8 Martie îmi ajunge, eu nu trebuie să mă sărbătoresc în fiecare zi

8 Martie îmi ajunge, eu nu trebuie să mă sărbătoresc în fiecare zi

8 Martie îmi ajunge, eu nu trebuie să mă sărbătoresc în fiecare zi

1280 853 AnaMaria

8 Martie, o zi în care doar mă bucur, dar simt nevoia să vă spun ceva legat de mine și în care poate unele dintre voi se regăsesc.

Este un val de mesaje care apar pe internet, de la persoane care vor să iasă în evidență… altfel. Sunt cei care:

 • de ziua îndrăgostiților declară că ei se iubesc tot anul și nu au nevoie de o zi anume în care să își sărbătorească dragostea;
 • de 8 Martie sunt femeile care se sărbătoresc tot timpul, în fiecare zi, nu doar într-o zi anume;
 • de sărbători sunt cei care stau cu familia și nu gătesc ceva de mâna lor;

și așa mai departe …

Genul acesta de mesaje în care tu arăți că e bine să fii altfel și dacă ești ca restul e nașpa, pot lovi în sentimentele celor care sunt oameni normali, cu o viață normală și care chiar se bucură de o floare  și un cadou primite într-o zi anume, pentru că nu primesc în fiecare zi flori sau cadouri.

Apar și poze peste poze cu munți de flori sau cadouri scumpe. Ei bine eu nu primesc munți de flori, uneori chiar mi le cumpăr singură. Trist? Deloc. Felul în care mă privește când ne bem cafeaua face mai mult decât un buchet mare de flori menit să șteargă cine știe ce … Nu prin banii pe care îi cheltuie îmi arată dragostea, nici azi și de fapt niciodată.

Mă bucur și pentru cei care așa își arată dragostea, dar cred că orice mod plin de dragoste este bun și la fel de valoros, dincolo de banii cheltuiți sau nu.

Nu știe să îți facă un cadou și ești nefericită că nici în zilele speciale nu te face să te simți apreciată? Asta te deranjează, nu buchetul mare primit de prietena ta, pentru că de fapt te bucuri pentru ea. Lasă-i partenerului tău cu suficient timp înainte o listă, anunță-l ce își dorești și așa crești șansele ca să se întâmple, pentru că bărbații normali nu sunt cei din reclamele la bijuterii și parfumuri.

Ei bine, eu sunt dintre ăia ceilalți, care în timpul anului nu au atâta timp de sărbătorit în fiecare zi și dragostea, și faptul că sunt femeie, și faptul că sunt mamă, și multe altele, așa că declar sus și tare EU AM NEVOIE DE O ZI ANUME.

Îmi iubesc partenerul, dar nu în fiecare zi la fel, nu sunt zilnic norișori de vată de zahăr roz pe tavan, valuri de șampanie curgătoare, sau munți și văi de trandafiri.

În viața de zi cu zi noi vorbim despre planurile noastre de peste zi, despre copil, despre cine ce gătește, despre cine duce și aduce copilul de la școală, despre ce s-a mai întâmplat în jur, despre ce crapă la birou sau în proiectele noastre, despre ce bani mai avem prin conturi și câte ouă în frigider, dacă facem clătite sau omletă sâmbătă dimineața. Suntem oameni normali, adica viața e în mare parte o rutină.

ȘI DA, îmi doresc o zi în care să ne amintim cât de mult ne iubim, așa, din calendar, impusă de alții, și care nu e întotdeauna într-o perioadă roz, dar învățăm să o facem să fie și uneori e o lecție atât de bună încât o putem aplica și în alte zile.

Nu zic …. că ne mai declarăm iubirea din când în când, după vreun eveniment la care ne-am dus îmbrăcați elegant și am avut timp să ne vedem și să ne amintim ce frumoși putem fi, sau în vacanță când copilul pică frânt de la atâta jucat în valuri și apucăm să bem un vin în liniște și relaxare, o seară în care gătim împreună, o zi în care ne-a ieșit un plan și suntem fericiți, și alte astfel de momente, mai mult sau mai puțin programate, cred că astea fac parte din viața normală și fericită de familie.

Iubesc o anumită prăjitură care de fapt e impropriu spus prăjitură, dar dacă aș mânca-o în fiecare zi, credeți-mă că nu aș mai fi interesată de ea și ar fi mare păcat, o savurez cu plăcerea unui om care face asta pentru prima și ultima oară, de fiecare dată, nu vă pot explica plăcerea pe care o am la fiecare întâlnire cu ea.

Și este normal să fie așa cu orice din viețile noastre, e reacția la stimul care se poate diminua în timp, iar pentru anumite lucruri vreau să nu le diminuez valoarea sau plăcerea.

educație financiara, financial parenting

8 Martie, ziua femeii, ziua mamei, ziua mea

Dar să revenim la ziua de azi.

Sunt mamă de fiecare dată când am grijă de copilul meu, de meniul pe care i-l pregătesc, de hainele pe care i le spăl și calc, de jocurile pe care le jucăm, de educația pe care am grijă să o primească pentru a deveni un adult de succes, și de multe altele, și da, asta se întâmplă în fiecare zi.

ESTE ASTA O SĂRBĂTOARE? În sufletul meu da, aș putea spune că mă sărbătoresc zilnic, să fiu mamă a fost cea mai mare dorință a vieții mele.

Sunt femeie în fiecare zi în care le port de grijă celor dragi, când îi fac micul dejun iubitului meu (că da, încă îl iubesc mult și chiar dacă nu i-o spun zilnic, i-o arăt zilnic), când programez ritmul casei și al familiei ca să fim bine împreună, când le fac ceai cald și le dau o pastilă că au o durere de gât, când zac eu două zile pe lună și ei au grijă de mine, când o sun pe mama să văd că e bine, când îmi pun un ruj pe buze sau o picătură de parfum pe încheietură. Și toate astea, plus multe altele, le fac zilnic, pentru că sunt femeie, și pentru că îmi iubesc viața.

ESTE ASTA O SĂRBĂTOARE? Dacă da, atunci zilnic sărbătoresc că sunt femeie și iubită.

DAR VREAU, CHIAR VREAU….

O zi în care nu mai sărbătoresc zilnic ceva, ci doar stau și mă bucur de acea zi.

Mă bucur de lalele mele de pe masă, de cafeaua băută la soare în micuța mea grădină, de prăjitura făcută de partenerul meu, de felicitarea pe care o să o primesc de la Elena.

Azi doar recapitulez, mă bucur și sufletul meu sărbătorește.

Evident că fiecare zi în care eu exist, este o sărbătoare pentru mine și cei din jur.

Și vreau și merit o zi în care nu sărbătoresc chestiile alea zilnice, ci sărbătoresc azi de exemplu cât sunt eu de specială în fiecare zi.

Când am văzut primele mesaje … ohhh, am zis, nu mă mai pot abține. Ia să sar și eu cu părerea mea, că or mai fi femei ca mine, din astea care se sărbătoresc doar o zi pe an, și mi-am amintit o poveste din My Little Princess în care mica prințesă dorea să fie ziua ei de două ori pe an, apoi de fapt în fiecare lună, apoi în fiecare zi … și știți ce s-a întâmplat sau vă puteți imagina, a devenit foarte nefericită și a dorit iar să fie ziua ei o singură zi pe an.

And I am a little princess … vreau să sărbătoresc ce e important o dată pe an.

Încă vă gândiți care e acea prăjitură specială care nici nu e chiar prăjitură?

Hai că vă spun, este un piure de castane cu frișcă deasupra, pe care il mănânc la o cofetărie anume în Cluj, de câte ori ajung acolo, adică nu mai des de o dată sau de două ori pe an. Și știți cât de mult îmi stă capul la cupa aia aromată din momentul în care știu că am un drum la Cluj? De când îmi iau biletul zici că mă apucă nebunia, tot programul este în jurul acelui eveniment special.

Dacă acea cofetărie mi-ar fi în drum vă spun sigur că mi-aș alege alt dulce preferat și mă gândesc între: Tartufo dei Tre Scalini din Piața Navona Roma, sau înghețata de smochine pe care o mănânc în Fira Santorini, sau un cornet cu vanilie de la o cofetărie din Atena.

Da doamnelor, și eu sărbătoresc azi faptul că sunt femeie, mamă, iubită, prietenă, fiică, verișoară.

Să fiți iubite și fericite, să vă iasă din plin toate planurile, să vă bucurați că sunteți!

financial parenting

 

Vreți să vă faceți un cadou frumos, voi, vouă?

Vă dau câteva idei, alegeți-vă în funcție de banii pe care îi aveți, de nevoia pe care o simțiți:

 • o vizită la un salon sau la masaj;
 • o cafea cu o prietenă bună;
 • o carte pe care ți-o dorești de ceva timp;
 • o plimbare prin oraș, așa, agale, cu ochii în vitrine;
 • un buchet de flori, alese și cumpărate de tine, pentru tine;
 • o cină cu ceva ce chiar îți place;
 • un desert care îți bucură simțurile;
 • un curs de dezvoltare personală;
 • un curs de educație financiară, vezi AICI cursurile mele;
 • o listă cu lucrurile senzaționale pe care le faci în fiecare zi;
 • o rochie nouă, pantofi, o geantă sau o bijuterie;
 • o experiență care te încântă și sperie în același timp, hai fă-ți curaj;
 • orice îți aduce zâmbetul pe buze …

FIȚI FERICITE, e cel mai frumos cadou pentru voi! 

 

Leave a Reply