Vizită la Disneyland cu copil de 8 ani

Vizită la Disneyland cu copil de 8 ani

2560 1154 AnaMaria

Disneyland, locul magic în care vă recomand să ajungeți măcar o dată în viață!

Pentru că am mai fost la Disneyland înainte să avem copilul am așteptat ca ea să fie la vârsta potrivită ca să se bucure de experiență și noi alături de ea. În parc sunt persoane de toate vârstele, dar la multe atracții copiii trebuie să aibă măcar 120 cm, iar agitația din parc poate fi copleșitoare pentru unii copii mai mici.

Cum Elena și-a dorit să vadă Turnul Eiffel și nu neapărat Disneyland am preferat sa avem vacanța la Paris cu o zi în Dineyland și a fost ok așa cum am planificat, dar vă spun cum stă treaba și dacă alegeți să mergeți doar la Disneyland.

Drumul din Paris la Disneyland

Dacă stați în Paris nu este problemă, se ajunge ușor la poarta de intrare a parcului cu ajutorul trenului RER linia roșie.

De oriunde sunteți cazați trebuie să vedeți unde cea mai aproape linie de metrou pe care o luați de la hotel se întâlnește cu linia roșie în oraș ca să faceți schimbul de linii, nu trebuie să mergeți la cine știe ce gară, e ca și cum ați schimba două linii de metrou. Drumul durează puțin peste o oră.

Pentru linia roșie aveți nevoie de alt bilet pe care îl luați de pe peron înainte de intrare la tren, tin minte că a fost 7,60 euro de persoană.

Un drum cu metroul sau autobusul este 1,90 euro, noi am cumpărat set de 10 bilete și vad pe bilet 1,69 eur pentru adult și 0,85 euro pentru copil.

Stația la care coborâți pentru Disneyland este ultima așa că nu aveți cum să o ratați, stați fără teamă, aproape toți cei din tren coboară în același loc, puțini coboară pe traseu. Pe peron puteți identifica direcția corectă (Marne La Vallee -Chessy) după semnul cu Mickey / sau mențiunea Parcs Disneyland Paris, așa că nu aveți cum să vă pierdeți. Dacă tot aveți emoții urcați-vă în trenul în care se urcă multe familii cu copii, mergeți la sigur.

In tren sau metrou să nu vă speriați dacă trenul merge într-o direcție și stațiile sunt puse invers pe panoul de deasupra ușii, urmăriți prima stație, o să vă liniștiți, apoi le numărați și știți la care coborâți, asta este valabil și în tren și în metrou. De obicei sunt buline luminate cu numele stației așa că știți tot timpul unde sunteți și ce stație urmează.

Biletele pentru Disneyland le-am luat înainte să plecăm din țară pentru că am obsevat când mă documentam despre ce vom face acolo că aveau și zile în care nu mai erau bilete disponibile și îi anunțau pe cei cu bilete nedatate să se înregistreze ca să vadă dacă pot intra sau nu. Wow! Ar fi o treabă să ajungi la poartă cu copilul după tine și să nu poți intra.

Dacă stați direct în Disneyland luați shuttle bus direct din aeroport către parc, drum direct.

Biletele pentru Disneyland se pot lua:

  • pentru o zi sau mai multe,
  • datate (la o dată fixă, sunt mai ieftine) sau nedatate (poți merge oricând, dar sunt mai scumpe evident și uneori se cere să te înregistrezi înainte de a ajunge),
  • pentru un parc sau pentru ambele (Parcul și Studiourile Disney).

Pentru că am mai fost la Disneyland am ales o zi și parcul.

Atenție: cumpărați biletele de pe site-ul oficial Disneyland. Erau la intrare mulți cu bilete cumpărate online de pe diverse site-uri și care erau false, evident că nu au avut acces în parc și un bilet este către 100 euro adică nu-i de ici de colo să afli la intrare că este fals.

A fost aglomerat în parc, așa cum este întotdeauna, nu cred că este vreo perioadă în care să îl găsiți fără nebunie, dar evitați vacanțele lor și zilele de weekend.

Am stat cel mai puțin câte 45 de minute ca să ne dăm pe ceva ( aproximativ 3 minute, o tură), adică am apucat să ne dăm în câteva trenulețe. Nici nu m-ar ține nervii și picioarele să stau mai multe zile în parc, vă spun sincer. La o coadă erau niște fete din Grecia în spatele nostru, la alta o familie din România, așa că ne-am împrietenit bine în ora de așteptare și ne-am povestit toate poveștile, dar tot greu a mers, oamenii sunt unii în alții, nu ai cum și unde să te așezi.

Vârsta potrivită pentru Disneyland?

De când cei mici stau singuri câte o oră în picioare, altfel este foarte greu pentru că se plictisesc și dacă vor în brațe sau la toaletă după ce ai stat deja 30 de minute la coadă este memorabil. Din coadă nu prea ai cum să ieși, și dacă ieși nu mai ai cum să intri. Toalete sunt destule, dar nu la tot pasul.

Peste tot copiii erau călare pe garduri ca melcii. Cu toate astea nu am văzut nici un gard ciobit, strâmb, rupt, decolorat sau distrus în vreun fel (m-am gândit mult cine le-a făcut, adică, tot respectul). Din fericire nu am văzut copii lăsați pe ecrane, se jucau între ei și călăreau tot ce prindeau, unii gardurile, alții părinții.

La fiecare coadă este o estimare de timp afișată, cât durează ca să te dai în trenuleț, sau să faci o poză cu personajul etc. Timpul acela se respectă! Am zis: ei hai, se mișcă coada, nu durează chiar atât, ei bine, BA DA, fix atât durează, chiar dacă ei sunt foarte bine organizați și înainte să vină trenul știi deja în ce vagon să te urci.

Disneyland Paris Castelul

Disneyland Paris 

Fast pass pentru distracții

Cu ani în urmă când am mai fost se putea lua câte un bilet fast pass pentru o oră anume si intrai înainte, doar că se putea lua un singur fast pass activ și următorul după ce îl consumai pe acesta. De multe ori erai prins la altă coadă și le cam ratai.

Ei bine acum s-a schimbat povestea cu fast pass-ul.

Îți pui o aplicație în telefon și pentru anumite cozi poți plăti un fast pass și intri în față. Un fast pass este între 7 euro și 16 euro de persoană, nu este valabil la toate distracțiile și evident la cele mai faine este mai scump, dar îți poți cumpăra câte vrei.

Disneyland e o poveste

Și totuși… Disneylad este o poveste cu totul, o bucurie, o încântare indiferent de vârstă.

Cum intri pe poartă ești copil.

Înconjurat de armosfera de poveste, de căsuțele care par din povești, de muzica ce se aude tot timpul în difuzoare, de angajații îmbrăcați în costume frumoase, de magazinele de suveniruri, până la parada personajelor totul este o încântare. Este ceva de văzut o dată în viață, sau de mai multe ori, după buget.

Biletele de intrare ne-au costat undeva la 100 euro de persoană.

Parcul are mai multe zone, o parte cu personaje și prințese, una cu o corabie de pirați, alta cu Vestul Sălbatic, alta te duce in Mexic, alta în 1001 de nopți, alta are legătură cu spațiul și așa mai departe.

Pentru parada personajelor este bine să vă luați loc din timp, adică vă așezați frumușel pe jos lângă strada din fața castelului, pe bordură și așteptați. Când începe parada este aglomerat și dacă nu sunteți în față vedeți o parte din ea, peste capetele celorlalți. Personajele sunt urcate pe mașinuțe și se văd, așa că dacă nu prindeți loc în față o idee este să stați mai la distanță ca să vedeți mai bine.

Parada de la ora 12 mie mi-a plăcut mai mult decât cea de la 17,30. Personajele au coborât de pe mașinuțe, au dansat pe două scene la înălțime și i-au văzut ușor copiii, s-au mișcat pe stradă printre copii (la distanță, nu le poți atinge, se lasă strada liberă și oamenii stau pe margine sus pe trotuar), a fost impresionant și a durat parcă mai mult. La parada de la 17,30 au fost în trecere mai rapidă, dar au fost și alte personaje în plus cum ar fi Peter Pan, Olaf, Elsa, Ana, Nemo, Shreck și alții.

Nu am stat până la ultima paradă pentru că am dormit în Paris și am vrut să ne întoarcem pe lumină, dar am înțeles că parada este cu focuri de artificii și foarte impresionantă.

Disneyland parada

Disneyland Paris Parada 

Mâncare și băutură în parc

În parc mâncarea este scumpă, și mai mult fast food.

O apă era 3,50 euro sticla de jumătate, la fel și sucurile sau alte băuturi cum ar fi cafea sau ciocolata calda, sunt chioșcuri peste tot, prețurile am văzut că sunt aceleași indiferent de chioșc. Nu mai știu alte prețuri pentru că nu am primit bon, am primit doar chitanța de la plata cu cardul.

Puteți să vă luați cu voi în parc mâncare și apă din afară fără probleme.

Mulți aveau sandviciuri cumpărate de la supermarket la 1,20 eur – 3 eur, sandviciuri triunghi ambalate cate două sau trei, apa este sub 1 euro sticla de jumătate.

Chiar dacă nu este neapărat problema de bani, cozile la care trebuie să stai ca să cumperi ceva sunt și ele mari, mulți nu știu că pot aduce mâncare și ca să acopere două mese și vreo două gustări stau la rând, iar în perioada de prânz stai să prinzi o masă cam cât stai și la o altă activitate, sau stai la coadă la chioșc și te așezi pe unde prinzi o bancă, o balustradă, o bordură.

Am prins un chioșc aproape de închidere și am luat o înghețată de ananas incredibilă, o cafea gen americano bună și apă, în rest am evitat cozile, mi-au ajuns cele de la carusele.

Dusneyland Paris

Disneyland Paris

Cât a cheltuit Elena mea?

Este o nebunie cu tot ce ai de cumpărat, de la cordeluțe cu urechi, rochii de prințese, costume de tot felul, mânuși de Mickey, jocuri și jucării, aparate de făcut baloane și tot ce îți mai trece prin cap sau nu.

Deci pregătiți copilul de acasă dacă știți că o să vrea tot ce vede, îl anuțați că are o anumită sumă în care să se încadreze.

Elena nu a avut anunțată limită de bani și avea banii ei la ea vreo 50 de euro.

Și-a dorit din Disneyland: o gogoașă în forma de Mikey, o înghețată, o vată de zahăr și o insignă cu Marie.

Am încercat să îi propun un pluș (am destule), sau cordeluță cu urechi (am una), sau o cană termos ediție aniversară (până a urmă mi-am luat-o eu, 14 euro goală sau 15 euro cu o băutură caldă).

La plecare mie îmi venea să plâng, ea era ok, mi-a mulțumit că sunt cea mai bună mamă din lume, bun, hai cu plânsul, tac-su scoate batistele și biletele de tren. Si el e cel mai bun tată, dar s-a prins Elena cine le gândește.

Doar Disneyland sau Disneyland și Paris?

Mi s-a părut mult să dau bani pentru un pachet de două trei zile în Disneyland, fără să vadă Elena și Parisul.

Pentru noi a fost varianta perfectă, nu s-a plâns în următoarele zile că batem străzile în loc să ne distrăm la Disneyland (așa cum mă așteptam).

Paris Croaziera Sena

Paris croaziera Sena

Dacă copilul vostru este mai mic sau nu l-ar interesa să vadă orașul, sau vă doriți mai multă distracție puteți apela la această variantă, să luați cazare la hotelurile de lângă parc care au shuttle gratuit direct către parc și înapoi, prin agenție de turism sau singuri.

Dacă vă gândiți să vă organizați singuri și să stați în Disneyland este simplu, de pe site-ul oficial puteți cumpăra cazare și acces în parc, alegeți pe site hotel + tickets pentru rezervare. Trebuie să știți că există autocar shuttle direct din aeroport către Disneyland și înapoi. 

Dacă alegeți să stați în Paris există tren din aeroport către oraș, iar rețeaua de metrou este foarte bună. Studiați un pic harta și obiectivele turistice apoi faceți-vă planul de bătaie, inclusiv cu traseul de la hotelul ales către obiective și totul o să fie simplu.

Cazarea în Paris este mai ieftină și drumul cu trenul ia o oră și ceva. Trenul este rapid și supraetajat, așa că este o plăcere de călătorit cu el.

Dacă vreți să mergeți două sau trei zile în parc atunci nu are sens să plătiți pentru mai multe persoane bilet de metrou – tren și înapoi (10 euro pe sens metrou plus tren), mai bine alegeți cazare în parc pentru o noapte sau două și apoi vă mutați în Paris. Sau mai degrabă invers, aș lua cazare în Paris și aș lăsa la final Disneyland, ca să nu vă treziți că aveți cu voi copii bosumflați că văd ”doar niște clădiri” în locul distracției din parc.

Pentru copii mai mari neapărat luați și o zi sau două de Paris, să vedeți măcar podurile, turnul, piramida de la Luvru și să faceți un tur pe Sena.

Vă doresc să ajungeți cât mai repede la Disneyland, și dacă ați mai fost să reveniți.

Leave a Reply