mai am o cutie de scutece, fără scutece evident și cu diverse lucruri de craft prin ea, cu toate că fie-mea este deja la școală. Nu caută niciodată nimic în ea, deci e de luat în considerare pentru cărți, jocuri și altele. Să o arunc? Nu. Asta nu e în plan, mai ales că am aflat că o pot folosi mai inteligent decât o făceam.
Cutiile mari de la electrocasnice pot fi o soluție bună.
Le puneți pe toate acolo, le mutați direct și rapid sub brad. Dacă sunteți prinși când mutați cutia le vorbiți copiilor despre reciclare sau cum acolo țineți lucrurile de dat, cum e bine să fim darnici, găsiți voi o lecție bună pentru copii. Și ca de obicei când dați lecții ei vă ignoră deci scăpați ușor.
Într-un loc cu dezordine
Pentru cei cu copii mai mari locurile cu dezordine sunt perfecte.
Cine are copii care fac curat (și fără să îi plătiți) bravo vouă, veți folosi alte locuri, noi ceilalți le putem folosi pentru că sunt locuri de care copiii nu se ating. Ei caută în spații cât mai interesante iar coșul cu rufe, fotoliul ticsit de haine, dulapul în care sunt toate alandala și altele de acest gen nu o să prezinte interes.
La vedere adică într-un loc pe lângă care trecem fără să îl băgăm în seamă
Totuși, copiii au alt spirit de observație. Anul trecut de Moș Nicolae am pus fructele și dulciurile în cuva mașinii de spălat care era la parter, în baia de serviciu, adică la un pas de cizmulițele destinatare. Ceva i-a atras atenția și era să le descopere, abia am dus-o de acolo și m-am întors să pun un prosop închis la culoare.
Deci strategia asta este cam riscantă, totuși nici una nu e de ignorat când vorbim despre o misiune atât de importantă!
În cazul în care nu există nici o șansă să le mutați din ascunzătoare mai bine lăsați copiii să adoarmă și dimineață vă dau ei trezirea.
Cum a descoperit cadourile de câteva ori
Evident ați pățit și voi asta, sunt convinsă.
Puteți să îmi scrieți cum ați pățit-o și voi, ca să ne ferim și să învățăm unii de la alții. Chir vă rog să îmi scrieți.
Până acum eu am pățit următoarele:
Am lăsat pachetul într-o zonă accesibilă.
L-a găsit, s-a jucat cu jucăriile și uite așa am avut de cumpărat altceva.
Am uitat de cadouri și am deschis ascunzătoare în fața ei
Mno, asta este. S-a bucurat, nu a pus multe întrebări și s-a jucat cu ce a găsit.
Altcineva s-a ”scăpat”
Asta e proaspătă. Am cumpărat câteva cărți. Zilele trecute mă întreabă Elena ceva și bunica îi răspunde
”caută în cartea pe care ți-a cumpărat-o ieri!”
M-am înverzit mai ceva ca Grinch!!! Apoi și-a dat seama bunica,din culoarea mea care se tot schimba că este cadou pentru Crăciun, dar întrebările au început să curgă.
M-a văzut
Noroc că am pus cadouri în mai multe locuri și am putut să i-l dau.
I-am zis că Moșul aduce câte un cadou pentru fiecare copil și restul sunt de la părinți și cei dragi.
I-am explicat că ne facem cadouri unii altora și dacă un copil a primit muuulte cadouri sau cadouri foarte scumpe nu înseamnă că Moșul îl iubește mai mult, ci că cei dragi i-au făcut acele cadouri, Moșul l-a adus pe cel mai modest și semnificativ.
A venit curierul cu cadoul când era acasă
Asta am pățit anul trecut. I-am zis că este cadoul ei și că eu nu l-aș deschide în locul ei că altfel nu o să mai fie surpriză. A rezistat o zi, apoi mi-a zis să îl ascund undeva și să i-l dau când e cazul. Așa am făcut.
L-a găsit și nu a zis nimic
Și asta e proaspătă.
Cred că a găsit un cadou și l-a lăsat acolo. Este un joc, pus într-o pungă, în mansardă, în zona în care ținem diverse de la haine din alt sezon, la geamantane, cutii de pantofi etc. Știu că punga aceea de hârtie avea peste ea ceva, ei bine acum nu mai avea și jocul se vedea de la distanță. O să urmăresc reacția ei când îl primește, dar cred că am trecut și eu prin asta, la fel ca voi.
Nu e rău, e chiar foarte bine!
Testele arată că cei care au răbdare să primească ceva sunt cei care au șanse să ajungă oameni de succes deci să sperăm cu inima plină.
Părerea mea…
Lăsați-i să creadă în Moș Crăciun. Eu încă mai cred.
Știu că Moșul este energia bună pe care eu o trimit către alții și care se întoarce către mine, de cele mai multe ori prin cadouri de care mp bucur foarte tare.
I-am spus că și noi ne facem daruri între noi și că există Spiritul Crăciunului, prin bunătate și simbolic prin cadouri.
Mai știe că de Crăciun sărbătorim Nașterea Domnului și cum magii au adus cadouri și noi ducem cadouri unde mergem.
Bucuria Crăciunului stă în dragostea cu care stăm împreună și colindăm, în dăruință, în faptele bune cu care închidem anul, în masa pe care am pus bucate pregătite cu drag și în cadourile pe care ni le facem cu drag.
Crăciun fericit să aveți!
Să vă fie casa plină de dragoste și cadourile să fie multe sub brad.
La masă să aveți bucate gustoase și vorbe frumoase, iar în jurul ei să fie oameni dragi sufletului vostru.
Photo cover by Gustavo Fring from Pexels
Îți recomand și articolele:
Ce cadouri aleg copiii de Crăciun, pentru cei dragi?