Opționalul de educație financiară pentru copii MY MONEY LAB

Opționalul de educație financiară pentru copii MY MONEY LAB

370 300 AnaMaria

Opționalul de educație financiară se desfășoară pe perioada întregului an școlar, o ședință pe săptămână.

Studiile arată că un copil are comportamentul financiar aproape format în primii 7-8 ani de viață!

Este deosebit de important ca educația financiară să înceapă de la primul ”vreau” al copilului.

În cadrul opționalului de educație financiară copii vor învăța:

  • ce sunt banii,
  • care este valoarea și rolul lor,
  • cum să administreze banii și valorile din viața lor,
  • care sunt bunele practici referitoare la bani pentru a ajunge la securitate financiară,
  • vor înțelege care sunt obiceiurile bune referitoare la bani cum ar fi
    • bugetarea,
    • economisirea,
    • investițiile,
    • stabilirea de obiective,
    • evitarea influenței din jur,
  • colaborarea cu părinții pentru înțelegerea procesului decizional și evitarea conflictelor,
  • elemente legate de decizii și consecințele acestora;
  • influența banilor asupra sentimentelor;
  • proprietate publică și proprietatea privată;
  • riscul și evaluarea riscului;
  • … și multe alte lucruri interesante și importante în dezvoltarea lor!

Părinții vor fi permanent informați în legătură cu subiectele dezbătute la ore, astfel încât să poată continua acasă fundamentarea informațiilor și educația financiară.

Cursul de educație financiară va fi predat în mod interactiv, modern, adaptat vârstei lor și nivelului de înțelegere, prin joacă, povești, imagini, jocuri de rol, studii de caz, menite să dezvolte nivelul de cunoștințe, gândirea laterală, capacitatea de a lua decizii, capacitatea de exprimare, exemplificare, brainstorming, colaborare, argumentare și nu numai.

curs copii scoala

curs copii saptamana altfel educatie financiara IMBRATISARE de final

Cursul de educație financiară este disponibil pentru:

  • grădiniță, grupa de vârstă 3 – 6 ani

Cursul de educație financiară prezintă subiectele într-un mod adaptat vârstei copiilor și puterii lor de înțelegere. Opționalul are în spate o structură gândită după metodologii internaționale, completată cu experiența autorului, alături de susținerea unui psiholog specializat în grupa de vârstă vizată.

Grădinița primește lunar lecțiile necesare, metodologia – manualul profesorului (cuprinde obiective, explicații, planul lecției, materiale suplimentare) și scrisoarea pentru părinți.

Opționalul de educație financiară poate fi implementat în orice grădiniță, în România și nu numai.

Gradiniță opțional

Gradiniță opțional, financial parenting

Opționalul a rulat cu succes începând cu anul 2017, în grădinițe din toată țara.

Dacă vă doriți implementarea opționalului în grădinița copilului dumneavoastră, anunțați directorul educațional al instituției să ne contacteze la office@financialparenting.eu

Pentru vârsta de 7-16 ani, sunt disponibile cursuri doar pentru SĂPTĂMÂNA ALTFEL

Cursurile pentru săptămâna altfel se pot dezvolta pentru orice vârstă sub forma unei singure ședințe sau câteva ședințe legate.

educație financiara, saptamana altfel, financial parenting

saptamana altfel

Cursurile din saptămâna altfel au fost foarte bine primite de copii dar și de profesori. Detalii despre cursurile livrate la o școală privată aici: https://financialparenting.eu/category/cursuri/cursuri-copii/

” Să fii specialist foarte bun într-un domeniu nu este suficient atunci când vrei să transmiți mai departe celor din jurul tău, și cu atât mai mult copiilor sau tinerilor, ceva din ceea ce ai acumulat cu efort, pasiune si dedicație. Îți trebuie un har aparte pentru a găsi calea spre mințile și sufletele generațiilor de azi, supuse presiunii permanente a informației pe cât de facil de obținut, pe atât de efemeră în memoria și atenția lor.
Dna Anamaria Ciuhuță este exact acel gen de profesionist care știe să depășească această barieră a generațiilor, webinarul pe teme de educație financiară pe care l-a susținut în fața elevilor de la Colegiul “Iulia Hașdeu” din București, demonstrând cum se poate capta interesul acestor tineri pentru un subiect care, într-o perspectivă nu foarte îndepărtată, va constitui (daca nu se întamplă deja) o preocupare importantă în evoluția lor individuală și socială.
Prezentarea structurată a informației, cu sublinierea și explicarea punctelor importante de avut în vedere sau de atins de pe itinerarul financiar al oricui dorește să găsească un echilibru între câștiguri și cheltuieli sau, de ce nu, chiar și mai departe, în înțelegerea fenomenului global al mișcării banilor, s-a constituit într-o adevărată foaie de parcurs, un prim fundament pe care să se poată clădi modul în care un tânăr va interacționa și se va raporta la lumea financiar-bancară. De asemenea, limbajul accesibil în care a fost realizată prezentarea, a permis deschiderea unui canal atractiv în menținerea atenției celor 60 de participanți la acest curs, dovadă fiind și sesiunea de întrebări și răspunsuri care s-a prelungit la aproape o oră și în care dna Ciuhuță a adus clarificări și sfaturi celor care și-au exprimat nelămuririle sau curiozitățile asupra subiectului complex pe care îl constituie banii.
Vreau să-i mulțumesc și pe această cale dnei Anamaria Ciuhuță pentru disponibilitatea si interesul cu care a privit acest proiect prin care tinerii liceeni participanți au avut posibilitatea să se apropie și să înțeleagă ceva mai bine un domeniu care, dintr-un anumit moment al vieții lor (de altfel nu foarte depărtat), nu doar că nu va mai putea fi ignorat sau tratat cu ușurință ci va avea o influență indiscutabilă asupra etapelor de dezvoltare ale fiecăruia.
Dan POPA – președintele Comitetului de părinți al clasei a X-a D, Colegiul “Iulia Hașdeu” – București”

O să avem copii de succes, pentru că ne pasă!

Leave a Reply