Nu poți fi victimă și învingător în același timp

Nu poți fi victimă și învingător în același timp

1280 720 AnaMaria

Simți că viața ta e nașpa?

De când este așa?

Dacă ai avut o problemă de curând, s-a întâmplat ceva, ai pierdut pe cineva drag, ai trecut printr-o despărțire, ți-ai pierdut locul de muncă, ai avut o problemă de sănătate sau o problemă financiară este normal să ai o perioadă în care îți plângi de milă, treci prin fazele specifice unei pierderi. Toți avem pierderi de tot felul și trebuie să trecem prin ele vrem-nu vrem.

Zilele acestea într-un curs cineva mi-a zis ca sunt puternică. Mi-am amintit momente din viața mea în care să fiu puternică a fost singura opțiune și cred că și voi ați trecut prin așa ceva.

Dar despre altceva vreau să vorbesc în acest articol: despre cei care trăiesc rolul de victima și nici nu își dau seama despre asta, doar se complac în acest rol călduț și toxic.

Cine sunt ei?

Îi recunoști ușor, sunt:

Oameni care dau vina tot timpul pe cineva, de la părinți, la partenerul de viață, la șefi, la politicieni, la semaforul de pe stradă, la vreme.

Oameni care sunt tot timpul obosiți de viață și de ce este în jur.

Oameni care amână mult și de multe ori nu își țin cuvântul pentru că ceva urgent (iar, la naiba) a apărut în viața lor.

Oameni care nu au timp de nimeni și de nimic, niciodată. Ar ajuta, au inima mare, au voință, dar concret nu fac nimic.

Oameni care se plâng de relațiile proaste din viața lor și din care totuși nu ies, stau acolo și se plâng, de partener, de șef, de colegi, de vecini, de prieteni.

Oameni care au uitat să își sărbătorească binele din viețile lor. Unii chiar nu au motiv să se plângă, s-au obișnuit să facă asta și când ceva merge bine găsesc ei ceva ce să meargă prost pentru că nu știu cum altfel ar putea reacționa.

NU POȚI FI VICTIMĂ ȘI ÎNVINGĂTOR ÎN ACELAȘI TIMP

Acum poți prefera poziția de victimă pentru că este cea mai comodă, tot timpul cineva din univers sau chiar Universul este de vină.

SAU

Poți să realizezi că starea asta a ta nu e de ieri de azi ci o întreții cu grijă de ceva timp, poate chiar de ani buni de zile, timp în care tot timpul ție și-a mers prost, lucrurile au fost nașpa și așa mai departe.

CE poți să faci să ieși din starea asta?

Aș zice terapie, dar nici asta nu funcționează dacă tu nu vrei să faci nicio schimbare, așa că o să îți arunci banii pe geam fix degeaba.

Te poți uita în oglindă și o să vezi cine este (probabil singurul) responsabil de situația pe care o trăiești.

Tu ai luat toate deciziile care te-au adus aici și tot tu poți lua decizii care să te ducă altundeva. Greu de digerat asta, cu siguranță găsești motive să mă contrazici, știu.

Dacă ai nevoie de ajutor trebuie să îl ceri pur și simplu. Alții te vor ajuta dacă vrei, dacă nu vrei și te aștepți ca ”cei din jur să vadă” greșești și te complaci în situația pe care ți-ai creat-o. Ajutorul necerut de multe ori poate fi considerat abuz, așa că nu e vina celor din jur că nu te ajută dacă tu nu ceri ajutor.

Un lucru pe care îl poți face și care pas cu pas te poate duce în direcția bună este să ÎȚI ADUNI BINECUVÂNTĂRILE, adică lucrurile bune pe care viața ți le-a dat și să te concentrezi pe ele.

Ai sănătate? Ai da-o pe un milion de euro? Nu, cu siguranță. Deci deja ești foarte bogat sau bogată, doar pentru că ai sănătate și te poți trezi în fiecare zi.

Ai patru pereți care să te protejeze? Asta este o bucurie, chiar dacă mai ai rate la credit pe încă 30 de ani, important este că seara poți închide ușa și să te culci liniștit.

Ai un loc de muncă care îți asigură traiul? Este minunat! Sunt mulți care nu au ce munci cu toate că ar vrea sau nu au sănătate să poată munci.

Ai o familie sau oameni dragi care țin la tine? Apreciază-i, bucură-te de ei, sunt o mare bogăție în viața ta.

Este normal să îți dorești mai mult și mai bine, dar nimic nu îți este interzis, dacă altcineva a putut realiza ceva ce îți dorești poți și tu. Ce te ține pe loc?

Frica? Frica de ce? Crezi că învingătorii nu au frică? Ba au, doar că învață să trăiască cu ea, asta este o treabă grea.

În loc să te concentrezi pe partea negativă a lucrurilor mai bine te concentrezi pe cea pozitivă.

Stabilește-ți obiective și fă planuri să ajungi la ele.

De ce am scris acest articol?

Pentru că cunosc oameni considerați bogați după orice standarde, inclusiv financiare, și care se plâng de ani de zile de câte ceva.

În același timp cunosc persoane care ar avea motiv să se plângă și nu o fac, în schimb se luptă să reușească. Și știți ce? O să reușească! Nu am niciun dubiu, nu după atâția ani în care i-am observat pe cei din jur.

Mintea noastră și noi înșine ne suntem cei mai mari dușmani în lupta cu mai binele pe care ni-l dorim.

Fiți pozitivi!

Aveți încredere în voi și în cei din jur!

Eliberați-vă de tot ce este toxic și nu vă este de folos să creșteți ca oameni, aruncați tot ce vă întunecă sufletul și mintea, viața este prea scurtă pentru a căra astfel de greutăți.

Faceți loc în viața voastră pentru bun și bine, pentru progres în toate direcțiile, personal, financiar, profesional.

Sarbătoriți viața și toate lucrurile bune din viața voastră, așa o să atrageți altele bune și frumoase.

Nu e ușor să faci schimbarea, este înfricoșător să renunți la plasa de siguranță falsă și toxică pe care ți-ai construit-o cu grijă atâția ani, dar poate a venit momentul să te eliberezi.

Poate a venit momentul să strălucești și să fii un invigător în propria viață.

Să fiți bine.

Cover Photo by Mike from Pexels

Leave a Reply