Când știi să faci asta banii vin la tine – aptitudine pentru succes

Când știi să faci asta banii vin la tine – aptitudine pentru succes

Când știi să faci asta banii vin la tine – aptitudine pentru succes

1280 960 AnaMaria

Există un secret pe care trebuie să îl știi dacă vrei să faci bani în lumea asta.

Când țin lecții pentru copii încep cu un joc în care simulăm o excursie în care plecăm cu un singur bagaj, cu un rucsac plin de bani. Pe drum se întâmplă ceva și rămânem într-un loc pustiu. Apoi vorbim despre importanța banilor, la ce îi folosim și așa mai departe.

Ei bine, voi la ce folosiți banii pe care îi aveți?

Să cumpărați ce aveți nevoie, ce vă doriți, ce vedeți și vă atrage sau poate economisiți pentru o vacanță, pentru niște studii, pentru o mașină sau o casă, sau faceți bine cu ajutorul banilor în jurul vostru și așa mai departe.

Oricare dintre lucrurile menționate mai sus sunt vândute către voi într-o formă sau alta.

Pentru ce vă cumpărați de regulă există mai multe variante, de ce alegeți un anumit produs și nu pe celălalt? Cineva sau ceva vi l-a vândut, poate reclama, poate eticheta, poate descrierea, poate un prieten.

De ce vă doriți o anumită vacanță? Ați văzut imagini de acolo, cineva v-a vorbit de acel loc, ați citit despre el, ați văzut la televizor, ați citit într-o carte, deci sub o formă sau alta v-a fost vândut.

Ce înseamnă că ceva v-a fost vândut?

Că v-a fost prezentat într-o asemenea formă încât v-a atras, apoi v-a făcut să vă doriți și voi acel lucru astfel încât sunteți dispuși să cheltuiți din resursele voastre pentru a-l obține, bani pentru a cumpăra acea vacanță, timp și energie de a merge la sală pentru a avea un corp frumos, etc, ați prins ideea.

Cel mai mult ni se vând vise și emoții, și ca să vedeți cum se face asta de către specialiști vă recomand urmăriți pentru o zi reclamele și o să vedeți ce vor să ne transmită.

Ați văzut reclame cu oameni supărați sau triști, și dacă da la final acel produs sau serviciu nu le-a adus celor din reclamă fericirea?

Prin urmare secretul pe care trebuie să îl știi pentru a face bani este cel de a putea să vinzi.

În fiecare zi tu vinzi ceva pe tine și aptitudinile pe care le ai în primul rând,

– în fața partenerului sau partenerei de viață, în calitate de partener ideal

–  în fața angajatorului prin aptitudinile pe care le ai și le aduci zilnic la muncă,

– clienților tăi, în calitate de specialist la locul tău de muncă, fie că vorbim de clienții externi companiei sau clienții interni – adică colegii tăi care se bazează pe tine (sau nu, depinde cum te ”vinzi”),

– partenerilor tăi de afaceri, care au încredere să semneze cu tine contracte,

și în al doilea rând vinzi alte lucruri despre care vorbești cu pasiune:

– vecinei de la 2 căreia îi spui ce fructe delicioase ai cumpărat de la o anumită tarabă din piață,

– prietenilor cărora le-ai spus de ultimul restaurant la care ai fost și la care deja au sunat să își facă rezervare;

– conexiunilor tale de pe internet când pui poze cu ultimele cărți citite, cu ultima excursie făcută într-un anume loc, cu ultimul curs pe care l-ai făcut și așa mai departe.

Sub o formă sau alta în fiecare zi vindem câte ceva.

Întrebarea este cât de bine știi să vinzi?

Și cât de bine o și faci?

Pentru că de asta depind banii care ajung la tine în cont, mai mult decât diplomele pe care le ai, mai mult decât experiența pe care o ai, mai mult decât multe lucruri pe care știi să le faci și de care nimeni nu poate afla dacă tu nu faci ceva ca să se vadă sau să se audă.

Unii știu să vândă, dar le este frică să deschidă gura.

Frica de a vorbi în public este frica cea mai mare pe care o avem, este în fața fricii de moarte. Vă vine să credeți? Sunt oameni care sunt terifiați de ideea de a vorbi în pubic.

Dar hei, cu toții avem fricile noastre! Nu suntem aici să judecăm sau să arătăm cu degetul, ci să conștientizăm peste ce trebuie să trecem ca să nu treacă timpul degeaba peste noi și peste eforturile noastre.

Ce încerc să îți zic este că aceasta este o frică cu care trebuie să lucrezi dacă vrei să câștigi mai mulți bani începând fix din locul în care ești.

Du-te la terapie, ia-ți un coach, du-te la cursuri de public speaking, vorbește mai mult în fața celor din jur, fă să fie acest lucru un pic mai confortabil pentru tine de fiecare dată.

De ce unii au salariu mai bun față de alții?

De ce unii prind proiectele interesante și alții doar pe cele în care nu s-ar băga nimeni de bunăvoie?

De ce unii prind posturi mai bune decât alții care poate sunt mai calificați?

Modul în care deschizi gura și vorbești, modul în care vinzi sau te vinzi va face o MARE diferență în conturile tale.

Important este să nu ajungi nici în extrema cealaltă în care vorbești mult și degeaba, șlefuiește-ți discursurile, învață să folosești un ritm de vorbire potrivit, un ton potrivit, și cum să faci un subiect să pară interesant indiferent de cât de fad este.

Te-ai decis, vrei să înveți să vinzi, de unde să începi?

Evaluează situația ca să înțelegi de ce ai nevoie și de unde să începi. Nu te lua după alții, uită-te tu la tine, eventual cere părerea cuiva pe care respecți. Așa poți afla la ce te pricepi și ce mai ai de învățat.

Cum stai cu vorbitul în public?

Îți tremură picioarele, traspiri și nu îți găsești cuvintele?

Încearcă un curs de pubic speaking, te va ajuta să îți aduni ideile, să câștigi timp de a te aduna când emoțiile dau năvală, să spui multe în vorbe puține, să câștigi atenția celor din jur și multe altele.

Cum stai cu vânzarea?

Când ești în gașcă îi poți convinge pe cei din jur de ceva, de exemplu de la ce restaurant să comandați o pizza?

Oamenii au încredere în tine și în ce spui?

Modul în care arăți, modul în care vorbești, atitudinea ta, inspiră încredere? Dacă nu, vezi unde ai de lucrat.

Totuși vorbele fără fapte nu înseamnă nimic, sau ulciorul spart nu merge de multe ori la apă. 

Pentru ca să vinzi serios, autentic, empatic, real, trebuie să fii tu la acel nivel ca om, să îți pese de tine și de cei din jur, altfel doar clădești un castel de nisip pe malul mării, va fi topit de primul val. Dacă simți că și aici ai de lucrat găsește cursuri de dezvoltare personală.

În acest moment am două cursuri care pot să vă ajute punctual pe două subiecte, dacă simțiți că în zona asta aveți nevoie de ajutor vi le recomand cu drag, au fost deja testate de foarte multe persoane care mi-au scris cât de mult le-au ajutat. Citiți descrierea, citiți zona de feedback și faceți comanda, sunt cursuri vide înregistrate, le vedeți când aveți timp, de câte ori aveți nevoie.

Cursul acesta te ajută să vorbești bine în public și să nu treci nevăzut indiferent că este vorba de o simplă ședință la birou, o ședință pe zoom sau teams, sau că ești speaker sau trainer în fața unei săli de sute de persoane. Cursul îl găseșți AICI.

Cursul acesta te ajută să obții bani mai mulți la locul tău de muncă. Vei învăța cum să te prezinți și cum să te vinzi, cum să își scoțo în evidență realizările și cum să acoperi greșelile, cum să negociezi bani sau alte beneficii. Cursul îl găsești AICI.

Dacă nu ai bani de investit în tine la acest moment îți recomand să începi să cauți cursuri gratuite pe youtube sau pe diferite alte platforme, te vor ajuta și ele doar că trebuie să depui tu mai mult timp ca să triezi materialele și să îți organizezi informația într-un mod util. Dacă ai bani alege varianta ușoară și rapidă, cumpără cursuri care te ajută să reușești mai rapid.

Îți doresc să îți iasă din plin acest proces și să câștigi banii pe care îi meriți.

Photo Cover by Andrea Piacquadio

Îți recomand să citești și următoarele articole:

Vrei să fii mai mult? Fă mai mult !

Te-ai săturat? 10 pași pentru schimbare

Energia banilor, cum poți să îi pierzi sau îi atragi

 

 

Leave a Reply