Am trăit cu Elena o experiență foarte frumoasă, într-o grădină japoneză și vreau să vă spun despre asta.
Noi iubim să stăm acasă, ieșim rar, așa că încerc ca aceste ieșiri să fie cât mai deosebite.
Anul acesta, pentru prima oară, am decis să mergem în vacanță cu mașina, de frica Covid. Despre asta am scris AICI.
Pentru că ar fi fost prea obositor drumul, ne-am gândit să rămânem peste noapte undeva în Bulgaria, la Veliko Târnovo sau Sofia.
Am căutat informații apoi mi-am amintit de un hotel la care stă tatăl Elenei când are delegații in Bulgaria, un hotel care are o Grădină Japoneză. Asta e! Elena, testăm o bucățică din Japonia în Europa.
Zis și făcut, am găsit o ofertă bună, am făcut rezervarea și am sperat să fie o experiență reușită,
Grădina Japoneză
O mare parte din zona verde a hotelului este organizată ca o copie a unei grădini japoneze.
În grădină este un lac cu pești aurii și un restaurant plutitor pe lac, pe malul ascuns de copaci sunt băncute pe care te poți așeza să privești grădina, păsările din grădină și copiii care zburdă pe pietre sau pe podurile de peste apa lacului.
Sunt acolo câteva perechi de rațe din diferite specii care măcăne fericite și se plimba pe lac și pe zona din jurul lacului. Mai sunt o pereche de lebede negre și una de lebede albe, care se plimba inclusiv printre aleile restaurantului.
In jurul lacului, sunt restaurantul japonez și două baruri, prin zona barului principal se plimba păuni, se așează la mese la care nu stă nimeni sau zboară în copaci (habar nu aveam că păunii pot zbura atât de sus).
Elena a petrecut mult timp după desert cu niște pui de pisică, erau mai prietenoși decât păsările din grădina japoneză.
Mâncarea japoneză
Restaurantul era rezervat aproape în totalitate, ne-au găsit totuși o masă frumoasă, la umbră, de la care aveam vedere bună.
Ne-am uitat peste meniu, cu ideea de a comanda lucruri pe care nu le-am mai mâncat, dar și ceva asemănător ca să nu rămân cu copilul nemâncat.
Am comandat așa:
- un fel de orez prajit cu pui și legume – nu am mai mâncat așa ceva, nici măcar asemănător, a fost delicios,
- o porție de paste cu sos de soia și legume – un fel de macaroane groase, pline, nici din astea nu am mancat și nici măcar nu am mai văzut înainte,
- carne de porc cu piure de cartofi cu trufe – bun, nimic special,
- edamame cu fulgi de sare grunjoasă, delicioase,
- niște fâșii de pui prăjit cu un sos puțin acid, bune de tot,
- la desert am luat trei deserturi diferite, foarte bune, aromate, delicioase – o prăjitură cu mango, una cu lâmâie și bezea, una de ciocolată gen lava cake,
- plus cafea, limonadă și apă.
Tot răsfățul a fost 221 lei, în restaurantul japonez al unui hotel de 4*, adică unul dintre restaurantele scumpe ale Sofiei, asta pentru că în Bulgaria este mult mai ieftin.
Elena a gustat din toate, i-au plăcut mult mult pastele cu legume și orezul, adică a preferat fix gusturile cele mai indepărtate de ce era ea obișnuită. Despre gusturile Elenei și cum mănâncă ea de toate, sau cel puțin le gustă, o să vă scriu în alt articol.
Data viitoare o să urcăm un nivel mai sus, vom testa supa Ramen și sushi.
Descoperim lumea împreună:
I-am vorbit Elenei despre Japonia, unde este pe hartă și câte ceva despre faptul că oamenii au alte obiceiuri.
În holul principal erau câteva statui cu luptători, iar în holul de la -1, care ducea spre piscină și alte restaurante, erau în vitrine mai multe haine purtate de luptători japonezi în diferite momente în timp, era ca un mic muzeu, ne-am oprit și am citit explicațiile. Am văzut și câteva arme de luptă, vase și alte obiecte.
Părerea mea:
- copiii invață din ce văd în realitate mai mult decât ce văd în cărți și la televizor,
- când legăm informațiile din cărți cu experiențe reale, le stimulăm imaginația, le creștem motivația, le deschidem mintea,
- căutați locuri deosebite și folosiți acele experiențe pentru a duce curiozitatea lor și informația la nivel mai înalt,
- aduceți informații variate despre un subiect atâta timp cât copilul arată interes; când îi dispare opriți-vă, nu vreți să îi plictisiți, vreți să îi stimulați să fie tot mai curioși, fiecare copil are ritmul lui. Puteți avea surpriza ca să se întoarcă la un subiect după o anumită perioadă de timp și atunci o luați de unde ați rămas,
- povestiți-le despre copiii care trăiesc în alte țări, ce mănâncă, ce obiceiuri au, cum arată, cum sună limba lor și așa mai departe, cu cât copilul este mai mare va dori să afle mai multe despre geografie, istorie, obiceiuri, diferențe culturale și altele,
- generați experiențe și amintiri pentru copilul dumneavoastră, o să le prețuiască pe viață, și voi la fel.
Vom avea copii de succes, pentru că ne pasă!
Să fiți iubiți și fericiți, să prețuiți timpul împreună, să fiți bine.
Vă recomand și următoarele:
Am vrut o vacanță mai lungă cu bani mai puțini.
Câți bani a cheltuit copilul meu în vacanță în Grecia
7 idei despre ce să faci când nu ai bani de vacanță
CURS ONLINE ”Despre bani, până la 7 ani”