În ce culori să te îmbraci de Revelion ca să atragi norocul

În ce culori să te îmbraci de Revelion ca să atragi norocul

1280 853 AnaMaria

Dacă tot ne pregătim de noaptea în care facem trecerea dintre ani să o facem cum se cuvine, indiferent că petrecem revelionul acasă sau altundeva.

Am scris deja despre credințele legate de mâncarea care s-ar spune că ar atrage norocul în anul care urmează dacă este consumată în seara de Anul Nou, găsești articolul AICI.

Chiar dacă științific nu s-a demonstrat că vreo culoare ar atrage ceva, nu avem de ce să nu ne bazăm pe atâția ani de tradiții și să le continuăm. De pierdut sigur nu avem, dar poate de câștigat?

Anul nou Chinezesc care se sărbătorește în Februarie este îmbrăcat în roșu. Am prins pentru prima dată această sărbătoare în Singapore și totul era roșu, pe stradă, în magazine, roșu cât vedeai cu ochii.

Am trăit o senzație foarte interesantă să intru în orice magazin din zona chineză și să fie de vânzare doar lucruri roșii, agățate inclusive pe pereți până sus și pe tavan. Ei consideră culoarea roșie aducătoare de noroc și cât ține sărbătoarea roșu este peste tot. Wow, asta da manifestare a unei credințe într-o culoare!

Roșu – noroc

Roșul vine și în cultura noastră și prevestește tot noroc, așa că în seara de revelion ar fi bine să purtați un obiect vestimentar roșu.

Dacă despre culoarea roșie se știe déjà am căutat mai multe despre alte culori și ce pot ele să atragă.

Galben sau Auriu – succes, realizări și prosperitate

Galbenul seamănă cu aurul, cine deține aur este bogat, din acest motiv hainele galbene în toate tonurile până la auriu sunt asociate cu bogăția și prosperitatea.

Galben este și soarele care răsare în fiecare zi așa că este o culoare a speranței pentru mai bine, mai frumos, începuturi încununate de succes.

Auriul este culoarea care inspiră lux, bogăție, eleganță, izbândă, abundență, pasiune.

Argintiu – oportunități, succes financiar

Argintiul este asemănat cu lucruri strălucitoare, glamuroase, sofisticate, și la fel ca auriul duce către succes financiar.

La 25 de ani de căsătorie se dă cadou ceva de argint, este și simbol de longevitate în relații.

În ultima perioadă se consideră argintiul ca o culoare pentru reinventare.

Este o culoare cu energie feminină, care inspiră calm, intuiție, prosperitate, responsabilitate, înțelepciune.

Alb – curățenie, puritate, liniște

Albul este culoare purității și a perfecțiunii.

Dacă îți dorești un nou început mai curat și mai frumos într-o zonă a vieții albul este alegerea bună pentru tine.

Albul îți aduce pace, liniște, confort, inocență, emoții curate, noi începuturi.

Albastru – pace, liniște, seninătate

Albastrul se consideră culoarea maturității, inspiră seriozitate, loialitate, încredere, înțelepciune.

Dacă îți dorești un an mai calm emoțional după un an de oboseală psihică albastrul este culoarea care să își facă loc în garderoba dintre ani.

În multe țări și în diferite religii albastrul este folosit în legătură cu spiritualitatea. Sunt țări în care ferestrele caselor și ușa de la intrare este vopsită în albastru ca să atragă spiritele bune.

Verde – renaștere, iubire de sine, sănătate, noroc

Verdele este culoarea care inspiră balans, armonie, renaștere, creștere, viață, sănătate.

Verdele este combinația dintre galben care vine cu optimism și albastru care vine cu pace emoțională. Verde induce calmul, speranța, longevitatea, sentimentul de corectitudine, libertatea.

În același timp verdele este și o culoare a fertilității, dacă îți dorești un copil în anul care urmează ceva verde ar trebui să fie printre hainele pe care le porți.

La fel poartă verde dacă ai nevoie de sănătate, renaștere, noroc. În final simbolul pe care îl dai tu hainelor le va potența puterea de a atrage ce ai nevoie sau îți dorești.

Mov – prosperitate financiară, spiritualitate

Movul vine cu puterea roșului și integritatea, loialitatea adusă de albastru, și formează un balans între enregia fizică și mentală.

Movul reprezintă viitorul, vise mărețe, spiritualitate, succes, inclusiv succes financiar.

Movul aduce echilibru și dă putere de înțelegere și curaj pentru a acționa, de aici vine și succesul și banii.

Este considerat culoarea regalității și este asociată cu puterea de a conduce.

Negrul – culoare protecției, a misterului

Negrul protejează de emoțiile venite din exterior. Este o culoare misterioasă care ascunde și slăbiciune, insecuritate, stimă de sine redusă și în același timp poate ascunde putere, disciplină, independență, putere de decizie. Uneori este asociat cu misterul, intriga, succes.

Negrul purtat denotă eleganță și în același timp poate ține oamenii la distanță, este  o combinație de culori fără lumină, te ajută să te ”ascunzi”.

Photo cover by Julia Larson from Pexels

Pentru un an deosebit

Lasă pijamalele, lasă hainele alea de casă în care știu că te simți confortabil și îmbracă-te ca pentru o mare petrecere, chiar dacă ești singur sau doar cu familia.

Ce îți dorești de la anul care vine? Un an confortabil? Mai gândește-te!

Gândește-te la lucrurile senzaționale pe care le-ai făcut și câte dintre ele s-au întâmplat în timp ce erai acasă îmbrăcat confortabil.

Pentru o viață fericită, împlinită, cu sens, cu motivație, cu energie ai nevoie să faci lucruri care contează pentru tine și pentru cei din jur, iar asta nu se prea întâmplă dacă stai închis în casă în haine lălâi, indiferent de culoarea lor.

Îmbracă-te elegant, festiv, eventual cu ceva lucitor, strălucitor, cu sclipici, în funcție de gusturile pe care le ai și stilul tău personal bineînțeles.

Pentru o seară arată-ți recunoștința pentru că ești și pentru că un nou an se deschide în fața ta, un an care vine cu atââââte oportunități.

Fă-ți un plan și ambiționează-te să faci din anul care vine CEL MAI BUN AN!

La multi ani!

meniu, bani, revelion, an nou

Îți recomand și articolele:

Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să atragi bani în anul care urmează

Lista de dorințe din noaptea de Revelion și cum s-au împlinit

De ce nu reușesc să îmi îndeplinesc obiectivele?

Leave a Reply