Țintește prosperitatea !

Țintește prosperitatea !

1995 2661 AnaMaria

Acesta este articolul pe care l-am scris și a fost publicat în revista Mamprenoare nr.2. 

Vă recomand să citiți revista în întregime, articolele sunt scrise de mămicile care apar în revistă. Sunt povești ale unor mame care au decis să își dezvolte afaceri, o să găsiți multe lecții și multă inspirație.

Revista o puteți citi accesând link-ul de mai jos:

Revista Mamprenoare – Numarul 2

Țintește prosperitatea!

Sunt Anamaria Ciuhuță, mamă, blogger, trainer, fondatoarea Centrului Financialparenting. După o carieră de 19 ani în domeniul bancar și multe specializări legate de fraudă, spălare de bani, falsuri, risc de creditare și multe altele, am decis să fac educație financiară pentru părinți.

De ce pentru părinți?

Când cineva devine părinte, după ce își ține puiul în brațe, are momente de introspecție generate de sentimentul de responsabilitate pe care îl aduce noul rol de mamă sau tată. Părintele realizează că este un model și valorile din viața personală și de cuplu se redefinesc.

Părinții analizează ce înseamnă pentru ei munca, succesul, cariera, realizările, banii, bogăția, timpul liber, valorile personale. Acest exercițiu de introspecție duce la evoluție.

Părinții încep să citească mai mult și participă la cursuri de dezvoltare personală pentru a-și depăși tiparele limitative și convingerile profunde, provenite din mediul în care au crescut. Încep să își descopere potențialul propriu, atât de necesar pentru a ieși din ciclul de viață repetitiv și pentru a avansa în direcția dorită.

Oamenii trebuie să țintească prosperitatea în viață, nu banii.

Prosperitatea este un cumul de factori printre care bani, bunăstare fizică și emoțională, succes, relații sociale sănătoase.

Un chestionar ar arăta că în lista de dorințe oamenii, de multe ori, se rezumă la sănătate și bani.

Dacă ai bani dar ești singur, fără o familie care să te aștepte acasă cu drag, fără prieteni cu care să îți împarți bucuriile și momentele mai grele, fără sănătate, fără timp pentru lucrurile care îți plac, nu te poți numi un om bogat sau prosper, ești doar un om cu bani și atât.

Banii sunt necesari dar, pentru o viață prosperă, nu ajung. Banii rezolvă doar probleme legate de bani. Lucrurile cu adevărat importante au cea mai mare valoare dar nu se pot cumpăra cu bani, știm asta.

Oamenii prosperi au mare grijă de bunăstarea lor fizică și emoțională. Ei sunt preocupați să se hrănească cât mai corect și sănătos, să petreacă timp în aer liber, să socializeze, au vise, trăiesc conform propriilor valori și se concentrează pe scopul lor în viață.

Oamenii prosperi administrează banii în mod corect, fac economii și investiții, gândesc bunăstarea financiară pe termen lung, se informează tot timpul. Ei au înțelepciunea de a învesti în experiențe mai degrabă decât în lucruri, sunt generoși și își cumpără timp prin delegarea unor activități către alte persoane.

Sunt bucuroasă când la cursurile mele participă mulți părinți foarte bine informați și care se concentrează intens pe educația financiară a copiilor. Ei realizează că sunt exemplele de bază pentru copiii lor și modelul familial este cel la care aceștia vor apela când vor ajunge adulți. Conștientizând rolul atât de important în educația copilului, mulți adulți ajung la cursurile mele dorind să schimbe ceva din comportamentul pe care îl au pentru a fi un model de urmat sau își doresc să valideze acțiunile pe care le întreprind. Educația financiară este un proces de durată, nu un eveniment.

Ce ne dorim pentru copiii noștri? Sănătate, fericire, împlinire, succes…. Adică prosperitate !

Dacă noi țintim prosperitatea, îi învățăm pe copii drumul către aceasta.

Citește și articolul (click pe titlu) Vrei să fii mai mult? Fă mai mult !

Vă recomand și Revista Mamprenoare nr.1 . O găsiți la adresa: https://mamprenoare.eu/revista-mamprenoare-numarul-1/

 

 

 

Leave a Reply