Deja încheiem luna Martie. Când a zburat timpul?
În luna Martie am muncit mult, foarte mult, dar despre asta va scriu în alt articol.
Stăteam și mă gândeam cum în trei luni deja am deja trei mari realizări, pentru mine.
Am ținut un speech la TedX care ”mi-a ieșit” zic eu.
Când mi s-a propus să fiu speaker la TedX nu mi-a venit să cred. Am anuțat doar două persoane și restul apropiaților au aflat după ce au ieșit pozele oficiale, vizualurile de reclamă. Atunci am înțeles că întradevăr se întâmplă.
Eu nu pot spune că mi-am dorit să fiu speaker TedX, credeam că asta este pentru alții așa că nici nu mi-am pus problema să îmi doresc.
O dată când o persoană cunoscută a anunțat că va fi speaker la unul dintre primele TedX-uri din România m-am gândit ”ce tare! ca speaker trebuie să ajungi la TedX intr-o bună zi, să lași un mesaj mai departe”. Mi-am amintit de asta după ce mi-am văzut poza.
După ce mi s-a propus și am agreeat detalii, a început stresul. Un speech de TedX nu e un simplu speech și chiar dacă în ultimul timp am fost speaker și la evenimente mai mari, știam ca asta este altceva.
Am citit cartea Ted Talks, am văzut zeci de speech-uri Ted și am scris vreo 14 variante de discursuri. La un moment dat ți se pare că nu ai nimic interesant de spus, că discursul tău e apă de ploaie, apoi îl lași deoparte și pui distanță. Am visat discursuri peste discursuri, am visat că ajungeam la sală și nu era nimeni, am visat că uitam ziua și ratam evenimentul și de la capăt. Un astfel de discurs se lucrează în luni de zile, chiar dacă ai de acoperit doar 15 minute.
Cu mai puțin de două săptămâni înainte de eveniment am fost, pentru prima dată, în clădirea unde urma să se țină, fără să știu, la un alt eveniment. Când am intrat, în spatele persoanei de la recepție, pe un ecran mare era poza mea! WOW, asta da supriză. Era reclamă la evenimentul ce urma.
Mi-am rezervat o săptămână întreagă să revăd discursul, fix în săptămâna aceea fetița mea a avut parte de prima internare din viața ei în spital și prima problemă gravă de sănătate. Am fost evident nedormită toată săptămâna.
Apoi, în ultima săptămână am clacat fizic și am fost în stare să fiu pe picioare și să mă mișc vineri, înainte de ziua TedX. Între timp discursul ajunsese la o variantă pe care nu o mai număram și varianta finală a avut oricum elemente noi.
Biletele au fost sold out cu o lună înainte și sala a fost plină de oameni faini.
Speech-ul meu la TedX îl puteți vedea AICI
Am devenit contributor Thrive Global România.
Thrive Global România este o platformă online de dezvoltare personală, sub mișcarea Thrive Global care a început din America și s-a extins in Europa, Asia și Australia.
Fix de ziua mea am primit un telefon de la o persoană care îmi este dragă cu toate că ne-am întâlnit o singură dată live și am discutat de vreo patru ori pe messinger în ultimul an, de când ne-am cunoscut. Mi-a zis: ”Te-am recomandat la Thrive, vrei da?”. Da!
Și uite așa am citit despre mișcarea Thrive, despre Arianna Huffington și ce a realizat cu această mișcare, până să îmi vină oferta oficială de colaborare.
Am întâlnit la Thrive Global România oameni tare frumoși, deschiși, deștepți, cu care colaborez minunat.
Articolele mele din Thrive Global Romania le puteți citi AICI
Ma bucură apreciereape care o am de la colegii mei din Thrive.
La recomandarea lor am ajuns și în alte emisiuni, la radio sau tv.
Mă bucur că prin intermediul Thrive Global și prin recomandările lor pot duce mesajul meu referitor la educația financiară mai departe.
În momentele acestea ne dăm seama cât de mult valorează educația financiară. Sună pompos dar nu este, educația financiară este mai simplă decât pare, ține de relația noastră cu banii și ce facem pentru ei și cu ei.
Vă recomand articolele de pe site-ul Thrive pentru dezvoltare personală și nu numai.
Am fost aleasă de Institutul Bancar Român să fac cursuri online de educație financiară pentru copii.
Cred că peste tot pe unde am găsit oameni faini am lăsat amintiri frumoase și cum se spune loc de bună ziua.
Așa se face că după ce a început izolarea la domiciliu am primit propunerea din partea Institutului Bancar de a colabora pentru un curs de educație financiară pentru copii, online.
Chiar dacă am colaborat cu Institutul Bancar când eram destul de tinerică, de pe la 27 de ani până pe la 32 de ani, am impresionat prin seriozitatea mea, munca mea și feedback-urile excepționale pe care le adunau la finalul cursurilor mele.
După primul meu curs o doamnă director m-a chemat să mă cunoască, credeam că asta a fost, însă doamna m-a felicitat și mi-a zis că nu a mai pățit să vadă atât de multe recenzii bune după un curs, mai ales la un trainer începător (pe vremea aceea nu exista încă certificarea train the trainer). De atunci, m-am uitat și eu pe foile acelea înainte să le predau, nici nu știam ce sunt până atunci.
Întotdeauna am avut mult respect pentru timpul oamenilor și am venit cu multă informație utilă pentru ei, gata de aplicat în practică.
Țin minte cum le pregăteam materiale suplimentare și la final le propuneam, dacă doreau, să stea un pic în plus să le explic câteva elemente de contabilitate și risc. TOȚI stăteau și mulți îmi trimiteau mesaje și la ani distanță, pentru că ce îi învățam eu într-o oră nu învățau într-un an la facultate, veneam cu exemple clare din activitatea lor, explicații la obiect, lucruri de care se băteau zilnic și nu le înțelegeau.
Am predat cursuri legate de activitatea cu numerar, tranzacții de front office, activitatea managerului de operațiuni (pe vremea când creditarea și alte tranzacții nu erau mutate în centrala băncii), risc operațional în activitatea din sucursale.
În 2007 am scris pentru Institutul Bancar manualul folosit în cursurile de învățământ la distanță Tranzacțiile cu numerar în sistemul bancar și am fost trainer pentru acest curs până la încetarea contractului în 2013 (pentru că am născut și nu mai puteam colabora).
Mă bucur că Institutul Bancar începe cursurile online. Cursurile Institutului sunt foarte bune, bine documentate și cu aplicabilitate practică, mulți angajați din sistemul financiar și financiar bancar le-ar accesa dacă ar fi la îndemână.
Mai mult mă bucur că Institutul Bancar a luat în calcul educația financiară pentru copii, de azi livrez un curs pe grupa de vârstă 8-14 ani.
Stați cu ochii pe pagina Institutului Bancar Român pentru o nouă serie din acest curs sau orice alte cursuri care pot fi de interes pentru voi.
Vă doresc să fiți bine, să vedeți partea plină a paharului, să indentificați oportunități în această perioadă, să vă pregătiți pentru perioada de după izolare.
Poate vă interesează în perioada aceasta niște cursuri legate de bani și succes:
Curs înregistrat Unde sunt banii mei?
Curs înregistrat: Copilul între 0 și 3 ani, pregătire pentru succes
Curs înregistrat: Copilul între 3 și 7 ani, pregătire pentru succes