La locul potrivit în momentul potrivit?

La locul potrivit în momentul potrivit?

1280 853 AnaMaria

Acesta pare secretul succesului, ca acel moment potrivit, pe care îl aștepți de cine știe când, să se ivească.

Faci parte din categoria asta? Dacă îmi citești articolele sunt convinsă că nu, ca să te convingi și tu citește mai departe.

Știu multe persoane care fac asta, le recunosc ușor și la fel le poți recunoaște și tu din modul în care amână tot timpul și din vocabularul pe care îl folosesc:

  • Lasă că o să facem asta, odată
  • Când o să am bani, fac și asta…
  • Nu am timp, lăsăm pe altădată
  • Asta e, ghinion, mi-aș fi dorit să … (fără să fac nimic de fapt, doar să aștept)
  • Ce să fac, nu am noroc
  • Nu am pile ca și X sau Y …
  • Dacă nu ai relații ești nimeni / ești mâncat/ nu ai nicio șansă
  • Atâta mi-a lipsit, atâta, un pic de noroc și îmi ieșea treaba …

Tot ce contează, ce e important, ce aduce succes, se va întâmpla cândva, altcândva, când soarta, energiile, Dumnezeu, cei din jur, zeii, șeful, partenerul, copiii sau mai știu eu cine, fac ca lucrurile să se întâmple, până atunci aceste persoane stau și așteaptă.

Ei bine, pot aștepta mult și bine, nimic nu-i va scoate din această caldă zonă de confort în care ei stau și așteptă, comentează și se plâng.

Secretul succesului este să fii OMUL POTRIVIT, la momentul potrivit, în locul potrivit.

Asta înseamnă să faci ceva, tu pentru tine, pentru acel moment magic pe care îl aștepți.

De fapt, să îți planifici plașii și să îți asumi responsabilitatea pentru ce faci.

Ce înseamnă pentru tine acel moment magic?

Ce ar trebui să se întâmple ca să ai parte de fericire? De împlinire? De bani? De succes?

Cum poți ajunge la ele? Ce trebuie să faci tu ca ele să se întâmple?

Ia elementele acestea pe rând, analizează-le, decide unde vrei să ajungi, stabilește un obiectiv și apoi contruiește podul dintre acest moment și acel moment magic din viitor, adică fă un plan de bătaie.

Evident că partea din mijloc este cea care nu ne place, pentru că nu e ușoară, presupune efort, presupune sacrificiu. Toti ne dorim să vedem doar momentul de glorie, dar nu e chiar așa de simplu de ajuns la el.

Evident că viața nu e dreaptă, suntem adulți, am înțeles asta deja.

Evident că unii sunt favorizați de soartă și alții trag în gol, dacă nu suntem printre primii, sperăs să nu fim printre ultimii.

În loc să vezi că soarta îți este nefavorabilă, mai bine ai încerca să o schimbi.

Pare greu? Este, pe termen scurt, dar pe termen lung și o schimbare foarte mică în fiecare zi va determina o schimbare mare în viitor, așa cum ar fi schimbarea cu un grad al unui avion sau vapor, destinația va fi cu totul alta chiar dacă pentru pasager schimbarea nu ar fi vizibilă.

Timpul trece, nu-l lăsa să treacă degeaba.

Viața asta este un dar, însă este scurtă și trece repede, este ca o clepsidră mică cu o scurgere prea mare, nu irosi nici un grăunte de timp din clepsidra ta.

Fă o mai bună selecție a lucrurilor care te interesează, nu mai amâna, ori stabilește o dată clară ori renunță, și șterge-ți lucrul acela din minte.

Citește și: 5 motive pentru a nu începe niciodată ceva

Vezi că cineva are mai mult ”noroc”? În loc să îl invidiezi mai bine să îl întrebi cum de are atâta noroc, care este secretul și așa vei găsi idei de a trage norocul.

Apoi lucrurile nu se vor întâmpla ”într-o zi” sau ”altădată” ci la o dată fixă în calendar, pentru că vei controla tu ce este în jurul tău și nu mediul te va controla pe tine, îți vei trăi viața, vei aprecia ceea ce ai în timp ce îți dorești mai mult și te pregătești conștient și asumat pentru acel mai mult.

Gândește-te la un campion care înainte de a ajunge campion a pornit de la un gând, o dorință, poate a admirat pe cineva și și-a dorit să ajungă și el acolo, care apoi se antrenează zi după zi. El știe clar că locul 1 pe podium înseamnă succesul, mai știe și că pentru a ajunge la el trebuie să se pregătească, astfel va fi omul potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit, și se antrenează în fiecare zi pentru ziua competiției, în care un strop de noroc va fi tot ce-i mai trebuie.

Îți urez mult succes în tot ce îți propui!

Photo by Just Name from Pexels

simplu complicat, curs online

 

Citește mai departe:

Oamenii de succes investesc în educația lor

Bine cu mine, las frica în urma mea

Grijile legate de bani nu te lasă să dormi?

De ce slabii merg la sală și sănătoșii la doctor? Educație financiară, altfel.

Leave a Reply