Părerea directorilor de grădiniță despre opționalul de educație financiară

Părerea directorilor de grădiniță despre opționalul de educație financiară

Părerea directorilor de grădiniță despre opționalul de educație financiară

940 788 AnaMaria

Mă preocupă educația financiară a copiilor pentru că ei sunt viitorul nostru.

Alături de copiii voștri va crește și va trăi și Elena mea.

Că va alege să trăiască în România, în Grecia sau pe unde o vor mai purta pașii, vom vedea. Dacă ai voștri vor rămâne sau vor pleca, și asta rămâne de văzut.

Citește și articolul Pentru ce țară îmi pregătesc copilul?

Un lucru este sigur, oriunde vor merge și orice vor face, educația financiară pe care o vor avea le va permite ca întotdeauna să de valoare resurselor lor, la modul conștient.

Oricâți bani faci, fără educație nu reușești să îi păstrezi. Educația financiară dă putere și valoare banilor, pentru că ei iau forma celui care îi are în mână.

Ultimele studii arată că un adult are comportamentul financiar format în mare parte acasă, în primii 7 ani de viață.

Din acest motiv, primele cursuri pe care le-am scos și programele la care lucrez în continuare se adresează acestei vârste 0-3-7 ani. Cred că deja știți de ce fac această împărțire așa.

Am gândit Opționalul de educație financiară pentru copii MY MONEY LAB pornind de la niște standarde internaționale, realizate de specialiști din mai multe domenii – în primul rând psihologi, apoi antreprenori, profesori, consultanți.

Ce înseamnă un standard, cum se lucrează la el, cum se gândește până la aprobare, știam dintr-un proiect în care am lucrat o perioadă  bună de timp la Institutul Bancar. Am făcut aproximativ 2 saptămâni de specializare, am fost aleși pe baza CV-ului și al experienței relevante, apoi am lucrat la standardele naționale pentru ocupații bancare.

Cu acest background am știut să le citesc, să le înțeleg (altfel erau chineză de-a dreptul) și astfel, mai departe, bazandu-mă pe restul studiilor mele, am conceput lecțiile de la zero. Sunt 40 de lecții în acest program.

Primele grădinițe care au început acest program, au trecut deja de jumătatea lui. Rezultatele sunt impresionante.

Ce spune Lavinia Gheorghe, fondator și director grădiniță Montessori Universe, după ce a implementat programul de scurt timp:

Buna Ami,

In mai putin de cateva saptamani, optionalul de educatie financiara a devenit unul din cele mai asteptate momente ale saptamanii 😊.

Copiii sunt foarte incantati pentru ca inteleg si fac lucruri pe care pana acum nu le-au experimentat, parintii pentru ca vad entuziasmul si isi dau seama ca exista o strategie bine gandita pe baza careia se desfasoara acest optional.

Intr-o lume invadata de o diversitate de activitati extracuriculare, cu teme si abordari cat mai extravagante, este cu atat mai greu sa faci diferenta intre calitate vs marketing, intre tehnologie care dezvolta anumite abilitati si informatie care ajuta cu adevarat formarea caracterului viitorului adult. 

Si pentru ca noi ne-am asumat calitatea in educatie, optionalul de educatie financiara este cea mai potrivita alegere pentru copii.

Daca ar fi sa caracterizez acest optional as spune: “transformational”, noi vazand progrese in abordarea valorii banilor de catre copii inca de la primele lectii.

Multumim Ami ca mi-ai oferit ocazia sa putem colaboram!

Lavinia Gheorghe”

Eu îți mulțumesc, pentru că m-ai ajutat să pun acest program în topul priorităților mele. Știu că el produce o mare diferență pentru viitorul copiilor care au acces la el.

Educație de calitate, încă din grădiniță

Lavinia m-a contactat vara trecută pentru ca eu să țin educație financiară la grădinița pe care tocmai o înființase. După o carieră impresionantă în corporație, a înființat grădinița Montessori Universe și în paralel a pornit diverse programe de educație alături de specialiști.

M-a impresionat dorința ei de a susține educația și de a investi bani și timp în asta.

Așa am ajuns să ținem legătura, să gândim proiecte și să țin cursuri la ea la grădiniță, în weekend, pentru părinții copiilor din grădiniță dar și pentru cine mai dorește, în măsura în care sunt locuri disponibile.

Când grupa de copii cu vârsta potrivită a fost gata, a implementat programul și la grădinița ei.

Citește despre cursurile dedicate părinților, aici: 

Curs adulți: Copiii și banii

Curs adulți: Inteligența copilului și succesul în viață

Astfel, am început să lucrez la curs, opțional pentru grădiniță.

Cursul de educație financiară se poate preda oriunde în țară!

Știam că nu am timpul necesar să predau eu acest curs.

Mi-am dat seama că vreau ca acest program să ajungă la cât mai multe grădinițe.

Prin urmare, am gândit acest opțional astfel încât să poată fi ținut de orice cadru didactic.

În baza unui contract de închiriere, prin care se stabilesc clar drepturile de utilizare al acestui program, lecțiile sunt primite lunar.

Eu livrez lunar către grădinițe, în format electronic:

  • metodologia – manualul educatorului,
  • lecția pentru copii care conține inclusiv poveștile, fișele de lucru, orice alte materiale auxiliare
  • mesajul către părinți, mesaj care cuprinde informații despre lecție precum și indicații referitoare la activitățile recomandate în continuare pentru a continua, în famili, educația financiară.

Citește și articolele: 

Distracție maximă la grădiniță, cu lecția recapitulativă din opționalul de educație financiară

Mesaj primit de părinții copiilor înscriși la opționalul de educație financiară

 

Părerea Andrei Ciorbă, fondator și director grădiniță TLC Cluj

Pe Andra am cunoscut-o când am ținut la Cluj un eveniment pentru o strângere de fonduri. Andra, susține integrarea copiilor cu sindrom Down în grădință, într-un program special. Am tot respectul pentru oamenii care fac minuni cu resurse puține dar cu mult suflet.

Citiți despre asta, aici:  Generozitatea o poți vedea doar la alții

După ce am primit solicitarea cursului de la Lavinia, am început să lucrez la program, dar ca de obicei, mă consult cu specialiștii – în primul rând cu psihologul și cu alții, în funcție de subiect.

Am sunat-o pe Andra, să mă ajute cu o părere, știam că are ani de experiență și mi-a plăcut mult abordarea ei. Ea a fost profesoară la Transilvania College și a înființat Toddler Learning Centre in Cluj.

I-am zis ce am în plan și fricile mele legate de vârsta și puterea de înțelegere a copiilor. Andra m-a asigurat ca vârsta și cum am făcut lecțiile sunt super ok pentru copii. Și a dorit și ea acest program.

Părerea ei a postat-o alături de cele 5 steluțe la pagina financialparenting.

”Programul de financial education pt copii este absolut grozav. 
Am inceput implementarea in gradinita noastra la grupa de copii cu varsta 4-5 ani si il gasim atractiv, practic si de mare folos. 
Avem mare nevoie de un astfel de program pt copii si acesta il recomandam cu incredere!!”  Andra Ciorbă

Mulțumesc Andra, expertiza ta și sfaturile tale îmi sunt de mare folos.

Dacă doriți acest curs și în grădinița copilului vostru sau în grădinița pe care o conduceți, lăsați-mi un mesaj la office@financialparenting.eu 

Vom avea copii de succes, pentru că ne pasă!

 

Leave a Reply