De ce vă recomand cursul meu de educație financiară în locul ședințelor 1 la 1

De ce vă recomand cursul meu de educație financiară în locul ședințelor 1 la 1

De ce vă recomand cursul meu de educație financiară în locul ședințelor 1 la 1

1080 1080 AnaMaria

Primesc destul de des cereri pentru a discuta despre probleme legate de bani.

”Nu reușesc să pun bani deoparte, niciodată nu mi-a ieșit.”

”Câștigăm mulți bani și îi facem praf, nu am idee pe ce.”

”Facem ce facem și tot în datorii ajungem, nicicum nu le dăm de capăt.”

”Habar nu am să îmi gestionez banii, cheltui pe tot ce am nevoie și cu o săptămână înainte de salariu caut soluții sau fac foamea, am obosit de acest model, văd oameni care știu să se descurce cu bani mai puțin decât ai mei, cum reușeșc? Vreau și eu să înțeleg.”

”M-am tot gândit la cursul tău, eu nu am primit educație financiară, la noi în casă nu se vorbea despre bani sau sex, Doamne fereste! Îmi e frică de bani, și când  îi am și când nu îi am. Este cazul să fac ceva, fără bani nu am cum să trăiesc.”

”Am zis că aș face cursul, apoi m-am gândit că este scump. După un weekend la munte mi-am dat seama că am cheltuit mai mult decât aș fi dat pe cursul tău, și a mai și plouat de am stat numai în cabană. Am nevoie de educație legată de bani, prea cheltui aiurea și nu dau importanță lucrurilor care aduc valoare în viața mea, dar dau rapid pe orice îmi aduce plăcere.”

Si mesajele pot continua …. variațiuni pe aceleași teme și nu numai, v-am dat câteva exemple din cele legate de nevoia de educație financiară.

Cât costă o ședință? Putem discuta o oră?

Hmmmm, noi putem discuta o oră, dar nu cred că ajungem prea departe în ora aia. E fix ca și cum ai avea o durere și iei o pastila, își face efectul pe moment.

Problemele pe care le ai cu banii nu vin din:

  • faptul că nu știi matematică, doar știi să aduni și să scazi, îți faci un buget și vezi unde arunci banii aiurea;
  • faptul că nu îți pasă de tine și de viitorul tău și al familiei tale, dacă intrăm în detalii îți iubești familia și ești o persoană responsabilă, doar că nu ai stat să te gândești prea mult la asta, probabil că nu ai timp, viața asta este cam rapidă pentru noi toți;
  • lipsa de respect pentru banii pe care îi muncești și care nu cad din cer, sunt convinsă că muncești pentru banii tăi;
  • lipsa câtorva idei magice care nu ți-au trecut până acum prin fața ochilor, pentru că dacă ar exista am fi toți super bogați;
  • lipsa norocului care îi face pe unii milionari, dacă ești o persoană matură știi că în spatele succesului de peste noapte stau ani întregi de efort;
  • altele din aceeași gamă de idei…

Sunt milionari care au moștenit bani și i-au pierdut pe toți, sunt oameni faimoși care au câștigat averi și le-au făcut praf, ei nu au dus lipsă de bani, au dus lipsă de educație financiară.

În 20 de ani de bancă am vorbit mult cu clienții băncilor prin care am trecut, oameni cu firme sau angajați, oameni cu familii sau singuri, oameni tineri sau bătrâni, oameni cu banii mulți și oameni veșnic cu datorii. 

Apoi in cadrul cursurilor pe care le țin de peste 3 ani legate de educația financiară a copiilor am auzit scenarii diferite, comportamente diferite, probleme diferite.

mamatimeout aniversare

 

Cine vă promite că vă rezolvă problemele legate de bani într-o ședință vă dă speranțe false.

Comportamentul financiar se formează încă din copilărie și are atât de multe variabile încât este aproape imposibil să descopere cineva fix variabila care e prima piesă într-un șir de domino. 

În plus, în legătură cu banii avem încă rețineri, ne este greu să fim sinceri noi cu noi câteodată, mintea noastră știe cum să găsească explicații când facem câte o nefăcută, ne face să ne simțim vinovați sau pe un mare val când nu trebuie, ne dă iluzii false fie pentru a ne ajuta să fugim de ceva, fie pentru că tindem spre ceva și vrem să fim mai aproape cu un pic – ca atunci când ne ridicăm pe vârfuri, nu suntem mai înalți dar părem.

Relația pe catre o ai cu banii, după cum cred eu, are trei zone importante:

  • cea din trecut – care îți generează problemele de acum, comportamentul tău este un efect, modelul familial și zona de confort se regăsesc în legătura ta deja formată cu banii, în blocaje, în credințe limitative încă adânc ascunse.
  • cea din prezent  – în care trebuie să înveți să te adaptezi personalității tale financiare, să își accepți minusurile și să îți descoperi plusurile, să înveți cum să își organizezi banii în funcție de nevoile tale, dorințele tale, aspirațiile tale, valorile tale.
  • cea din viitor – pe care îți e greu să o simți, așa că trebuie să gândești totul logic, la rece, să iei niște decizii și să le implementezi.

Problemele legate de bani au multe surse și nu se văd la ca la un RMN.

Timpul înseamnă bani

Să cer bani puțini pentru o ședință 1 la 1 nu ar fi corect pentru mine. Să cer bani mulți simt că nu ar fi corect pentru persoana cu care aș avea întâlnirile și care probabil s-ar aștepta ca după două întâlniri cu mine să se transforme în Regele Midas.

Sunt elemente din trecut care vor lupta sa readucă înapoi comportamentul financiar de care vreți să scăpați.

Va fi ca o cură de slăbire, merge, funcționează, implementez schimbări, văd schimbări, sunt fericit, mai vreau, mai pot, cei din jur mă admiră, nu mă voi întoarce niciodată la vechiul eu, cu vechile obiceiuri proaste … și asta durează până când dau iama în frigider de poftă, apoi apare o petrecere, apoi un eveniment, apoi o zi proastă, apoi o poftă de ”doar acum, o dată, un pic” și ajung la ce am fost înainte. E lipsă de voință? Nu neapărat, este creierul nostru care ne trage înapoi, acolo unde știe că îi este zona de confort.

Dacă nu decoperim de unde vine impulsul de a face ceva ce nu ne convine (dar ne dăm seama de asta a doua zi), va fi greu să rezistăm în fața tentației sau să conștientizăm un comportament care este deja ”pe pilot automat”.

Am căutat varianta cea mai convenabilă și mai corectă financiar.

Îmi place să țin cont de energia banilor, banii care vin cu drag aduc mai mulți bani.

Vreau ca oamenii să aibă parte de valoare în schimbul investiției pe care o fac în cursurile mele. Nimeni nu s-a plâns că am vreun curs prea scump, însă mulți mi-au scris că acest curs valorează mii de euro, asta chiar înainte ca să se vadă rezultatele în viețile lor.

De știu că acest curs funcționează?

Pentru că fiecare îl face în ritmul lui.

Cursul începe cu săpături adânci în trecut – blocaje, credințe limitative, lucruri care te țin prins, apoi merge spre prezent în care ajungem la cheltuieli și reducerea lor, venituri și creșterea lor, bugetul și administrarea banilor, zona de conștientizare a banilor, și se îndreaptă spre viitor – de ce nu se împlinesc obiectivele, ce îți dorești cu adevărat și cum să testezi asta, elemente de risc și diminuarea lor, reguli când te gândești la investiții.

Persoanele care au multe blocaje din copilărie, de regulă se opresc la lecția 4 sau 5 și simt nevoia să își tragă sufletul după ce descoperiri fac. Ei merg mai departe de obicei într-o nouă grupă. Gradul de finalizare este de peste 90% și asta mă încântă.

Fiecare lecție are aplicații practice, aplicații legate de tine, cel care faci cursul.

Tu vorbești cu tine și încerci să fii sincer, să îți aduci aminte cât mai multe lucruri, să le pui pe o hârtie și să găsești legături care erau acolo și nu le-ai văzut niciodată – darămite să te gândești că ele încă te influențează! Acesta este un proces care ia timp, nu se face într-o ședință și nici de pe o zi pe alta. 

Cursul te ghidează prin tot acest proces, în plus, fiecare lecție are și câteva recomandări de cărți. Fiecare va lucra pe problema lui, îi va da de capăt și apoi va vedea diferențe semnificative în relația cu banii.

Pe durata cursului participanții îmi pot trimite temele și putem discuta pe ele. Am găsit într-o temă frici care erau din 3 generații în spate și care acum, puse pe foaie, în cadrul unei teme, a dat mult sens doamnei care a trimis tema, zici că a găsit o piesă din mijlocul unui puzzle!

Nimeni nu te judecă, nu știu cine este în spatele numelui tău, nimeni din seria ta de cursanți nu știe cine ești. Fiecare își rezolvă propriile probleme, fiecare își găsește căi mai bune de a evolua spre prosperitate. Poți face parte din grupul închis de pe FB sau nu, este alegerea ta.

Inițial am ținut lecția bonus live, în ideea că putem interacționa și ajunge să discutăm și alte subiecte cu acea ocazie. Chiar dacă fiecare putea participa cu camera închisă și cu orice nume pe ecran, totuși am văzut o reticență așa că și acel curs este video înregistrat, este important pentru mine ca fiecare să fie confortabil în timpul acestui curs. 

Ați văzut că și părerile cursanților sunt unele cu numele întreg și altele cu prenume și inițiala numelui, orice feedback il postez după ce am cerut acordul celui care mi l-a dat.

Vei simți că sunt acolo, de două ori pe săptămână primești câte un mesaj de la mine și lecțiile.

curs, bani, financial parenting

 

6 săptămâni zboară, dar efectele o să le vedeți în viețile voastre pentru mult timp.

Am cursanți care îmi scriu ce se mai întâmplă în viețile lor, la final de an primesc multe informații cu ce au mai făcut și multumiri, anul acesta am primit multe mesaje când am intrat în izolare în Martie cu mulțumiri pentru modul în care au fost pregătiți pentru acest moment (eu tot zic că vom trăi multe crize la viața noastră, financiare sau personale, important este să fim pregătiți).

Sunt persoane care aleg să facă iar cursul la un moment dat, evident asta este gratuit! Ei ori urmăresc postările mele din grup ca să țină ritmul, ori îmi cer să îi adaug în noua grupă, ori reiau lecțiile de unii singuri.

Nu aruncați banii pe vise și pe lucruri care ”funcționează de pe o zi pe alta”, încă nu s-au inventat, cel puțin nu în ultimii 20 de ani în care eu am tot vorbit cu oamenii despre bani și în care am văzut diverse probleme, dezastre personale, dar și succes și prosperitate. 

Cel mai ieftin mod de a vă rezolva problemele legate de bani este să faceți acest curs (sau orice curs de educație financiară cu cineva cu cine rezonați), să citiți cărți de educația financiară și dezvoltare personală, să vedeți filme, să citiți articole, să vă dați timp, și dacă în acel moment doriți să discutăm o să ne ajungă o ședință. Din acest motiv am oferit și pachet cu o consultanță inclusă, la finalul cursului vom vorbi aceeași limbă.

Eu sunt la dispoziția voastră, în măsura timpului pe care îl am disponibil.

Banii sunt importanți, dar nu sunt totul. Educația financiară, succesul, prosperitatea, nu sunt doar despre bani, sunt și despre bani. 

Când simțiți că este momentul te invit la cursul TU ȘI BANII TĂI … să pornim la drum!, urmăriți în seciunea EVENIMENTE din site când începe următoarea serie, apoi înscrie-te la office@financialparenting.eu 

Îți doresc o viață plină de bine și lipsită de griji financiare. 

tedx speaker

Îți recomand să citești și articolele de mai jos:

Ce spun participanții de la cursul Tu și banii tăi! Să pornim la drum;

Cum se desfășoară cursul online de educație financiară Tu și banii tăi, să pornim la drum!

70% dintre oameni trăiesc în haos financiar?

Un curs de educație financiară altfel, care îți poate schimba viața

Leave a Reply