S-a deschis Târgul de Crăciun 2019 la București

S-a deschis Târgul de Crăciun 2019 la București

2560 1244 AnaMaria

Ieri s-a deschis Târgul de Crăciun 2019 la București.

L-am descoperit împreună cu Elena, în miezul zilei. Temperatura a fost perfectă pentru plimbare și erau puțini oameni. Am auzit mulți străini care erau în vizită și mulți tineri, probabil studenți. Am mai întâlnit mămici cu pitici, bunici cu nepoți, familii venite împreună în vizită la târg.

Încă de la intrare sunt oameni îmbrăcați în Elfi care împart broșuri cu programul Târgului.

Târgul este deschis între 28 Noiembrie și 26 Decembrie, între orele 11:00-22:00, în unele zile programul se prelungește până la 22:30.

Prima oprire a fost la Casa lui Moș Crăciun pentru o întâlnire cu Elfii. Moșul va fi prezent în căsuță din 13 Decembrie, până atunci copiii pot vizita căsuța și își pot face poză cu Elfii în programul 11:00-13:00 și 17:00-22:00.

Din broșură am aflat că în Casa lui Moș Crăciun există un cufăr în care pot fi lăsate cărți sau jucării pentru copii mai puțin favorizați, până în data de 20 Decembrie, în programul ”Dăruiește, fii mai bun!”. Cu siguranță vom lăsa și noi în cufăr câteva cărți și jucării, dorim să îl ajutăm pe Moșul să ajungă la toți copiii.

Tot pentru copii există un Patinoar, pe care nu l-am testat din lipsa de talent, și un Carusel care este gratuit. Copilul se poate da mai multe ture, așa că aveți răbdare. Eu av avut ieri, mai ales că nu prea erau copii la Târg.

Craciun 2019

Piața de Craciun, decorațiuni

Ne-am plimbat și am vizitat cele peste 130 de căsuțe cu decorațiuni, haine, dulciuri, accesorii, obiecte de ceramică, turtă dulce, obiecte religioase, piese de port popular, globuri, diverse produse handmade, aranjamente florale și bineînțeles vin fiert, ceai, suc de mere fiert cu scorțișoară și multe zone cu mâncare tradițională.

Tradiție în port și mâncare

În zona de mâncare, la cele mai multe dintre căsuțe, personalul era îmbrăcat tradițional. Am fost încântată de acest aspect!

Nu am găsit castane coapte dar am văzut în broșură că anumite căsuțe, printre care și una cu castane coapte, vor fi deschise din 1 Decembrie.

Am mai descoperit căsuțe cu icoane, ii brodate manual și alte haine tradiționale, ceramică, produse din piele.

Toată zona târgului miroase a vin fiert dar se găsesc și alte băuturi tradiționale la vânzare.

Spectacole pe scena mare

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, și în zilele de sărbătoare între 22-26 Decembrie, există un program pe scena mare, între orele 19:30 și 22:00.

Sunt atât de mulți artiști printre care Ștefan Hrușcă, Holograf, Bere Gratis, Elena Gheorghe, Grigore Leșe, Narcisa Suciu, Horia Brenciu, Paula Seling, Ștefan Bănică, Feli, Lora și alții. Pe lângă multe ansambluri folclorice, în fiecare seara ajung pe scenă câțiva artiști dintre cei amintiți mai sus dar și alții, programul este plin.

Pentru copii am văzut pe data de 13 Decembrie, de la 17:00 începe un spectacol de acrobații și teatru, muzică și dans ”Regatul Cascadelor”, urmat de Picii cu care vine Alina Sorescu, apoi vine Gașca Zurli. Multe zile încep de la 19:30 cu câte un ansamblu folcloric, de datini și obiceiuri, care îi pot surprinde pe copii.

Finalul broșurii ne anunță că pot apărea modificări în program și suntem îndrumați să verificăm și pagina de social media Bucharest Christmas Market.

 

 

 

 

Leave a Reply