Un curs de educație financiară altfel, care îți poate schimba viața

Un curs de educație financiară altfel, care îți poate schimba viața

Un curs de educație financiară altfel, care îți poate schimba viața

900 673 AnaMaria

Am scris un curs de educație financiară altfel, care schimbă vieți. M-au convins de asta cursanții mei.

Am terminat deja trei serii din cursul Tu și banii tăi, am deja lista cu mulți cursanți pentru seria 4 chiar în mijlocul verii și am deschis deja lista pentru seria cu numărul 5 pentru care nici nu am stabilit data de start, probabil sfârșit de Septembrie ca să începem liniștiți școala.

Azi mi-a scris o cursantă care îmi este tare dragă pentru modul în care muncește cu ea în acest program, că a luat programul cu ea peste tot în diferite țări, pe 3 continente. L-a terminat în prima serie și l-a reluat cu seria 3. În timp ce prietenii ei erau pe pârtia de schi sau pe plajă, ea asculta cursurile mele, își făcea teme și planuri.

Am feedback de la oameni de succes care s-au înscris în acest curs și care îl apreciază foarte mult. Când s-au înscris mulți dintre ei, m-am gândit ce caută acești oameni într-un astfel de curs?

Mulți au cariere impresionante, au bani, au o imagine publică, au succes, ei sunt cei care trebuie să dea lecții altora. Eu vreau sa învăț de la ei și de fapt vin ei la mine?

Unii m-au cunoscut personal și le-am câștigat respectul și încrederea, alții îmi cunosc cariera, alții îmi știu situația financiară construită de la zero, alții au aflat de mine prin recomandări.

Apoi am înțeles că simt lipsa educației financiare, trăiesc bine și influențați de mediul din jurul lor dar sunt conștienți că în viață trebuie să privești în zare, să îți fie bine și acum când ești în putere dar și atunci când puterea o să scadă, că banii nu sunt totul și dacă le dăm importanța cuvenită –nu mai mare, nu mai mică, reușim prin intermediul lor să avem viața care ne împlinește.

Se pare că am o doză de modestie, sunt recunoscătoare, uimită, fericită, așteptările mele sunt depășite.

Văd și simt că acest curs schimbă vieți. Asta îmi spun cursanții, mă țin la curent cum viețile lor se schimbă și sunt copleșită de emoție.

De ce este acest curs senzațional?

Bineînțeles că atunci când ceva îți iese bine vrei să documentezi rețeta.

Așa că m-am întrebat, de ce acești oameni inteligenți, oameni deosebiți, oameni cu cariere în spate apreciază acest curs? Îmi spun că îl dau prea ieftin, că este mult peste așteptările lor, că depășește de la distanță alte cursuri sau evenimente la care au participat, că îi ajută mult și aduce valoare în viețile lor.

L-am scris într-un moment de flow, de parcă cineva (Dumnezeu, divinitatea, universul) mi-a deschis mintea și într-o oră am știut exact ce vreau să fie în acest curs.

Citește și articolul: Ce înseamnă și ce avantaje ai în flow de lucru?

Am lucrat la conceptul din spatele cursului o lună întreagă și am simțit că asta e, ce a ieșit este așa cum simt că trebuie să fie.

Dezvoltarea cursului mi-a luat mai apoi multe zile și nopți, de la concept la informație, documentare, filmare când dormea copilul, gândirea temelor și a recomandărilor.

Am pus în cursul acesta viziunea mea despre bani plus știința luată din sute de cărți, cursuri, studii, specializări, plus 20 de ani de experiență în relația cu oamenii și banii, specializările pe zonele mai ciudate legate de bani (risc,fraude, erori, spălare de bani, fals), experiența personală și multe studii de caz întâlnite.

Știu că este un curs de educație financiară altfel!

Mai mult decât atât și neașteptat pentru mulți!

Cursul începe cu o analiză a relației emoționale cu banii.

Scopul este de a identifica credințele limitative și blocajele pe care le are fiecare în relația cu banii. Când faci pace cu trecutul poți merge mai departe.

Multe dintre aceste blocaje pot fi depășite după simpla lor conștientizare, altele cu ajutorul unui specialist.

Simplul fapt că vezi ușa din fața ta și apoi găsești cheia potrivită, te eliberează.

Îți recomand și articolul: Interviu cu Gáspár György despre credințe limitative și blocaje legate de bani

Cursul este despre tine!

I-am ales bine denumirea, Tu și banii tăi!

Este un curs în care există o bază de informație dar temele se aplică doar pe situația ta personală.

Sincer, nu te interesează situații ipotetice.

Buzunarul tău te doare în mod direct, nu-i așa? Cămașa este mai aproape de piele decât haina.

Prin intermediul banilor tăi poți ajunge să îți acoperi nevoile și să îți îndeplinești visele.

Am primit mesaje atât de neașteptate, de genul:

”dacă știam informațiile astea cred că nu mi se destrăma căsnicia, am fost lipsiți de experiență și de educație financiară. Nici nu îmi imaginam cât de mult contează, dincolo de viața de la un salariu la altul.”

”nici cu terapeutul meu nu am ajuns la informații atât de adânci așa cum am ajuns în timp ce lucram la teme”

”am început să citim, noi care am uitat de această îndeletnicire și ne spălam creierul la TV în puținul timp disponibil. Ne-ai deschis ochii către un nou univers, viața noastră a căpătat un sens, nu mai trăim de la o zi la alta.”

”nu pot să cred cât am fost de inconștienți, câți munți de bani am făcut praf pentru ochii altora, din inerție, din inconștieță să nu zic prostie. Am ajuns la succes dar nu avem educație financiară din familie. După lecția referitoare la riscuri și investiții nu am dormit vreo două zile. Faptul că ai apărut în viața noastră ne-a făcut să ne trezim, ne-ai schimbat viața.”

”am fost învățată să cred că e frumos și trebuie să stau la locul meu cuminte și am avut doar frustrări. Acum înțeleg ce am de făcut, am obiectivele mele și trec printr-un proces de schimbare. Știu că este dificil dar am motivația necesară. Am o viață pe care vreau să o trăiesc la valoarea pe care o am și o merit.”

”sunt mamă singură, nu mă așteptam vreodată să trec prin asta dar cred că asta spun toate femeile înaintea unui divorț. Vreau să îi ofer copilului meu totul dar nici nu vreau să uit să fiu lângă el, dincolo de confortul material are nevoie de mine prezentă. Este greu să le fac pe amândouă și cursul tău m-a ajutat să obțin informații importante despre bani și gestionarea lor (pe care nu le-am primit nici de acasă nici de altundeva) și am început să diversific sursele de venit. Nu credeam că sunt în stare dar sunt.”

”soțul meu face cursul, este uimit că nu mai cheltui atâția bani și că țin evidența banilor. Acum discutăm împreună, ne-am făcut un buget, am discutat despre valorile noastre ca familie. Suntem mai uniți dar și mult mai motivați. Cu burta pe carte suntem amândoi și cu ochii pe cursurile tale.”

 

Aplici toată informația în contextul tău

Sari peste subiectele care vezi că nu ți se aplică, îți vezi lacunele de educație financiară și zonele pe care trebuie și vrei să te concentrezi.

Prin diferite teste vei ajunge la propriile concluzii, de exemplu ești genul care cheltuie puțin și des sau cel care adună banii și îi cheltuie grămadă, apoi vezi clar opțiunile din fața ta.

Care este problema ta legată de bani/ dorințele tale și ce ai de făcut tu, personal, pentru ca să nu scapi banii printre degete ba din contră, să îi administrezi bine și să te bucuri de prosperitate – orice ar însemna asta pentru tine.

Temele din curs sunt o provocare și o curiozitate, vrei să afli tu despre tine lucruri, le evaluezi prin lentila ta, apoi decizi dacă este ceva de schimbat și faci planuri cum să ajungi la ce dorești.

 

Un manual de educație financiară al tău personal!

La finalul cursului, dacă îți faci temele, ai de fapt propriul tău manual de educație financiară.

Vei avea manualul tău personal cu:

  • istoria ta personală,
  • cu bariere de depășit,
  • cu o analiză a ta personală,
  • situația financiară în care te găsești,
  • cu valorile tale,
  • cu visele,
  • cu obiectivele tale și ai și un test să verifici că sunt ale tale, înțelegi de ce până acum ai avut obiective care nu s-au îndeplinit,
  • cu planuri și pași concreți plus
  • informație necesară pentru o bună gestionare a banilor, de la creșterea veniturilor, la diversificarea gamei de venituri, despre risc și investiții,
  • toate presărate cu multă motivație.

Acest curs se începe de către un cursant și de multe ori, partenerul de viață, când vede schimbarea se alătură programului.

Familiile care își gestionează împreună obiectivele și banii, își fac planuri de viitor, sunt mai unite și mai fericite.

Informația care vine de la tine atrage schimbarea

Se spune că atunci când elevul este pregătit profesorul apare.

Cei mai buni profesori nu sunt cei care îți dau pește ci cei care te învață să pescuiești. 

Este greu să schimbi obiceiuri vechi, aptitudini, credințe și obiceiuri. Educația financiară te ajută să înțelegi de ce să faci aceste schimbări.

Dar dacă știi DE CE, schimbarea vine ca ceva natural.

În loc să simți că e greu, dificil, imposibil, lipsit de sens (sau orice încearcă să îți șușotească creierul tău care vrea să te știe în siguranță în zona ta de confort) vezi că este interesant, incitant, provocator, o testare a limitelor, ceva pentru ce erai pregătit/ă dar nu știai când este momentul… așa înțelegi că tu generezi momentul.

Dacă acum e momentul vostru… sunt gata să fiu ghidul vostru

În prima fază vedeți dacă rezonați cu mine și cu ideile mele. O să mă ascultați peste 12 ore doar în acest program!

Dați o căutare după numele meu și o să găsiți destule interviuri scrise și filmate ca să vă faceți o idee despre mine.

După ce treceți de acest pas și considerați că este cazul să mergeți mai departe, verificați și ce spun cursanții pe pagina Financial Parenting și în articolele cu care m-am lăudat.

Citește: Ce spun participanții de la cursul Tu și banii tăi! Să pornim la drum…

Simțiți că sunteți gata să depuneți un mic efort pentru a vă schimba relația cu banii? Este vorba de 3 -4 ore pe săptămână, în timpul vostru, în ritmul vostru.

Sunteți gata să vă întoarceți puțin pe dos și să vă scuturați de blocajele și credințele legate de bani și succes care vă limitează? Ieșirea din zona de confort nu este întotdeauna distractivă.

Sunteți curioși unde este limita cerului pentru voi în legătură cu banii?

Simțiți că viața trebuie să fie mai mult decât este până acum?

Atunci înscrieți-vă la curs.

Verificați pachetul care vi se potrivește AICI apoi lăsați un mesaj la office@financialparenting.eu .

Vă aștept cu drag!

Leave a Reply