10 idei de ziua îndrăgostiților, gratis și de efect.

10 idei de ziua îndrăgostiților, gratis și de efect.

1280 853 AnaMaria

Ziua îndrăgostiților la noi în țară este sărbătorită de două ori, și vai ce îmi place asta.

Îmi place să văd oameni care iubesc și sunt iubiți, plus oameni care au învățat să se iubească și pe ei, iubirea dă un farmec aparte, plus parcă mai multă empatie, îngăduință, înțelegere, un vocabular plin de cuvinte frumoase, multe zâmbete și gesturi emoționante.

Mai văd și mesaje de genul ”ne iubim zilnic, în fiecare zi este ziua îndrăgostiților, nu ne trebuie o zi specială”. Da, înțeleg și punctul ăsta de vedere, sunt persoane care poate nici ziua de naștere nu și-o sărbătoresc pentru că de fapt fiecare zi în care suntem în viață este un cadou și o minune.

Dar.. să îi lăsăm pe cei care vor să fie altfel (sau măcar să arate asta) și țipă în gura mare ca să îi vadă lumea și să le dea atenție.

dragoste, iubire

Cu bani sau fără bani, când toată lumea își arată dragostea o poți face și tu. Că vrei mai apoi să păstrezi obiceiurile astea pe termen lung, asta este cu atât mai bine.

Totuși, nu uita că reacția la același stimul se diminuează și ca să păstrezi efectul trebuie să schimbi stimulul, adică ceea ce faci ca să stârnești efectul dorit. Dacă vrei și studii care să îți arate de ce să faci asta și faptul că ”noi ne iubim și demonstrăm asta în fiecare zi” nu funcționează în realitate, îți recomand cartea Dopamina.

După un timp împreună, după ce ai cumpărat toate cadourile în ordinea lor, începi să te gândești și la cadouri fără bani, de multe ori au mult mai mult efect.

Mi-am făcut o listă cu 10 idei, o las aici, poate vă inspiră:

Mic dejun – altfel 

În zilele speciale îmi place să fac un mic dejun mai altfel decât de obicei. Cum?

  • aranjez masa foarte festiv, apare o floare pe masă pusă strategic, farfurii din setul de sărbătoare, pun șervețele împăturite altcumva, carafa cu altă bautura de dimineață, ideea este că de la distanță îți dai seama că masa este altfel decât de obicei;
  • gătesc ceva nou, de obicei cu câteva zile înainte intru pe net și mă uit la chefi și bloggeri de mâncare. Am grijă să am ingredientele și să pot face ceva interesant, gustos, rapid și de adus aminte.
  • fie pregătesc ceva neașteptat, de exemplu fac un croque madam în locul unui simplu sandviș, sau pe o felie mare de pâine prăjită în tavă combin o pastă de avocado cu scramble eggs și măsline sau roșii cherri, adaug rucola sau ceva frunze verzi cu bucăți mici de măr sau portocală și așa mai departe. Efectul trebuie să fie wow, ce chestie, ce gusturi interesante.

cafea, educație financiară, parenting

Plimbare ca la început, o discuție la cafea

Fiecare relație a avut un început. Și atunci făceam ceva ce se cam pierde pe parcurs, ne ascultam unul pe altul, fără întreruperi, interesați, fără comentarii acide, fără reproșuri. Fiecare se simțea important în ochii celuilalt și asta creștea valoarea relației și a sentimentelor în cadrul ei.

În continuare avem nevoie să ne simțim văzuți, apreciați, valorizați, iubiți, în cadrul relației noastre. Cei care nu găsesc asta acasă, o caută altundeva și e trist când asta se întâmplă.

Acasă este locul în care ne vindecăm de orice s-a întâmplat într-o zi în afara casei. Cu cât mai multă dragoste avem acasă, cu atât suntem mai pozitivi, mai încrezători, mai de succes.

Un cadou minunat și o mare dovadă de dragoste ar fi o plimbare sau o cafea cu discuții, așa, ca la început, cu toată atenția la omul din fața ta. 

Planuri de vacanță sau de orice fel

Planuri de vacanță, planuri de viitor, planuri de orice fel. Planurile sunt pașii de care aveți nevoie să vă împliniți dorințele, obiectivele.

Cei care au planuri și obiective comune ajung să ”tragă la aceeași căruță” și în acea relație crește dragostea, înțelegerea, comunicarea, relația devine tot mai puternică.

educatie financiara economii

Amintiri din momente fericite

Stați și depănați amintiri din momentele voastre fericite. Fie că e vorba despre cum v-ați întâlnit, sau despre vacanțe, despre cum ați reușit să cumpărați prima mașină sau prima casă, despre cum ați tremurat de emoții unul pentru altul într-un anumit moment.

Comparativ cu aceste momente magice din viețile voastre, cearta de ieri de la cine a lăsat vasele nespălate sau nu a verificat tema copilului, sunt fără importanță.

Dacă unul dintre cei doi este cicălitor, la un moment dat pot veni sfaturi din afara ”dar voi dacă vă tot certați de ce mai sunteți împreună?”, unii așa comunică, dar dacă unul dintre cei doi vede o problemă în această comunicare găsiți metode mai eficiente și asertive de a vă exprima ideile. După o recapitulare a momentelor bune și frumoase, orice inițiativă de a crește dragostea în relație are șanse mai mari.

Altfel spus cele bune să se tot adune.

Vedeți împreună un film romantic sau o comedie

Cuplurile care se declară fericite și sunt de mult timp împreună, sunt cele care râd mult împreună.

E diferit să râzi de cineva când te poziționezi pe o treaptă superioară, și diferit când râzi cu cineva și împarți bucuria la doi.

Un film romantic v-ar da idei noi, fie pentru o excursie, fie pentru un alt mod de a vă demonstra dragostea.

Gătiți împreună cina

În viața de zi cu zi gătește cine știe sau cine apucă.

Gândește un meniu ușor, rapid, romantic și stați împreună cât îl faceți. Decorați masa cu lumânări, flori, ce aveți la îndemână, sau măcar o poză cu voi doi îndrăgostiți, chiar dacă vă pufnește râsul veți vedea efectul până la finalul cinei. Lăsați orice vă poate distrage, televizorul închis, telefoanele în altă cameră pe silențios, meritați câteva minute doar pentru voi.

Să faceți niște paste delicioase, sau o friptură cu salată, sau un somon cu legume, vă ia puțin timp, dar suficient cât să vă faceți poftă de o cină romantică.

Aveți copii? Lăsați-i la televizor să vadă un film, orice film, și dați-le de mâncare orice doresc, așa, să se simtă și ei iubiți și răsfățați să să aveți voi parte de câteva minute în liniște.

indragostiti, educatie financiara

Compuneți câte o scrisoare de dragoste

Uneori să îți pui sentimentele pe o foaie este greu și o grămadă de sentimente pot să te încerce. Să  primești un mesaj sau o scrisoare de dragoste poate fi un cadou care îți rămâne în suflet multă vreme. 

Invățați un dans împreună

Căutați pe youtube un dans pentru începători, o să vă distrați incredibil și poate la final veți și reuși un dans fără să vă călcați pe picioare.

Încercați o dată la ceva timp să vă faceți câte o oră pentru ceva de genul acesta. Faceți din asta un ritual pe care să îl păstrați și dacă cu o zi înainte v-ați certat sau v-ați supărat pe ceva la muncă. Nu lăsați lucrurile rele să le strice pe cele bune, din contră!

Jucați un joc boardgame

Fie în doi, fie în familie, jocurile acestea sunt importante pentru că țin cuplul și mai apoi familia aproape.

Toți se concentrează la joc, apar discuții, apar glume, apar ambiții, apar poziționări în cuplu și familie. Multe conflicte se rezolvă mult mai ușor într-un astfel de context. Jocul face parte din modul nostru de socializare și interacțiune. Nu te poți juca ceva dacă ești nervos, sau ai o stare negativă, așa că jocul va duce întotdeauna norii departe și va lăsa soarele să apară. Poate fi un refugiu sau un medicament atunci când avem ceva pe suflet.

Un masaj?

Avem nevoie de atingere, de îmbrățișări, de mângăieri. Acesta a fost primul mod în care am simțit dragostea după ce ne-am născut și încă nu înțelegeam nimic din vorbele celor din jur, nici nu îi vedeam clar, dar simțeam modul în care ne ating și ne mângâie.

În cuplu, de multe ori uităm de puterea magică a unei atingeri, a unei îmbrățișări. Muncim la orice oră din zi și din noapte, ne ducem la culcare la ore diferite, tragem de noi dimineața să ieșim pe ușă, ne trântim cât mai comod în primul fotoliu când avem un moment liber și uie așa ajungem să uităm să ne mai atingem zile în șir.

Un masaj poate părea ceva ciudat, dar dă o relaxare fantastică. Poate fi un masaj la umeri, la spate, la picioare sau doar la mâini. Aingerile blânde vor transmite multă iubire.

Sper că v-au plăcut ideile mele. Dacă aveți și voi idei deja testate și care au avut mare efect lăsați un mesaj, poate creștem lista asta cu cât mai multe idei.

Să vă iubiți mult! E gratis și valorează totul. 

financial parenting nu meriti

Îți recomand și:

Cina specială pentru cupluri fericite!

Curs înregistrat: Despre bani și fericire, în cuplu!

 

Leave a Reply