5 motive pentru a nu începe niciodată ceva

5 motive pentru a nu începe niciodată ceva

1280 854 AnaMaria

Îți prezint 5 motive ca să nu pierzi timp și bani degeaba.

Este un mic checklist, util pentru activitățile consumatoare de resurse.

Zilele acestea se strange o nouă grupă pentru cursul Tu și banii tăi.

Înainte de începerea cursului și după ce anunț data de începere, mai las câte un mesaj în care scriu că acest curs este pentru cei motivați, cei care doresc să îți schimbe viața, cei care își doresc o relație mai buna cu banii, că nu toți cursanții pot să îl facă și să îl termine și așa mai departe.

Evident aceste mesaje descurajează o parte din potențialii cursanți. Acesta este scopul.

Dar, mai puțini cursanți înseamna niște bani pierduți.

De ce aș face asta?

Banii se fac pe termen scurt sau pe termen lung.

Varianta sustenabilă este cea pe termen lung, cea pe termen scurt se numește în limbaj popular ”tun”.

Tragi o dată, prinzi ce poți și gata. Se poate și așa dar nu pentru cei care știu ce fac. Ei nu trag cu tunul, ei construiesc.

Acei cursanți puțini, cernuți, selectați, sunt cei care termină cursul, cei care văd schimbări în viața lor, cei pentru care acest curs este o investiție și nu o cheltuială, cei care vorbesc mai departe despre mine și ce au primit în schimbul banilor pe care i-au investit în cursurile mele.

Ei sunt cei care înțeleg despre ce este vorba, sunt pregătiți să audă și să înțeleagă, citesc mai departe, se documentează, depășesc limitări și realizează că puterea este la ei.

Ce spun acum este din partea unei persoane care oferă ceva și își dorește să își crească activitatea în mod frumos, alături de clienți mulțumiți.

Deci dragă potențial client (al meu, al altora), nu da bani din buzunarul tău și nici nu începe ceva dacă te regăsești în motivele de mai jos.

5 motive să NU începi ceva

Dacă aveți și altele, lăsați un mesaj.

Mie mi-au venit în cap acestea cinci deci să ne concentrăm pe ele.

Nu ești pregătit/ă

Dacă ”acum nu este momentul” poate că nici nu este.

Idei avem mulți, de pus în practică este mai greu. Pentru unii niciodată nu este momentul și se uită la alții că au, că fac, că pot, că obțin și încearcă să ghicească de unde au atâta noroc.

Nu este noroc, se numește acțiune.

Sari în apă și o să înveți să înoți, cu riscul și de a te îneca în apa prea mare pentru tine dacă nu știi să înoți, cu șansa de a te bucura de o baie bună sau stai pe margine și analizezi cât este apa de rece sau caldă, curată, adâncă etc.

Dar uneori chiar nu ești pregătit. Dacă simți asta, pur și simplu lasa-o baltă. Nu e lipsă de curaj, nu contează ce zic alții.

Folosește-ți intuiția, funcționează de minune dacă o asculți.

Statistic s-a demonstrat că înaintea unui cutremur se pierd mai multe animale, pentru avioanele care se prăbușesc au fost mai multe anulări înainte de cursă decât de obicei și așa mai departe.

Ne naștem cu un radar înterior, să îl folosim.

Nu ai motivație

Orice lucru are suișuri și coborâșuri. Gândește-te la un roller-coaster, când merge în jos lumea e în extraz cu toate că le este frică, când merge în sus încetinește și lumea are un moment de liniște.

În viață, lucrurile stau altfel pentru că tu ești motorul.

La vale o să fie partea pozitivă dar ca să prinzi altă vale mai ai de urcat muntele. Acolo ai nevoie de forță și această forță este motivația.

Dacă știi de ce vrei să faci un lucru, te bucuri și de suișuri și de coborâșuri, pentru că toate te duc unde vrei să ajungi.

Dacă nu ai motivație să finalizezi ce începi tocmai construiești încă o oportunitate de a lovi în stima ta, în încrederea în forțele tale, în încrederea ta în tine – adică îți tai craca de sub propriile picioare.

Fac alții asta, te compară, îți arată la ce nu te pricepi, îți aruncă în ochii greșeli vechi, te descurajează ca nu cumva să ți se urce la cap și să vezi ce valoare ai.

Nu o face și tu, nu începe lucruri pe care să nu le termini doar ca să le așezi în teancul cu ”uite ce nu sunt în stare să fac”. Ești în stare să faci ce vrei să faci, nu trăi ca să îi mulțumești pe alții.

Sunt persoane care vor să cumpere cursul și să îi convingă pe cei dragi să îl facă. Le recomand să nu (îmi) dea banii aiurea, nu îmi place să dau apă la moara care nu râșnește nimic. Cine vrea cursul meu și nu are bani să și-l ia, găsește soluții. Văd asta la fiecare grupă! Dar motivația nu are preț și nu se poate cumpăra.

Nu știi sigur că este ce vrei

Mi-aș dori și eu …. Păi îți dorești sau nu? Că dacă doar ”ți-ai dori” de fapt nu îți dorești.

Suntem învățați de mici diverse lucruri, preluăm din jurul nostru credințe despre orice în funcție de la cine le primim,

de exemplu ”cățeii mușcă” sau ”câțeii sunt cei mai buni prieteni ai unui om”

sau ”banii sunt ochiul …., oamenii cu bani sunt răi” sau ”banii te ajută să ajuți oameni, să le faci o viață mai bună, banii îți dau libertate și confort și putere de alegere”.

Și lucrurile merg mai departe.

Suntem copii cuminți dacă suntem obedienți deci facem ce ni se cere, dacă facem ce vrem, ce ne trece prin cap sau ne mână curiozitatea nu e întotdeauna bine. Suntem premiați la școală dacă suntem ca alții, învățăm ce ni se predă, lăsăm curioitatea deoparte.

Și în continuare alegem haine, coafuri, școli, meserii, parteneri, locuri de muncă ….. în funcție de ce vor alții și știu ei că e mai bine pentru noi, ni se potrivește etc.

Dacă tot timpul cineva a ales pentru tine, cum să știi ce vrei?

Stai tu cu tine, găsește-te, gândește-te ție ce îți place și ce vrei cu adevărat de la viața ta.

Apoi ”mi-aș dori” dispare și e înlocuit cu ”vreau!”.

Nu ai în minte finalul

La ce îți folosește acest lucru? De ce te-ai deranja, ți-ai consuma timp și poate bani, pentru ceva ce nu știi clar la ce îți folosește.

”Este scump!” și te-ai oprit aici.

Nimic nu este scump dacă ce primești în schimb este ce îți dorești, ce ai nevoie, ce te ajută.

Ce ai de câștigat și ce ai de pierdut în timp dacă îți consumi resursele pe … un curs, o activitate, o întâlnire, un job, o relație?

Beneficiul final contează cel mai mult.

De exemplu:

Poți alege să îți cheltui banii pe un week-end la munte, unul dintre multe altele sau să faci un curs pentru un hobby și astfel să își generezi o altă sursă de venit activ, venit pe care să îl investești și în câțiva ani să te poți bucura de o mașină nouă, vacanțe exotice și așa mai departe.

 

O faci pentru că o fac și alții

Apare câte o modă dar este doar un spirit de turmă. Facem ce fac și alții. Suntem influențați de cei din jur.

Ei bine, s-a demonstrat că oamenii de succes fac altceva, fac lucruri în care cred, care le plac, care le aduc beneficii, indiferent că sunt la modă, că le fac și alții, sau nu.

Dacă îți iei o mașină nouă pentru că și-a luat și vecinul, chiar dacă asta înseamnă să apelezi la un credit sau la bani pe care i-ai putea cheltui altfel, ei bine nu o face.

Nu lăsa nimic negativ să îți dicteze alegerile, cum ar fi invidia, gelozia, ego-ul, mândria și altele.

educație financiară, curs

Pentru cei care v-ați recunoscut într-un motiv sau mai multe, vă spun că răspunsurile stau în voi.

Sunteți unici, nu lăsați pe altcineva să vă lipească etichete care să vă influențeze viața. Găsiți-vă drumul vostru.

Nu mai investiți un minut sau un ban în ce vă spun alții că este ”bun pentru voi”, investiți timp și bani în ce știți voi că este pentru voi, merită din plin!

Pentru cei care ați trecut cu bine de aceste 5 motive, vă aștept la cursurile mele.

Veți avea succes, pentru că vă pasă!

Photo by Moose Photos from Pexels

 

Îți recomand și articolele:

Curs online video înregistrat: Tu și banii tăi!

De ce când vrei să schimbi ceva este greu?

De ce slabii merg la sală și sănătoșii la doctor? Educație financiară, altfel.

Curs înregistrat Unde sunt banii mei?

Oamenii de succes investesc în educația lor

Cheltuieli considerate greșit investiții

Ce spun participanții de la cursul Tu și banii tăi! Să pornim la drum

Leave a Reply