Cursul de educație financiară pe care l-am oferit la Gala BWFR

Cursul de educație financiară pe care l-am oferit la Gala BWFR

1280 853 AnaMaria

În vară am oferit un curs de educație financiară pentru o strângere de fonduri organizată în cadrul Gala BWFR (Business Women Forum Romania).

BWFR este o organizație non profit care ajută femeile să se dezvolte, indiferent că sunt femei de afaceri aflate în funcție de conducere, femei angajate sau antreprenoare, femei în orice fază a vieții lor.

Osnat Peled, președinta BWFR, a introdus un standard înalt al acestor întâlniri în care combină informația utilă cu sesiuni networking. Osnat este pur și simplu o inspirație și un model.

gala BWFR, financial parenting,

sursa foto: arhiva personală

Evenimentele BWFR sunt organizate ca la carte, cu invitați bine aleși  și este o plăcere să particip, de câte ori pot.

Când s-a anunțat la Gala 2018 o strângere de fonduri, vă dați seama că m-am înscris și eu.

E ușor și bine, să faci bine

Strângerea de fonduri era pentru doamna Mia Scarlat, femeia cu suflet atât de mare încât a crescut peste 70 de copii.

Știam de doamna Mia și de Mia`s children de la un alt proiect la care am participat, pentru ei, așa că m-am alăturat cu drag acestui demers. Este minunat cum această doamnă schimbă cursul vieții pentru atâția copii.

Orice mic ajutor contribuie la un scop atât de mare.

Eu am oferit un curs de educație financiară dar și pe partea cealaltă trebuia să fie cineva care să îl dorească și să plătească pentru asta. Și așa am cunoscut-o pe Denisa Hăzăparu, o fată făcută din frumos și lumină.

financial parenting curs

Financial parenting curs corporate, sursă foto: arhiva personală, Anamaria Ciuhuță și Denisa Hazaparu

Acum câteva zile am ajuns la salonul Denisei în centrul Bucureștiului, D`Hairapy, pentru a livra cursul pentru ea și cei 16 angajați.

Diferența se vede de la intrare

Salonul este o oază de frumusețe, fiecare colț are ceva magic.

Am ajuns mai repede și Denisa m-a rugat să aștept până termină mica ședință pe care o aveau, dacă tot s-au adunat cu toții.

Am băut un ceai bun și fără să vreau am auzit. Era o ședință de ”customer care”, să vă spun drept mi s-a părut atât de normal în acel spațiu.

Așa merge bine o afacere, dacă îți pasă de tot, de spațiu, de angajați, de clienți. Dacă ai doar fațada dar personalul nu este o echipă și nu este pregătit, e tot degeaba.

După ce am terminat cursul și ei m-au făcut frumoasă, pentru că a doua zi aveam o filmare, o angajată mi-a zis că ei, acolo, sunt ca o familie. Sincer, se simte asta de la intrare. Denisa a reușit, nu știu cum, să facă această atmosferă.

Despre ce am vorbit în cadrul cursului

Inițial câteva persoane au fost interesate de ce înseamnă spălare de bani și ce înseamnă finanțarea terorismului, informațiile acestea apar în prezentarea mea. Le-am spus în câteva cuvinte. Interesant!

Apoi am discutat despre blocaje legate de obținerea banilor, blocaje legate de păstrarea banilor, metode de a conștientiza aceste blocaje. Câteva persoane s-au regăsit în aceste modele și le-am discutat.

În continuare am prezentat matematica banilor, cum să îi administrăm corect, cum să oprim pierderile de bani, cum să facem ca la sfârșitul lunii să avem încă bani, cum să ajungem prosperi prin investiții.

La sfârșit, niște trucuri legate de cum să păstrăm banii, au fost binevenite și confirmate de câteva persoane care deja au testat dintre ele.

Bogăție pentru suflet

Am ieșit foarte câștigată și mult mai bogată din această experiență.

Multumesc BWFR, mulțumesc Osnat pentru șansă, mulțumesc Miruna pentru răbdarea pe care o ai de fiecare dată, mulțumesc Denisa că ai ales acest cadou.

Părerea Denisei și a câtorva dintre participanți despre cursul de educație financiară

Denisa mi-a scris un mesaj pe care doresc să îl împart cu voi:

”Banii sunt foarte importanti in viata noastra- oricat de mult am incerca sa negam asta datorita unor ideologii raspandite in jurul nostru.

Am cunoscut si oameni fericiti si impliniti cu putinul pe care il aveau dar si oameni care desi aveau tot – nimic nu ii multumea.

Nimic nu mi se pare mai gresit decat sa ne justificam nefericirea prin lipsa banilor sau a bunurilor materiale.

financial parenting

curs educație financiara financial parenting

Acest vibe bun de la D’Hairapy nu vine numai din decor – ci din modul in care fiecare dintre noi se raporteaza la greutatile de zi cu zi, si din modul in care noi incercam sa ne incurajam si sa ne ajutam reciproc. Pe langa profesionalism si pasiune consider ca trebuie sa dam dovada de intelegere, loialitate si empatie pentru a avea succes.

Pentru mine, bunastarea si implinirea indiferent de plan a persoanelor cu care lucrez este foarte importanta. Doar asa consider ca putem fi o echipa solida si profesionista.

Banii -oricati ar fi, niciodata nu ajung. De cele mai multe ori nasc frustrari, iar frustrarile ne otravesc viata si de cele mai multe ori ne trag in jos si pe plan profesional, respectiv -material.

De cativa ani cred cu tarie ca pasiunea pe care mi-am transformat-o in job, gratitudinea fata de tot ce mi se intampla si generozitatea imi vor aduce bunastarea materiala.

Acest curs m-a facut constienta ca s-ar putea sa am un blocaj in pastrarea banilor. Deja am reusit sa identific cauzele, dar daca nu reusesc sa le “tratez”, cu siguranta sfaturile pentru a economisi si a administra corect banii “ imi vor salva batranetea”.

Acest curs a fost o experienta pe care o recomand tuturor. Cu totii ne-am identificat dereglari constiente sau inconstiente in relatia cu banii ori blocaje in obtinerea sau pastrarea banilor si cu siguranta vom lua masuri in viitorul apropiat. ”

Denisa a intrebat si echipa ce li s-a parut interesant la acest curs:

Mirela : “ sa investim”
Flori : “sa facem economii si sa cheltuim prudent”
Marina : “viata este ca si pulsul cardiac: Daca ar fi pe linie dreapta inseamna ca nu traiesti”
Gianina: “am invatat cum sa fac economii si sa nu ma frustrez”
Cristi : “ diferenta dintre nevoi si dorinte”
Alexandra :” am renuntat la o optiune de la card si am renuntat la covrigul de dimineata😁
Amalia : “a continut sfaturi utile si explicatii ale unor actiuni facute involuntar la care nu m-as fi gandit, din cauza unui model familial.”financial parenting, curs corporate

Financial parenting, curs, sursă foto: arhiva personală, o parte din echipa D`Hairapy.

 

Detalii despre cursul de educație financiară puteți citi și aici Curs adulți: Unde sunt banii mei?

V-am mai spus că generozitatea este un magnet pentru bunăstare?

Doamna Mia Scarlat mi-a trimis un mesaj atât de frumos și emoționant, imediat după Gală!

Apoi am cunoscut-o mai bine pe Denisa și echipa ei atât de frumoasă. Iar salonul, este un vis. Nu îmi venea să mai plec de acolo. O să revin cu plăcere la D`Hairapy!

Mă bucur că Osnat mi-a dat șansa să particip la eveniment și în plus m-a invitat să fiu speaker la evenimentul Super Woman, Super Mom!

Abia aștept! Biletele sunt disponibile la link-ul de mai jos, locurile sunt limitate!

https://www.bwfr.org/superwoman-supermom

Leave a Reply