Eu fac ce fac și ratez zilele de Back Friday. Pățești și tu asta?
Știu că unele oferte sunt false dar știu că sunt și oferte reale pe care nu aș dori să le ratez.
Citește și Trucurile unor magazine de Black Friday
Nu apuc să ajung la vreun magazin și mă liniștesc gândindu-mă că prind oferte online. Vine seara, mă iau cu cina, familia, copilul și uite așa trece ziua magică.
Dau un ochi pe mail să văd ce am ratat și mă liniștesc, site-urile pe care aș intra au Black Friday și sâmbătă și duminică, black weekend de-a dreptul. Am timp!
Și uite așa mă trezesc luni dimineața stresată că nu mi-am luat zecile de cărți dorite și nici fierul de călcat pe care îl aveam pe listă. Și niște cadouri luate în avans, la un preț bun, ar fi fost utile. Offf! O zi pe an și pe aia o ratez?
Dar nu e nici un stres. Știți de ce?
Pentru că oferte găsim tot timpul!
Mi-am făcut lista și urmează așa:
- Decembrie: Reducerile de Crăciun, moșul aduce oferte speciale.
- Ianuarie: reducerile legale – de ce nu se numește Ianuarie luna cadourilor nu înțeleg, după ce îmi plătesc taxele și impozitele, îmi cumpăr tot ce am nevoie în garderobă la prețuri mai aproape de realitate.
- Februarie: ziua îndrăgostiților; văd deja inimioarele cu % de reducere la fierul de călcat pe care nici până atunci nu o să îl achiziționez.
- Martie: mărțișorul și ziua femeii! Fundița de mărțișor anunță frumos… reduceri! Ce femeie nu își dorește niște electrocasnice de ziua femeii, să fim serioase.
- Aprilie sau Mai: iepurașul aduce ouă de ciocolată și evident …… reduceri.
- Iunie: încep ofertele de vară, de la haine la vacanțe. Ați ratat early booking din Ianuarie? Nu-i problemă, găsim ceva.
- Iulie-August: oferte last minute, ultima bucată, ofertă specială etc
- Septembrie- Octombrie: reducerile de toamnă, lichidările de stoc.
- Noiembrie: Black Friday de neratat! Iarăși!!!! Și pe ăsta clar o să îl ratez, cred că până face copilul cel puțin 10 ani nu am nici o șansă reală să iau ceva fix în acel weekend.
Concluzia?
Motive de cheltuit bani sunt tot timpul, dacă nu, le puteți găsi cu ușurință. Ofertele speciale….. cam la fel.
Faceți diferența dintre nevoie și dorință.
Aveți nevoie de ceva? Sau doar vă doriți ceva?
Citește și articolul Cheltuim ca în filme!
Analizați prețurile din mai multe magazine. Verificați prețurile și în magazinele online.
Verificați ofertele speciale și când găsiți reduceri semnificative știți că atunci chiar ați făcut o achiziție înțeleaptă. Sunt magazine care chiar practică reduceri corecte.
Nu vă lăsați păcăliți de afișele mari cu semnul %.
Sunt firme care aduc produse pentru prima oară în catalog/oferă cu preț direct redus! Femeile care își cumpără produse de machiaj pot confirma cel mai rapid acest lucru, dar și cei care iau pliante care apar periodic la anumite magazine, alimentare în special.
Citește și articolul Reduceri de prețuri! Ce îi putem învăța pe copii?
Scopul prețului care nu a existat de fapt niciodată și care acum este tăiat, ca să lase loc prețului de vânzare, este doar de ancorare!
Acest preț mare are rolul să vă ”ia ochii” ca să vă gândiți cât este de senzațională oferta și să vă facă să scoateți bani din buzunar pentru ceva ce probabil nu vă trebuie sau poate găsiți la preț normal, mai ieftin.
În loc să analizați prețul, dacă are sens sau nu, dacă aveți nevoie de acel lucru sau nu, veți analiza reducerea. Și creierul va crede că faceți o economie pentru că nu cumpărați la preț întreg ci la preț redus. Super afacere!
Vă doresc spor la cumpărături înțelepte! În curând, la următoarele reduceri.
Dacă vă interesează subiectul, stați cu ochii pe calendar pentru a vedea când țin cursul legat de psihologia prețurilor și cum să nu vă lăsați păcăliți la cumpărături.