Pregătirile noastre în familie de Sfânta Elena

Pregătirile noastre în familie de Sfânta Elena

2560 1244 AnaMaria

Micuța noastră se numește Elena.

Încă nu știu dacă noi am ales numele sau numele a ales-o pe ea, nimeni în familiile noastre nu a purtat acest nume vreodată.

Ieri mi-am dat seama că luna Mai a zburat și că trebuie să pregătim sărbătoarea de azi, Sfânta Elena.

Am fost inspirați și eficienți

Am comunicat cu tatăl copilului în timp ce copilul era la școala online, cu celebrul ”am uitat, ce ne facem?”  iar el a răspuns ca de obicei ”cum zici tu așa facem”. Noroc că ne potrivim, asta face ca să ne înțelegem bine și să ne iubim mult, suntem o echipă pe cinste.

Bun, deci mama organizatoare decide: tu cauți o rețetă de tort, eu anunț copila că ieșim să își cumpere cadou și luăm și ce ingrediente ne mai lipsesc.

Vine finalul orelor și eu o anunț pe Elena: draga mea, mâine e Sfânta Elena, ziua ta de nume, azi după ore mergem să îți cumpărăm cadou.

Elena:deja? Ultima dată ai zis că e peste multe luni. Și am deja cadou.

Eu: ce?

Ea: o familie minunată care mă iubește. (da, Elena are astfel de răspunsuri pentru noi, o învățăm să prețuiască tot ce este important)

Eu: m-am topit, dar totuși, măcar de trei ori pe an să primești și tu un cadou, că în rest nu sunt prea darnică și nici nu te răsfăț.

Ea: ok. Hai că mă îmbrac.

Da, tipic, răspuns clar și la obiect.

Zis și făcut

Am ieșit cu toții până la primul magazin de jucării, i-am stabilit un buget și am lăsat-o să își aleagă cadoul.

A mers la Lego, și-a ales ceva ce depășea bugetul, s-a uitat la alte modele, a renunțat. A mers la jocuri, nah, neinteresant. A mers la păpuși, nu chiar. A mers la seturile creative, aici a văzut ceva ce i-a atrat atenția dar a decis că poate face așa ceva și cu ceva ce are acasă și nu seamănă a cadou.

A mers înapoi la păpuși și a început comparațiile de prețuri. Îți dorea o păpușă gravidă cu burtă detașabilă, dar și păpușa care avea bebe și cărucior, dar și un băiat că are multe prințese dar puțini băieți, dar și păpușa îmbrăcată în mireasă, apoi a văzut păpușa cu cărucior și gemeni bebeluși. Greu să iei astfel de decizii când ești mică dar faci antrenament pe când crești și ai de ales pantofi, genți, accesorii.

Am lăsat-o să se gândească și să se răzgândeasă de câte ori a vrut. Era ora 2 și eu aveam un curs de ținut online la ora 5, mâncasem înainte, totul era sub control, nu am grăbit-o cu nimic.

În final a decis că îl ia pe Ken cu rucsac și accesorii și mămica cu un bebe și cărucior, s-a încadrat în buget. A venit acasă și pănă seara s-a jucat cu ele, motiv pentru care tatăl ei a făcut tortul (apropo în secțiunea English găsiți rețete testate la noi acasă).

Pentru că Elenei îi place ciocolata, tatăl a ales să facă un tort Black Forest și toată casa mirosea minunat a ciocolată. Eu am terminat treaba destul de târziu, Elena și-a lăsat joaca și am mers să decorăm împreună tortul.

Ce ne-a plăcut și mai facem

Am decis ca de fiecare dată când avem ceva de sărbătorit să facem tort acasă.

În plus, bucuria cadoului ales a fost mare așa că am mai decis ca de ziua fiecăruia, vom merge la cumpărături împreună ca să își aleagă sărbătoritul cadoul pe care și-l dorește, în bugetul stabilit de ceilalți.

Cadouri surpriză ne vom face în continuare de Crăciun și Paște, ca să avem spiritul sărbătorilor, emoțiile planificării și așteptării, aceste cadouri sunt simbolice.

Cât vom ține aceste reguli? Nu știm, dar suntem o familie, decidem împreună, ne putem gândi și răzgândi de câte ori vrem.

Important este să ne bucurăm de fiecare zi împreună, de sănătate, de reguli care ne dau sentimentul de familie, de împreună, de înțelegere și acceptare, de parte dintr-un întreg.

La mulți ani sărbătoriților!

Îți recomand să citești și articolele (dă click pe titluri):

”Ești cel mai bun tată din lume!” Cum înveți copilul să aprecieze ce faci.

Parentingul nu se face de pe o zi pe alta

Învață copilul că deciziile au consecințe

Cât de departe poate ajunge copilul tău?

Curs adulți online înregistrat: Inteligența copiilor și succesul în viață

 

Leave a Reply