Cum a fost la Zurlandia în acest an

Cum a fost la Zurlandia în acest an

1728 840 AnaMaria

Cum a fost la Zurlandia?

Citiți mai jos.

Am scris acest articol pentru că mulți ați văzut că participăm și mi-ați trimis întrebări în privat despre ce se întâmplă la Zurlandia.

Noi am participat pentru a doua oară. Anul acesta mi-a plăcut și mai mult.

Un motiv ar putea fi faptucl că Elena a mai crescut și am avut momente de respiro, nu am stat lângă ea tot timpul.

Sâmbătă am ajuns după ora 3 iar duminică am stat toată ziua, de dimineață până la închidere.

Zurlandia are loc pe Domeniul Știrbey.

Tot domeniul este ocupat și rezervat pentru Zurlandia.

Cea mai mare parte din zona activă este sub umbra copacilor. Chiar dacă a fost cald, pentru că era umbră în zonele de joacă, nu ne-am topit.

La intrare, fiecare primește o hartă cu domeniul, punctele de interes, zonele de mâncare și de distracție, plus orarul activităților pentru scena principală, scena de teatru, căsuța Zurli.

În fața Palatului, sunt casieriile de la care se pot cumpăra jetoane. Pentru că știam că avem nevoie de jetoane doar pentru mâncare și băutură, le-am luat când am avut nevoie și nu a prins coadă lungă la casierii, mergea repede, se putea plăti și cu cardul. Jetoanele neconsumate se puteau returna la casierii după ora 20 dar cei care plecau le ofereau celor de la coadă și le schimbau fără probleme.

V-am spus că trocul încă funcționează și este util. Citește și articolul De ce îi învăț pe copii despre TROC?

Distracția în parc este gratuită, doar pentru mâncare și băutură se folosesc jetoanele.

Un jeton a fost 2,5 lei.

Ca idee de prețuri: o limonadă 4 jetoane, o bere sau un suc sau o apă 3 jetoane, o prăjitură 3 jetoane, o înghețată 2 jetoane, o porție de mâncare la restaurantul de lângă palat 10 jetoane (paste cu sos alb, cu sos roșu, șnițel cu piure, hamburgher), 4 jetoane o porție de cartofi sau o salată.

În spatele palatului era o altă zonă cu mâncare, mult mai ofertantă decât anul trecut, multe căruțe/rulote cu mâncare, am văzut tacos, hamburgher, hotdog, pizza, porumb fiert, dulciuri și înghețată, și altele pe care nu mi le amintesc. Ideea este că aveai de unde alege.

De la Palat se deschide pe partea dreaptă de la aleea principală:

  • În partea dreaptă era caruselul. Era gratis și plin tot timpul. Deja copiii aveau preferințe, doreau pe tigru, pe cămilă, pe girafă etc. Distracție garantată.

copii. educație, financial parenting

  • Mai departe pe alee erau un escavator și un tractor, copiii le puteau vedea și chiar să se urce în cabină.
  • Cei de la Pegas aveau un stand de biciclete și copiii le puteau testa pe aleea de acolo.
  • Urmau apoi gonflabilele, pentru copii mici mici până la cei mari, erau mai multe și variate. Țin minte vreo 7, Elena mea a testat vreo 5. A doua zi mi-a spus să îi iau șosete pentru gonflabile.
  • După gonflabile era o zonă de jocuri de inteligență care se puteau testa și jocurile achiziționa.
  • Era și o zonă cu dulciuri fără zahăr și în continuare un perete de escaladă.

De la palat, dacă mergeai în față, se deschidea pajiștea. Pe pajiște a fost instalată scena.

În spatele scenei era un labirint gonflabil în care copiii intrau pe o parte și ieșeau după ce făceau tot labirintul, pe partea cealaltă.

Pe partea dreaptă din pajiște erau rulote cu mâncare, băuturi, cafea, înghețată. Oamenii și-au pus pături pe jos, la umbră și se relaxau. Copiii mai fugeau la scenă, cei mai mari la labirint și apoi înapoi la părinți.

Pe scenă era un program bine organizat, deja comunicat prin intermediul pliantului primit la intrare.

Am văzut spectacol de muzică, dans spaniol, dans indian, dans românesc, balet, experimente cu profesorii trăsniți, concursuri și bineînțeles spectacol cu gașca Zurli.

De la palat, pe partea stângă, se trecea printr-o zonă de mâncare apoi se trecea podul peste lac și se deschidea o nouă zonă de distracție.

Pe partea stângă erau frigiderele de la Napolact, cu iaurt de băut și mâncat, apoi o văcuță de muls. Pe partea dreaptă era o tiroliană la care era tot timpul coadă dar copiii au decis că merită așteptarea.

Dincolo de tiroliană era o zonă de fotografie cu accesorii de pirați, un  labirint de joacă și o zonă de pirați în care copiii aveau de îndeplinit sarcini și erau răsplătiți cu ciocolată.

copii, educație, financial parenting

În continuare, erau câteva decorațiuni din Alice în țara minunilor și actori pictați cu care copii se puteau fotografia.

Mai departe, peste drum de bisericuță erau două zone.

O zonă cu teatru de păpuși și teatru cu actori, era o zonă mai liniștită cu perne de relaxare.

La scena mare sunetul era destul de tare așa că mulți părinți s-au retras aici, la scena mai liniștită. Fix lângă era o zonă cu multe corturi de indieni, colorate în culorile Zurli.

Un domn costumat în indian îi picta pe copii pe obraz, le lega o bentiță pe cap și le dădea o pană colorată de pus la bentiță. Era plin de mici indieni fericiți în jur. Am văzut și o bătaie de perne între copii.

zurlandia, financial parenting

Aleea mergea mai departe către cortul Zurli, cort în care se intra pe covor roșu, se stătea la coadă pe o parte și se ieșea pe cealaltă. La fiecare 30 minute se schimbau personajele Zurli iar copiii își puteau face poză cu ei. Programul cu personajele care vor fi la căsuță era menționat tot pe flyerul cu harta.

Peste tot erau saci mari pentru gunoi, oamenii aveau grijă și zona era curată.

Anul acesta părinții au fost mai prinși de aventură, de spectacol, i-am văzut mult mai implicați și mai bine dispuși.

În zona palatului și încă într-un punct, erau puncte de vânzare pentru produsele marca Zurli. Duminică seara pe carusel, jumătate dintre fetițe erau îmbrăcate în fetiță Zurli.

Doamna prezentatoare, Mirela, a fost tot timpul prezentă printre oameni. S-a oprit și a dat mii de îmbrățișări, a făcut mii de poze, cu drag pentru copii și multă răbdare.

La finalul spectacolului a ținut un discurs scurt dar emoționant, despre oamenii prezenți. Are un talent să spună cuvinte care ajung direct la inima ascultătorilor.

Abia așteptăm următoarea Zurlandia.

Felicitări Mirela, felicitări Gașcă Zurli, felicitări colegilor și colaboratorilor voștri. Au fost două zile minunate pentru noi și copiii noștri.

Ne vedem anul viitor, la următoarea ediție Zurlandia!

 

 

 

 

Leave a Reply