Ca să fii bogat nu ai nevoie de mai mulți bani, sau altfel spus nu doar în bani stă bogăția.
Înainte să îți dorești și să obții mai mulți bani, asigură-te că ai știi ce să faci cu ei, altfel, banii mulți sunt o problemă la fel ca banii puțini, dacă nu mă crezi întreabă pe cineva pe care îl (o) consideri bogat și fără probleme financiare.
Banii vin și pleacă, uneori stau, alteori nu.
Cu toții ne dorim să nu avem de-a face cu probleme financiare.
Acesta este și motivul pentru care de multe ori nu trăim viața pe care ne-o dorim, din acest motiv părinții ne-au spus ce școală să facem și ce carieră să urmăm ca să ne fie bine și dacă urmam ”prostiile” din capul nostru, adică visele pe care le aveam, eram o problemă în familie.
Din cauza banilor și a fricii de problemele financiare stăm în locuri de muncă care ne seacă de viață, sau în relații care nu ne împlinesc, sau în situații care nu ne fac fericiți.
Mai mulți bani par a fi soluția la orice fel de probleme.
Ei bine, nu sunt, banii nu au atâta putere de a rezolva toate problemele. Banii rezolvă doar probleme legate de bani, excepțional și altceva cum ar fi probleme legate de sănătate de exemplu.
Sunt nenumărate exemple de persoane care au avut bani suficienți pentru câteva generații în urma lor să trăiască fără griji și totuși au ajuns faliți.
Ce te face bogat nu este suma de bani din conturile tale, ci atitudinea ta față de bani, educația financiară pe care o deții.
Un om educat financiar știe să se descurce cu bani mulți, foarte mulți, sau puțini și foarte puțini, iar asta se poate adăuga la ”bogățiile” pe care cineva le are în viață.
Este un mit faptul că banii te fac bogat.
Banii îți dau siguranță, banii îți facilitează accesul la diferite produse și servicii necesare în viața socială pe care o trăim, banii sunt doriți și banii aduc o formă de bogăție, cea financiară, și știți ce? Această bogăție nu aduce împlinirea, asta au aflat-o multe persoane care în drum sprea această bogăție au lăsat în urmă ce conta cu adevărat, și-au lăsat în urmă familia sau visul unei familii, prietenii și prietenia, timpul liber, sănătatea, pasiunile, gândind că la un moment dat se vor opri și își vor face timp de ele, la momentul potrivit,moment care ori nu vine, ori nu știm să îl recunoaștem și trecem pe lângă el ca orbii.
Unii au noroc să îi primescă, alții au noroc să îi facă ușor, unii se chinuie din greu pentru orice mic rezultat și alții se luptă în zadar și banii li se scurg printre degete ca apa în nisipul uscat.
Viața nu este corectă, nu a fost, nu va fi.
Așa că nu pe acest aspect trebuie să ne concentrăm, pe corectitudine, ci pe ceea ce putem noi face, în viața noastră, în condițiile pe care le avem, ca să obținem maximum din ce avem la dispoziție.
Și aici există exemple de învingători și învinși, pe fiecare palier de viață, din fiecare mediu social. Milionari care au ajuns săraci lipiți, și oamenii care au crescut cu foamea în brațe și care s-au ridicat din ”nimic”. Atitudinea noastră, disponibilitatea de a munci pentru bogăția care cntează pentru noi și pentre succes așa cum îl vedem, face să fim într-o echipă sau în cealaltă. Nu e o mână invizibilă care decide cine are acces la succes și bogăție și cine nu, suntem noi, prin ceea ce suntem și facem, zi de zi.
Este nevoie de efort? Evident, mai mult sau mai puțin, depinde de condițiile din viața ta și modul în care tu te raportezi la ele.
Este nevoie de sacrificiu? Cam de fiecare dată va trebui să plătim prețul pentru bogăție și succes, acest preț diferă de la om la om, unii îl plătesc, alții știu când e prea mare și decid pentru ei, dacă are sau nu sens.
Ai nevoie de obiceiuri bune
Pentru a fi bogat nu ai nevoie să câștigi la loto, mai degrabă ai nevoie de obiceiuri bune legate de bani, astfel încât întotdeauna să ai banii de care ai nevoie, când ai nevoie, pentru ce ai nevoie.
Obiceiurile tale, cele de zi cu zi, nu doar legate de bani, sunt cele care te ajută să îți îndeplinești scopul vieții ca să ai o viață fericită și împlinită, sau sunt cele care vor fi pietre de moară legate de picioarele tale, te poți lupta o perioadă apoi vei ceda.
Ce simți că trebuie schimbat în viața ta este de fapt o consecință a unor alegeri pe care tu le-ai făcut și care te-au adus la acest rezultat.
Ai o căsnicie nefericită? A fost un lanț de decizii, emoții reprimate, întâmplări uitate, convingeri și acțiuni care te-au adus în acest punct.
Ai probleme financiare? A fost un lanț de decizii despre ce studii să faci, ce carieră să urmezi, despre oamenii cu care să te înconjori, despre ce faci în timpul tău liber, despre cât investești în dezvoltarea ta personală, despre cum îți gestionezi banii pe care îi ai, despre obiectivele tale și prioritățile de zi cu zi.
Ai un job care nu te împlinește? Tu decizi să stai acolo, așa că poți rămâne și să continui să te plângi sau poți pleca și să îți găsești altceva, poți găsi scuze să nu… sau motive ca să…
Consecința depinde de alegeri
Dacă nu ne plac consecințele, atunci trebuie să facem alegeri mai bune.
Să revenim la bogăție.
De ce îți dorești mai mulți bani? De ce vrei să fii bogat/ bogată?
Pornește de aici.
Câteodată ne gândim că o sumă mare de bani ne ajută să bifăm totul pe lista dorințelor noastre, dar adevărul este că majoritatea nici nu ne-am făcut o listă scrisă a dorințelor, nu am făcut un total ca să vedem care este suma de care avem nevoie pentru a ne împlini dorințele.
Ce te împlinește? Ce îți aduce fericirea în suflet?
Ce te-ar face să simți bogăția?
Dacă ai întreba un milionar de ce se consideră bogat, cel mai probabil îți va descrie familia pe care o are, îți va spune că sănătatea celor dragi contează, îți va descrie pasiunea pe care o are, probabil va enumera la final și banii, investițiile, companiile, casele și mașinile sau alte lucruri care se pot transforma în bani.
De ce? Pentru că cel care are totul își dă seama că ce este cu adevărat important nu se poate cumpăra cu bani: dragostea, atenția, prietenii buni, grija, fericirea, o familie, liniștea sufletească și multe altele.
Studiile făcute pe longevitate nu au demonstrat că cei bogați trăiesc mai mult, ci mai degrabă cei care au o viață socială și personală împlinită. Banii nu îți cumpără ani de viață, dar bucuria de a trăi, lucrurile care îți fac sufletul să vibreze pot! Și atunci care este adevărata bogăție?
Evident banii ne fac viața mai ușoară, mai confortabilă. Dacă știm să fim bogați fără bani, o putem face și când avem bani.
Banii ne pot da acces la educație, la servicii medicale, la confort, la experiențe, la vise împlinite. Banii contează.
În loc să visăm la ei, putem lucra pentru a-i aduce mai aproape și pentru a-i păstra pe cei pe care îi avem.
Banii contează.
Educați-vă financiar, citiți cărți, învățați de la alții care au mai mult decât voi: bani, succes, faimă sau orice vă doriți și simțiți că v-ar îmbogăți.
Încercați să vă țineți lista cheltuielilor, să vă creșteți sursele de venit și aveți răbdare, faceți planuri pe termen lung, stabiliți obiective realiste și relevante pentru voi.
Puneți-vă visele pe o listă și încercați să găsiți metode de a le transforma în realitate.
Funcționați pe baza unui buget, stabiliți limite și direcționați banii pe care îi aveți în funcție de ce contează PENTRU VOI și vă aduce fericire.
Eliminați infuențele toxice din viețile voastre, prietenii falși, nevoile false.
Organizați-vă viața în funcție de valorile voastre, priviți spre interior și apoi spre exterior.
Fiți ambițioși, nu vă lăsați doborâți de primul val, sau de cei care nu știu sau nu vor să vă susțină.
Schimbați lucrurile care nu vă duc în direcția bună, dezvoltați-vă aptitudini și obiceiuri noi.
Practicați obiceiurile bune, ele vă vor arăta drumul spre împlinire, fericire și adevărata bogăție!
S-au putea să îți placă și:
7 moduri de a ține banii în buzunar și de a obține mai mulți
Curs înregistrat Unde sunt banii mei?
Cu ce sunt diferiți oamenii de succes
70% dintre oameni trăiesc în haos financiar?
Cheltuieli considerate greșit investiții