Vrei să fii mai mult? Fă mai mult !

Vrei să fii mai mult? Fă mai mult !

1280 875 AnaMaria

Mă simt bine când într-o cafenea, persoana care îmi face cafeaua are o energie pozitivă, zâmbește, vorbește și face glume.

Mă simt bine când la doctor simt empatie sau când mă plimb și văd oameni străini care îmi zâmbesc sau când unii se bucură de succes sau … fiecare are câte cel puțin un ”sau” al lui.

Ne pică bine când cel cu care interacționăm se poartă cu entuziasm și îi face plăcere să își facă meseria și nu arată ca o persoană care muncește în baza unui venit care nu îl mulțumește.

Unii o fac, alții nu o fac. Unii dau mai mult de la ei și alții nu, pentru că nu pot sau nu văd rostul.

Haideți să vedem cum să fii mai mult la locul de muncă.

De ce unii sunt văzuți mai bine ? De ce unora le iese?

Dacă răspunsul este : pentru că au pile și relații, este timpul să pleci din acea organizație, rapid, înainte să îți ucizi motivația. Crezi că peste tot este la fel? Fă un studiu și sper să afli că nu este așa.

Dacă răspunsul este : sunt norocoși, este timpul să te gândești la cum să atragi norocul acesta și de partea ta. Se învață !

Am întâlnit multe persoane care nu fac nimic deosebit de la o zi la alta, trăiesc într-o rutină, sunt nemulțumiți, discută despre alții. Norocul nu este (și nici nu va fi) de partea lor.

Cum e cu norocul acesta pe care unii îl au?

Dacă îi întrebați pe cei considerați norocoși ce fac, s-ar putea să identificați niște obiceiuri pe care aceștia le respectă cu strictețe și anume :

• Se uită rar către deloc la televizor;

• Caută informare și nu divertisment;

• Citesc mult;

• Învață lucruri noi tot timpul;

• Au obiective definite și se concentrează pe ele;

• Au ambiție și sunt dispuși să depună efort suplimentar;

• Le pasă , sunt proactivi, încearcă să ofere mai mult decât li se cere;

• Au o viață în afara locului de muncă;

• Au hobby-uri;

• Fac voluntariat;

• Își organizează timpul ;

• Își petrec timpul cu alte persoane ”norocoase” cu care au valori comune;

• Au entuziasm și pun pasiune în ce fac;

• Se înconjoară de oameni care îi ajută să crească personal și profesional;

Multe din lucrurile de mai sus, cei ”norocoși” nu le spun, nu le arata, dar le fac. E testat, e demonstrat.

De unde să începi?

Începe cu un studiu personal. Vezi ce fac oamenii aceia ”norocoși”.

Discută cu șeful tău și obține o părere. Consideri că nu ai un șef care să fie obiectiv, corect, motivant? Schimbă șeful. Obține păreri de la cei din jur.

Caută pe cineva pe care îl consideri ”norocos” și care este un exemplu pentru tine. Roagă-l să îți dea ”rețeta” . Analizează și apoi găsește propria rețetă de succes. Depune efort zilnic. Într-o zi o să te trezești că cineva o să te numească ”norocos” .

citește și  De ce nu reușesc să îmi îndeplinesc obiectivele?

Copilul meu senzațional ! Cel mai… ?

În ce privește copiii, cei ținuți de familie în ”bravo” pentru orice și fără fundament real, nu o să înțeleagă de ce lumea din jur nu le acordă același ”bravo” oriunde s-ar duce și orice ar face. Se frustrează și sunt nefericiți, nu pricep ce se întâmplă.

Copilul trebuie îndrumat, apreciat, încurajat.

Copilul are nevoie să înțeleagă efortul necesar pentru a primi bravo sau pentru a fi cel mai bun.

Din momentul în care iese din casă el devine un copil ca oricare altul și pentru a primi ”bravo” trebuie să demonstreze ceva.

Știți părinții care merg la școală și la doamna pentru că nu le-a ales copilul să fie prințul sau prințesa la serbare? Părinții intervin și rezolvă, copilul scapă de frustrare…. dar cu ce cost !!! El va fi adultul care va vedea doar pile și relații care ”rezolvă” lucrurile, pentru că acest model i-a fost sădit ca normalitate în creier la momentul nepotrivit. De ce există o ”doamnă” care acceptă așa ceva? Este o altă (tristă) discuție.

În fiecare zi, cu siguranță, faceți ceva pentru a fi mai bun; inclusiv faptul că citiți acest articol o demonstrează. Căutați informații pentru voi, pentru copii voștri, pentru că vă pasă.

Arătați acțiunile voastre și eforturile voastre de a fi mai buni și copiilor voștri. Sunteți un exemplu de urmat!

citește și  La mulți ani și tot ce îți dorești să ți se îndeplinească!  

Leave a Reply