Articolele și evenimentele lunii Octombrie

Articolele și evenimentele lunii Octombrie

1204 868 AnaMaria

Vă las aici o listă cu articolele lunii Octombrie, în cazul în care ați ratat vreunul și ați dori să îl citiți:

Eu nu mi-am dat seama cum a trecut această lună. Toată lumea și-a turat motoarele după luna Septembrie și ne-am luat cu munca iar timpul a zburat. Am scris un articol foarte lung și nu am prins chiar tot dar unele subiecte aveau nevoie de mult mai mult spațiu și le voi scrie pe îndelete în articole dedicate.

Articole pentru adulți

Cum am băut cafea mai multă cu bani mai puțini

Un articol pornit de la o experiență proprie, care vrea să aducă în prim plan pierderile de bani pe care le avem fără să ne dăm seama, consumând pe pilot automat anumite alimente sau lucruri.

Suntem atât de obișnuiți cu ele încât nu mai stăm să le analizăm prețul dar adunate pe o lună sau un an, putem ajunge la sume impresionante.

Câștigi mult și tot nu îți ajung banii?

Mulți am pornit de jos și ne-am descurcat cu sume mici de tot. Am muncit și am ajuns departe.

Câștigăm mult și parcă nicicum banii nu sunt de ajuns.

Trăim cu falsa impresie că rezolvarea ar fi să avem mai mulți bani și uite așa intrăm pe o roată de hamster.

Adevărul este că banii nu ajung niciodată. Mintea umană este așa setată că dacă vrea bani, nici o sumă nu este de ajuns. Depinde de noi să învățăm regulile jocului și să îl jucăm corect, în conformitate cu valorile noastre.

Educația financiară în 5 pași

O ”pastilă” de educație financiară în 5 pași, articolul pe care l-am publicat în revista Mamprenoare.

Sunt 5 pași de urmat pentru un comportament financiar sănătos.

Cu ce sunt diferiți oamenii de succes

Unii oameni au success, alții nu.

Oare ce fac primi altfel? Și unde greșesc cei din urmă? Ține de noroc? Vedeți concluziile în articol.

Maria ne-a scris ” Succesul înseamnă muncă, muncă, obiective, strategie, adaptare. Şi după ce le-ai “bifat” pe toate, da, se vor ivi oportunităţi, în faţa cărora cei din jur vor spune: “Ia, uite, domn’le, ce noroc a avut!”

Cheltuieli considerate greșit investiții

Care este diferența dintre o cheltuială și o investiție? Vedeți în articol. Este mai ușor de stabilit decât credeți. Rezultatul în timp însă face diferența dintre sărăcie și bogăție.

In ce poți să investești sume mici de bani?

Am primit această întrebare de la o cititoare și mi-am dat seama că răspunsul poate fi de folos pentru mai multe persoane.

Creditele de nevoi personale, între iluzie și realitate

În urma acestui articol, vă vine să credeți sau nu, am primit multe mesaje personale prin care oamenii îmi cereau credite. Mulți trăiesc în zona de iluzie și nu trec de faza emoțională. Creditele nu sunt bani pe gratis!!!! ba din contră, sunt bani scumpi! 

În plus, majoritatea mesajelor erau fără formulă de salut. Era doar o cerere seacă. Cam la fel ar fi și speranțele de returnare ale creditelor date pentru aceste persoane, dar las băncile să facă această analiză mai departe.

Am redistribuit un articol despre responsabilitate financiară: În legătură cu banii, nu te face că plouă! 

 

Articole pentru părinți referitoare la copii:

financial parenting, educație financiară copii

Am recomandat iarăși articolele Diferiti dar la fel? și Dar cu școala ce-am avut?, le găsiți mai jos:

Diferiti dar la fel?

Un articol care militează pentru copilul văzut individual, așa cum este el, accentuând ce este mai bun în el.

Oxana ne-a scris un mesaj care surprinde esența problemei:

” cred ca perseveram prea mult in a face ce nu ni se potriveste si renunțăm prea ușor acolo unde am putea construi un imperiu si facem asta pentru ca suntem prea sensibili la validarea/invalidarile exterioare. Gandim in sabloane, tipare, roluri-sablon, totul e sablon – trebuie sa te mulezi pe tipar sau esti un ratat. Eu abia astept scoala aia a viitorului care sa construiasca oameni nu pornind de la sablon, ci de la personalitatea activa si vie a copilului. Acum abordarea este – adapteaza-te la mediu sau dispari. Abordarea necesara ar fi – adapteaza mediul la copil ca el sa aiba cele mai mari sanse de reusita.”

Dar cu scoala ce-am avut?

Un articol în care vorbesc despre pixul roșu (sau verde, sau cum o fi) care anulează genialitatea copilului.

Articolele noi le găsiți aici:

Pe mine mama nu m-ar fi lăsat, dar eu o las.

Un articol despre reacțiile pe care le avem noi ca și părinți, reacții care ne vin din copilărie, din modul în care noi am fost tratați. Cum să trecem peste acestea? Citiți în articol.

Am sărbătorit 12 ani de Zurli!

V-am spus în câteva cuvinte ce s-a întâmplat la noul spectacol aniversar Zurli.

Copiii au fost încântați de noul personaj, Zâmbetul Zurli.

Toată lumea este încântată în afară de … bineînțeles, Tura-Vura care încearcă chiar să îl fure. Puterea cornetelor se unește și scpă de Tura-Vura într-un mod foarte original.

Sigla Financial Parenting a fost văzută de mii de părinți. Mă bucur de acest parteneriat cu Gașca Zurli, le admir munca și seriozitatea.

Viitorul copiilor noștri în era automatizării

Un articol despre viitorul copiilor noștri în era automatizării în care tot mai multe meserii repetitive dispar. Din păcate școala pregătește copiii pentru aceste meserii. Ce trebuie să facem noi părinții?

 

Alte informații care nu sunt pe site dar au fost distribuite pe pagina FB

Am participat la Webstock2018, eveniment dedicate bloggerilor. Un eveniment plin de inspirație.

Cursul  Inteligența copilului și succesul în viață.

În urma cursului de pe 7 Octombrie, o mămică a luat o decizie foarte înțeleaptă pentru copiii ei, a înțeles ce trebuie să aștepte și din partea școlii/grădiniței dar și de la copil, cum să își alinieze așteptările la copil și nu invers. Feedback-ul de la acest curs mi-a umplut inima de bucurie, și la zile după primeam mesaje cu subiecte care încă erau analizate și ”descoperite”.

Am distribuit un film cu o librărie din Canada în cadrul căreia se construiește o comunitate și se fac tot felul de cursuri. Cititorii m-au informat că și în România apar astfel de evenimente în cadrul bibliotecilor.

Tot referitor la Canada, am distribuit o poză cu miniștrii din Guvernul lor. Așa da!

Robert Kyiosaki ne spune cum să ne punem creierul în funcțiune. Nu spunem ”nu îmi pot permite” ci spunem ”cum mi-aș putea permite?”.

O postare atacată oarecum a fost cea în care făceam un îndemn la alegeri conștiente zi de zi, am pus o poză făcută în metrou în care o doamnă citea și alte două doamne butonau jocuri. Diferența nu era doar la nivelul telefonului dar nu era corect să pun poza întreagă și nici să redau discuția (lipsită de sens și valoare de altfel) a celor două.

Fiecare alegere ne modelează viitorul. Postarea nu are în intenție nici să judece și nici să jignească pe cineva, este un apel la conștientizare, atâta tot.

Pe 19 Octombrie am participat la un eveniment la care a fost speaker invitat Dragos Anastasiu. Mi-a plăcut cum a punctat diverse lucruri. A subliniat faptul că fără educație, pe termen lung, nu ajungem nicăieri. Tot de la acel eveniment, un sfat de la Doina Vilceanu, referitor la păstrarea clienților și modul în care marketingul clasic nu mai este eficient.

Pe 20 Octombrie a fost evenimentul Epic Talk. Sala neîncăpătoare. Un eveniment pentru sufletul și creierul tuturor. Am pus pe pagina Financial Parenting imagini și câteva mesaje de la speakeri.

Școlile indiene din Delhi au decis să predea la școală fericire și aptitudini de viață. Vedeți filmulețul făcut de World Economis Forum pe pagina.

Cursul de educație financiară pentru adulți : Unde sunt banii mei?

Am pus  de la un curs de educație financiară de la un salon de beauty, urmează un articol pe tema asta.

Am încărcat câteva poze și apoi filmarea de la emisiunea Prietenii de la 11! Am apărut în emisiune împreună cu Elena.

Zona de crafts pentru copii cuprinde un filmulet despre cum să faceți decorațiuni din coji de nucă. Când eram mică îmi petreceam timp la o vecină care nu avea copii și care încerca să îmi facă toate poftele. Un joc care mă încânta era să fac bărcuțe din coji de nucă într-un lighean cu apă. Așa că am o nostalgie legată de cojile de nucă care pot deveni jucării.

Parenting la noi acasă, am scris despre timp de calitate, amânarea satisfacției și generozitate.

Elena a făcut cozonac cu tatăl ei și a doua zi a dus la grădiniță să își servească toți colegii. Le-a spus că ea l-a făcut cu tatăl ei, că se numește tzoureki și că are ingrediente speciale aduse din Grecia. Copiii au declarat că a fost ”cel mai bun chec cozonac din toată lumea asta” .

Am încărcat un film în care eu vorbesc despre cursul de educație financiară pentru grădinițe.

Feedback-ul primit de la grădinițele în care am implementat opționalul este foarte bun! Copiii se distrează și învață lucruri minunate. Ca să dau din culise, luna aceasta vor învăța despre voluntariat și generozitate, pentru că ne pregătim de luna cadourilor. Cine dorește acest opțional la grădinița copilului trebuie să îmi lase un mesaj la anamaria@financialparenting.eu

Am încheiat luna cu un filmuleț de topit inimile mamelor, care cuprinde în imagini motivul pentru care lăsăm casa vraiște și nu ne pasă.

Stați aproape pentru o lună plină de articole interesante. În curând voi începe și cursurile online la care vă aștept cu drag.

Vă doresc o lună plină de realizări!

Leave a Reply