Știi ce fac cei mai mulți oameni în prima zi după vacanță? 7 motive ca să faci și tu la fel.

Știi ce fac cei mai mulți oameni în prima zi după vacanță? 7 motive ca să faci și tu la fel.

Știi ce fac cei mai mulți oameni în prima zi după vacanță? 7 motive ca să faci și tu la fel.

1280 896 AnaMaria

Am citit acum mulți ani despre ce fac oamenii în prima zi după vacanță și nu mi-a mai ieșit din cap, pentru că și la mine se repetă an de an.

Cei mai mulți oameni, în prima zi de după vacanță…… își planifică următoarea vacanță.

Și eu cred că bine fac, doar și eu fac la fel ca ei.

De ce?

Vă las aici cele 7 motive ale celor care își dedică prima zi de după vacanță pentru a planifica următoarea vacanță:

  1. Analizează ce le-a plăcut și ce ar fi vrut un pic mai altfel în vacanța care s-a încheiat.

Într-un fel arată vacanța când ești tânăr, altfel când oasele mai scârțăie pe ici pe colo sau pleci în concediu rupt de oboseală la propriu și mai că nici nu contează unde.

Într-un fel arată distracția când sunteți doi, în alt fel când apar copiii.

Apoi, în funcție de vârsta copiilor se schimbă și locul de vacanță, cauți locul perfect pentru ei în speranța că bei și tu ceva o gură de apă în liniște câteva minute. Și da, te bucuri că reușești să pui bani de vacanță, așa că meriți gura aia de apă băută în liniște.

activitate organizare coronavirus

sursa foto Pexels

  1. Știu ce vor să fie mai altfel și cum ”altfel” în vacanța următoare.

Când ești proaspăt întors din concediu știi exact ce nu ți-a plăcut, așa că știi ce ar trebui să fie altfel în vacanța următoare. Păi nu e acum momentul să verifici unde ar fi fost mai bine să mergi ca să fie totul perfect?

Ai scuza perfectă să stai cu ochii în poze de vacanță o zi întreagă, doar salvezi zile întregi de documentare pe anul viitor, nu-i așa?

  1. Caută vacanțe, altfel spus caută soluții pentru vacanța lor de vis.

Vedem pe paginile de social media cum prieteni mai apropiați sau mai depărtați sunt în concedii mult mai frumoase. Ale celorlalți de multe ori par mult mai frumoase, offff, sau știu ei să facă poze frumoase.

Acum este momentul să verifici prețurile pentru destinația care îți face cu ochiul. Ai putea avea o surpriză și să îți dai seama că unele destinații care arată senzațional sunt la prețuri similare cu o vacanță la Mamaia în sezon.

  1. Ideea că o altă vacanță e pe cale să fie planificată reduce din nostalgia faptului că cea care tocmai s-a terminat a fost prea scurtă.

Gândul că te duci iar în vacanță te ajută să treci peste primele zile, și să supraviețuiești activităților pe care trebuie să le recuperezi. Da, uneori pleci o săptămână și la întoarcere ai de muncă de parcă ai lipsit o lună!

Din când în când mai dă o privire printre poze, te ajută să simți că ești încă acolo.

vacanta bani

  1. Verifică prețuri ca să știe cam câți bani au de strâns în plus, sau din contră cu cât pot reduce bugetul de vacanță.

Pentru anul viitor știu deja ce vacanță ne dorim, deja am pus ochii pe o zonă, deja am un buget în minte și care este mai mic decât cel de anul acesta.

Am invățat din propria experiență că uneori, după ce faci calculele pentru buget, îți dai seama că poți ieși mai ieftin decât ai estimat pentru ceva ce îndeplinește condițiile tale de vacanță.

  1. Fac din vacanță un obiectiv, așa că au un motiv bun de a nu mai cheltui pe ”multe și mărunte”

Sunt persoane care ies la mare sau la munte cât de des pot, chiar și în fiecare weekend. Ei bine, eu nu sunt din acea categorie. Mie îmi place mult să stau acasă, să zac în weekend, să nu ies din casă dacă nu este nevoie și astfel îmi rămân bani pentru un buget de vacanță mai generos.

În plus știu din primăvară care este ”taxa de mall”, adică câți bani cheltuim la fiecare ieșire și evit plimbările de genul ”doar să mă uit / doar să mă plimb/ doar să iau ceva copilului/ etc”, pentru că îmi strâng banii pentru vacanță.

Dacă ești genul de persoană care pleacă după pâine și lasă jumătate de salariu la cumpărături, îți recomand cursul Curs online: De ce cheltuim bani aiurea?

  1. Caută soluții de a pune bani deoparte din timp.

Pentru mine fiecare obiectiv este planificat și banii sunt dedicați din timp. Altfel spus nu mă duc în August în vacanță cu salariul de pe Iulie, nici cu banii de service sau asigurare, nici cu bani împrumut, ci cu bani economisiți tot anul.

Așa eu distribui financiar cheltuiala pe mai multe luni și nu sar calul, nu intru în datorii, am bugetul bine calculat și echilibrat ca să mă bucur de vacanță.

Bun, deja știu de ieri unde o să fie următoarea vacanță prin iarnă-primăvară, plus cea de anul viitor din vară.

Vă recomand să vă planificați vacanțele din timp. Dacă vă răzgândiți pe parcurs o să o faceți pentru ceva mai bun, așa că nu vă îngrijorați, veți lua decizii mai bune și mai informate.

Vacanțe de vis să aveți! 

 

Îți recomand și articolele:

Am vrut o vacanță mai lungă cu bani mai puțini.

Cum am decis să plec în Europa și am ajuns în Asia

Siguranța în vacanță. Trusa de medicamentele din bagaj și alte sfaturi utile.

Bagajul pentru vacanță și trucuri ca să îl faci cât mai mic!

Leave a Reply