Dezvoltarea copilului de la 0 la 3 ani, pregătire pentru succes

Dezvoltarea copilului de la 0 la 3 ani, pregătire pentru succes

1280 853 AnaMaria

Dezvoltarea copilului de la 0 la 3 ani este baza pentru restul vieții.

Vă vine să credeți că succesul în viață poate fi influențat de primii 3 ani de viață ai copilului?

Vă spuneam că dacă am face un podium, ca importanță am pune: primul an de viață sus pe podium, primii trei ani de viață pe locul doi și apoi primii șapte ani de viață.

Ce se întâmplă în primii 3 ani de viață?

Foarte multe.

Se dezvoltă creierul copilului și crește, mult, prin conexiuni neuronale. Ajunge la aproape 90% din capacitate.

Tot în această perioadă are deschise ferestrele de oportunitate, adică diferite zone din creier, responsabile cu diverse funcții, acum se dezvoltă: vedere, limbaj, vocabular, motricitate, gandire logică, atașament, inteligență emoțională.

În primul an de viață

Este anul în care copilul prinde încredere în mediul care îl înconjoară.

Acum înțelege că mediul în care el crește, este unul sigur sau nu. La maturitate, de aici va veni o încredere în oameni, în faptul că la nevoie cineva este aproape sau nu.

Totul depinde de modul în care i s-a răspuns bebelușului atunci când el a semnalat o nevoie.

În al doilea an de viață

Copilul se desprinde din brațele mamei și începe explorarea.

Acum îi cresc aripile și este foarte important să nu i le tăiem. Acum punem bazele încrederii în forța proprie și dezvoltăm motivația.

Copilul face lucruri și caută validarea în ochii mamei sau a adultului care îl însoțește.

Modul în care acum răspundem încercărilor copilului de a descoperi lumea, va avea rezultate mai târziu, primele semne se văd la școală.

Îți recomand să citești și articolele (click pe titlu)

De ce contează cu cine merge copilul în parc?

Copilul mic care nu imparte nu este egoist

E jucaria mea, nu mi-o lua !

În al treilea an de viață

Creierul copillului este într-un boom de dezvoltare și pănă la finalul vârstei de 3 ani ajunge dezvoltat aproape 90% .

Ferestrele de oportunitate sunt încă larg deschise, copilul acumulează înformații, tantrumurile se răresc, vocabularul se dezvoltă.

Emisfera stângă, responsabilă cu ordinea, logica, începe să funcționeze mai mult ți copilul începe cu ”DE CE?”. Este vârsta la care dorește să înțeleagă, să pună lucrurile în ordine, să le găsească logica.

Este vârsta la care trebuie să dezvoltăm răbdarea, să aducem în atenția copilului regulile sociale, să stabilim reguli care să ajute copilul să se dezvolte, să îi înelegem nevoia de control și de conectare.

Îți recomand și articolul:

De ce spun unii părinți DA la orice solicitare a copilului? 

De la vârsta de 3 ani, după ce copilul începe să ceară, recomand să introduceți și primele elemente de educație financiară pentru copii.

Află infomații foarte importante pentru dezvoltarea copilului tău, într-o oră!

V-am pregătit un curs care să aducă înformații importante pe această zonă de dezvoltare. Sunt informații pe care știu că mi le-aș fi dorit și eu atât de bine structurate și într-un singur lor.

Vă las aici păreri ale cursanților, ca să vedeți dacă acest curs este pentru voi:

”Foarte, foarte, foarte interesant! Nici nu mi-ar fi trecut prin cap câte se dezvoltă în primii ani ai copilului și cum acești ani pot influența copilul pe viață. Mi-ai dat de gândit și o să fim mult mai atenți la ce se întâmplă în jurul fetiței noastre.  Mă bucur că am găsit informația la tine, așa de bine organizată, cu exemple și atât de logic și ușor de înțeles. Eu nu am timp să citesc cu un job de 12 ore pe zi, asta dacă m-aș fi gândit că există această informație. Îți mulțumesc tare mult, mi-ai deschis ochii la momentul perfect.” Andreea C

”Mi-a placut foarte mult lectia pentru copiii intre 0-3 ani. Structureaza foarte fain informatiile legate de dezvoltarea creierului insotite de multe exemple practice. Diversele concepte psihologice introduse in acest curs sunt exprimate la un nivel de detaliu accesibil tuturor, ceea ce il face cu mult mai util fata de alte surse unde pot fi gasite aceste informatii in stare bruta. Primim de asemenea si o doza de umor, la fel de importanta din punctul meu de vedere, ca poate cateodata in focurile diverselor situatii de acasa uitam sa nu ne mai luam atata in serios si sa ne bucuram de ceea ce avem. Mi se pare un curs foarte util in orice etapa am fi in primii 3 ani din viata dar se poate adresa si viitorilor parinti si de ce nu bunicilor care vor sa ne fie de ajutor in cresterea nepotilor in incercarea de a intelege ca modul in care si-au crescut ei copiii acum 25-35 ani nu se mai aplica si zilelor noastre.” Mihaela Mocanu

”Buna. Am urmarit cursul pentru copii 0-3 ani. Este absolut deosebit. In sfarsit, aud pe cineva care spune CLAR ca a nu lasa un copil sa planga nu este rasfat! Bravo” Ana Serbanescu

”Hello Anamaria! Am facut aseara cursul 0-3 ani. Excelent!!!

Ai cuprins acolo cam tot ce am putut eu sa citesc din atatea parti de-a lungul timpului in doar o ora. Informatie foarte utila intr-un singur loc. E binevenit pentru orice mama la inceput de drum, sa constientizeze ce importanta are un inceput. Si ce ma bucur ca ai dat solutii, ca stim toti ce e o criza, dar cum reactionam la ea…ai dat raspunsuri utile.” Liliana Negulescu

Curs video înregistrat

Pentru că sunteți părinți și timpul liber s-a evaporat, am făcut acest curs în format video înregistrat.

Detalii despre curs găsiți aici: Curs înregistrat: Copilul între 0 și 3 ani, pregătire pentru succes

Comandă cursul la office@financialparenting.eu

Vom avea copii de succes, pentru că ne pasă!

Leave a Reply