Cum sa ne bucuram de Craciun fara sa dam faliment

Cum sa ne bucuram de Craciun fara sa dam faliment

1280 847 AnaMaria

Bucuria Craciunului trebuie sa ne lase cu sufletele pline de dragoste si implinire. Ne dorim sa oferim cadouri de suflet, momente unice, amintiri deosebite dar fara sa dam faliment. Ce incerc eu sa fac si va propun si voua :

Stabiliti un buget destinat sarbatorilor

Cel mai intelept este sa stabiliti din timp un buget.

Incercati sa stabiliti in buget sume pentru tot ce presupune sarbatoarea : transport daca plecati de acasa, vizite, haine, mancare, cadouri, brad si decoratiuni etc.

Chiar daca o sa depasiti bugetul stabilit initial macar o sa fiti intr-o zona acceptabila.

Stabiliti bugetul pentru cadouri

O parte din buget este atribuita evident cadourilor.

Stabiliti bugetul de cadouri pentru fiecare membru al familiei si pentru cadourile celor apropiati.

Stabiliti in familie, impreuna cu copilul, lista cadourilor pentru apropiati si discutati optiunile de cadouri.

Alegeti cadouri inspirate

Acesta este un moment in care valorile voastre personale se transmit mai departe copiilor.

Discutand si analizand optiunile de cadouri copilul va intelege notiuni legate de:

administrarea bugetului : vedem totalul propunerilor si o suma estimata totala. Suma totala se incadreaza in bugetul initial? Daca nu, ce facem? Revizuim lista de cadouri.

principii de alegere a unui cadou ispirat : Pentru cine este cadoul? Ce ii place persoanei respective? Cadoul este ceva util / ceva de care ar avea nevoie/ ceva ce isi doreste/ ceva legat de pasiunile persoanei/ ceva ce are legatura cu valorile personale ale persoanei / ceva ce i-ar face o mare bucurie?

valoare versus pret: ati identificat obiectul cadoului, acum analizati : pretul are sens sau e supraapreciat pentru valoarea pe care o ofera in schimb? Putem oferi cadouri in functie de buget si putem gasi idei de cadouri si la preturi mici ex. o fotografie printata si pusa intr-o rama cumparata sau facuta; un pachet cu turta dulce facuta acasa, un obiect decorativ etc.

citeste si articolul Draga Mos Craciun, eu vreau

spiritul Sarbatorilor care este despre a primi dar si despre a darui : luati copilul la cumparaturi cu voi, alegeti cadourile impreuna, incurajati copilul sa faca lucruri in care depune timp si efort ex felicitari, ornamente de pus in brad, ornamente pentru casa etc

generozitate , caritate, filantropie : este momentul in care cautati organizatii care aduna haine, incaltaminte, carti, jucarii etc si incurajati copilul sa contribuie.

Puteti stabili ca in fiecare pachet sa puneti lucruri in stare buna dar de care nu mai aveti nevoie, jucarii cu care nu se mai joaca si ceva nou – ceva cumparat de copil !

In cazul familiior cu mai multi copii se aplica tot ce am scris mai sus dar mai am cateva idei in articolul

Bugetul pentru cadouri in cazul familiilor cu mai multi copii

Sarbatori fericite si implinite alaturi de cei dragi !

Leave a Reply