Cursurile tale despre bani sunt adevărată terapie!

Cursurile tale despre bani sunt adevărată terapie!

1280 851 AnaMaria

Terapie curată este fiecare curs de-al tău! îmi zise ea și eu am zâmbit. Știu.

Majoritatea celor care vin la un curs de-al meu revin și la alte cursuri.

Am cursanți care sunt pe lista fierbinte, orice curs scot ei îl cumpără imediat. De ce? Pentru că găsesc multă informație bine structurată, ușor de parcurs, exemple clare și mai ales că viața lor se schimbă, și așa de multe ori găsesc în mesajele lor cuvântul TERAPIE.

Cele mai multe reacții de acest gen le am atunci când mi se trimit exercițiile propuse în cursul Curs online video înregistrat: Tu și banii tăi!

Primele lecții din curs se concentrează pe zona emoțională a relației cu banii. În plus, fiecare curs atinge acest aspect.

De ce le-am făcut așa?

Pentru că relația cu banii este profund emoțională, personală, diferită de la un om la altul.

Cei douăzeci de ani de muncă cu oameni și bani, m-au învățat ceva, că suntem ființe emoționale și legătura cu banii este specială.

Avem nevoie din prima clipă a vieții pe pământ și până plecăm. Fiecare zi din viața noastră este sub influența banilor.

Banii ne dau un acoperiș (mai mare sau mai mic), mâncare (mai bună sau mai puțin hrănitoare), haine (mai scumpe sau mai ieftine), acces la servicii medicale (premium sau de bază), la educație (de stat sau privată), vacanțe (exotice sau acasă la televizor), experiențe, confort și multe altele.

Banii contează!

Concluzia este că dacă ai bani te poți bucura de o viață cu mai puține griji, poți urca în piramida lui Maslow și să trăiești în vârful ei. Este mult mai ușor să îți faci probleme legate de rolul tău în lume decât să îți faci griji legate de ce pui pe masă copiilor în fiecare zi.

Poveștile de succes ale oamenilor care au plecat din sărăcie lucie, dar și a celor care au avut totul și s-au ales cu nimic, ne demontrează că în mâinile noastre stă viața pe care ne-o construim, noi decidem când e bine și așa, când și cât suntem dispuși să facem sau nu, cât credem că merităm, când luptăm cu toate forțele pentru viața pe care ne-o dorim.

Toți plecăm de acasă cu un rucsac în spate, care poate conține aripi sau pietre de moară, și asta ne influențează destinația la care ajungem.

Aripi primesc cei care au fost pregătiți pentru viață, cei care au avut parte de dragoste necondiționată, de încurajarea părinților și a celor din jur, cei care știu că pot și au atitudinea potrivită pentru ce le rezervă viața, ei vor fi capabili să recunoască ușile care se pot deschide, și chiar să clădească uși în zidurile din fața lor, au încredere în ei și viața este o aventură frumoasă.

Pietre de moară primesc cei care au fost crescuți cu dragoste condiționată, care au fost iubiți când și dacă au fost cuminți și s-au conformat cerințelor, cei care au învățat să stea în bucățica lor și să nu ceară mai mult, cei care au învățat că ei nu sunt importanți și nu merită, cei care au în spate blocaje emoționale, credințe limitative, stimă de sine redusă și alte elemente care îi opresc să își vadă adevărata valoare.

Ei bine, aceștia din urmă trebuie să treacă printr-un proces în care scot, rând pe rând, câte o piatră și o aruncă. Așa se descoperă pe ei, oamenii puternici care pot dacă vor și vor când înțeleg că merită. Este un proces care ia timp și merită din plin.

Fără acest proces, oricâți bani faci în viață ori pleacă ei de la tine, ori te scapi tu de ei, pentru că nu-i așa, cine ești tu să îi meriți?

Sunt oameni care își boicotează singuri succesul, sau bucuria, sau fericirea, oameni care nu își dau voie să se bucure sau le este prea frică. Ei bine, în ce mod credeți că banii pe care îi au sunt folosiți?

Cu un ciocan construiești sau distrugi o casă. La fel e și cu banii, contează în mâinile cui ajung și de acolo iau forma de bani buni sau bani răi.

Scopul în viață, cu bani sau fără?

Scopul nostru în viață este să fim fericiți. Pentru unii banii aduc fericirea, pentru alții banii sunt fericirea, pentru alții fericirea și banii nu au nicio legătură.

Cei care intră în cursuri de educație financiară, de cele mai multe ori își doresc mai mulți bani.

Și eu vă spun, din tot ce am văzut în cariera mea de mulți ani, din tot ce mi s-a confirmat în acești aproape 4 ani de când interacționez cu oameni sub sigla Financial Parenting,  că dacă nu faceți pace cu cine sunteți, nu curățați blocajele și credințele negative pe care le cărați cu voi, degeaba ar lăsa cineva o remorcă de bani în fața casei voastre, pentru că nu veți găsi acolo ce căutați. 

Fiți bine voi cu voi, faceți terapie dacă este cazul, faceți pace cu trecutul, faceți cursuri de dezvoltare personală, citiți, interacționați cu oameni care vă fac bine, învățați cum funcționează banii și care este energia lor bună, apoi veți vedea că banii vin la voi, stau cu voi și reușesc să vă aducă ceea ce voi căutați în ei. 

Și din acest motiv, da, cursurile mele sunt ca o formă de terapie.

E ușor pentru cursant?

NU. E dificil să te confrunți cu lucruri pe care nu știai că le ai cu tine sau cu lucruri la care nu ai vrut să te uiți. Este greu să iei o hârtie și să pui acolo lucruri despre tine și relația ta cu banii, cu sinceritate și să le confrunți. DAR, la final ți-ai făcut un mare bine.

Când vorbim despre bani, vorbim despre viață, viitor, destin și multe altele de care îți pasă, pentru că o viață ai și vrei să te bucuri de ea.

Dacă vă doriți și voi cursurile mele, puteți comanda de AICI cursurile VIDEO INREGISTRATE pe care să le vedeți când aveți timp.

Cursurile gen WORKSHOP în care lucrăm împreună, precum și cursul de 6 săptămâni Tu și banii tăi, le anunț în secțunea Evenimente.

Pentru cursuri CORPORATE îmi puteți scrie la office@financialparenting.eu pentru catalog sau oferte personalizate.

Vom avea succes, pentru că ne pasă!

Photo cover by Alexandr Podvalny from Pexels

TedX speaker

TedX speaker, Anamaria Ciuhuță

Îți recomand să citești și articolele (click pe link, se deschid în altă fereastră):

Ce spun participanții de la cursul Tu și banii tăi! Să pornim la drum

Oamenii de succes investesc în educația lor

De ce când vrei să schimbi ceva este greu?

Energia banilor, cum poți să îi pierzi sau îi atragi