Cine nu are o comunitate să își găsească? Oaza mea de motivație.

Cine nu are o comunitate să își găsească? Oaza mea de motivație.

Cine nu are o comunitate să își găsească? Oaza mea de motivație.

4730 2660 AnaMaria

Cine nu are o comunitate în această perioadă să îți găsească sau să își facă sau chiar ambele. De ce?

Vă explic imediat.

Știți că sunt parte din comunitatea Mamprenoare, comunitate de mame antreprenor, și mai ajung rar la întâlniri în alte comunități în care am întâlnit oameni minunați.

Nu toți participanții sunt antreprenori la aceste întâlniri de networking, unii sunt doar angajați dar alții sunt angajați care au dezvoltat și o mică afacere în jurul unui hobby pe care îl aveau sau în jurul unei aptitudini pe care o dețin.

Comunitățile s-au mutat în online de când stăm acasă așa că întâlnirile se țin prin zoom, skype, whatsapp.

În fiecare zi de luni avem întâlnire de comunitate cu mămicile din Mamprenoare și separat avem întâlniri cu specialiști din comunitate pe diferite zone cum ar fi legislativ, vânzări, social media, financiar, administrare bani, curățare energetică, parenting și altele.

Vă mulțumesc și pe această cale celor care ați susținut ateliere pentru noi toate, sfaturile voastre de specialiști sunt atât de importante în această perioadă!

Această întâlnire de luni dimineața îmi face tare bine, îmi dă imbold pentru toată săptămâna

Fix după ce a început perioada de izolare am fost solicitată în multe părți, a avut intervenții la radio, filmari sau live-uri, a trebuit să regândesc și eu anumite cursuri, să înregistrez un curs care trebuia livrat la sală, să scriu un curs nou pentru copii, să scriu articole și așa mai departe, despre toată această perioadă am scris aici:

Coronavirus, evenimente anulate, concediu forțat unde se poate, empatie

Ce am făcut de când a început coronavirus și ce nu mai fac începând de mâine

Ei bine mi-am propus să intru în întâlnirile comunității și să îmi dedic acest timp mie, să dau sfaturi unde pot, să primesc sfaturi, să fim împreună, așa cum ne-am propus anul trecut la conferința Mamărenoare.

Elena are școală virtuală dimineața și aceste două ore sunt foarte importante, mă pot gândi că sunt atât de multe lucruri pe care le pot face în timpul acesta, să consider prezența în această ședință drept o pierdere de vreme.

Nu este deloc așa, timpul meu și al celorlalte doamne este foarte prețios și aceste întâlniri ne ajută să avem viață socială, o echipă de ”management” pentru afacerea noastră dar și pentru organizarea lucrurilor în casele și familile noastre.

Ce se întâmplă la întâlniri?

În prima întâlnire la care am participat ne-am prezentat scurt, eram mamprenoare din toată țara și câteva din alte țări.

Cafeneaua lunară se desfășoară cu membrele locale, într-o cafenea, așa că este o plăcere să cunoaștem mai bine mămici cu diverse afaceri, din diferite colțuri din țară sau alte țări, dar cu aceleași probleme. Sper ca acest model de conectare să fie păstrată și după ce ieșim din izolare.

Am făcut brainstorming pentru perioada asta:

  • cum să ne creștem valoarea personală
  • cum putem să ne adaptăm situației actuale, cu exemple concrete în fiecare tip de afacere sau activitate personală,
  • cum putem să reducem costurile (sunt persoane care au renunțat la sediul fizic, altele care au dat un alt rol spațiului și l-au păstrat, altele care au stopat investiții etc),
  • cum putem să ne păstrăm veniturile
  • cum să ieșin în online, ce mesaje să transmitem și cum, ce atitudine să avem,
  • cum să fim alături de alții în această perioadă, cum să dăm valoare și ajutor în comunitate și în afara comunității.

La următoarea întâlnire, una dintre doamne i-a mulțumit alteia pentru ideea pe care i-a dat-o, a declarat că se aștepta să fie o lună pe zero și de fapt a fost cea mai bună lună a ei de când a pornit business-ul ei de comerț online cu haine personalizate.

Puterea comunității stă în faptul că pe de-o parte persoanele prezente înțeleg prin ce probleme treci dar pe de altă parte sunt persoane cu afaceri diferite și pot avea idei la care tu nici nu te gândești dar care se pot implementa și să îți ducă afacerea la alt nivel.

Uneori ne gândim din punctul nostru de vedere și este greu să schimbăm perspectiva iar o perspectivă nouă poate fi o idee senzațională.

Replierea, flexibilitatea, adaptarea, inovarea sunt la cote maxime acum iar în grup poți să îți testezi ideile înainte de a le implementa, să auzi de la alții pro și consurile la fiecare idee îți lărgește opțiunile.

Coaching, creștere, dezvoltare

Într-o întâlnire Alina Bota, fondatoarea comunității Mamprenoare, a făcut un exercițiu de coaching cu noi, a fost o gură de oxigen, o ieșire din starea actuală, o privire către partea plină a paharului. Mulțumim Alina!

Apoi ne-a împărțit pe echipe și ne-a dat instrucțiuni clare de lucru. Exercițiul a fost revigorant pentru starea noastră de spirit.

Am făcut echipă cu o doamnă care are businessul în turism, zonă puternic afectată acum. Să văd cum are idei și planuri pentru această perioadă, cum vede oportunități și în aceste momente, a fost atât de motivant, o ieșire din bula mea și din zona mea de confort.

La fel de util mi s-a părut exercițiul de a vorbi și a fi ascultată de cineva care nu mă cunoaște și nu simte nevoia să îmi dea o soluție, să mă încurajeze sau să mă descurajeze fără să înțeleagă contextul, fără să se lege de viitor sau trecut (așa cum fac cei care te cunosc și apelează la amintiri sau la încurajări goale de genul păi ai mai trecut tu prin asta, lasă că găsești tu o soluție doar ești deșteaptă, ei lasă că sigur o să fie bine etc)  în loc să fie alături de mine în prezent:

să îmi accepte emoțiile și faptul că uneori mai am momente în care nu văd luminița din capătul tunelului, că nu e totul roz,

– că am facturi neîncasate pentru munca pe care am prestat-o, (apropo ACESTA SE NUMEȘTE FURT)

– că mi se cer oferte pe care muncesc ore și apoi nu vine nici un mesaj de mulțumesc înapoi (solicitarea făcută ca să verifice un alt curs furnizat de altcineva sau chiar să dezvolte unul intern în baza ideilor mele, da, am aflat asta de multe ori),  (apropo ACESTA SE NUMEȘTE FURT)

– că unii te treatează ca pe un lucru de închiriat, uită să îți deblocheze zilele pe care ți le-au blocat și poate te prinzi prea târziu și pe banii tăi că ai de-a face cu niște oameni neserioși,

– că uneori îți vine să o lași baltă cu totul și să alegi calea mai simplă.

Alături de cei care trec prin aceleași dezamăgiri dar alături de care sărbătorești și reușitele, totul prinde un alt sens, găsești motivația să vezi partea bună în ceea ce faci și să te ridici o dată în plus.

În continuare, am mers cu exercițiu de la oportunitățile de afaceri la oportunitățile personale.

Nu uităm că în spatele afacerilor stau oameni.

Eu cred cu tărie că așa cum faci un lucru, le faci pe toate.

Calitatea ta umană va face diferența la locul tău de muncă, în relațiile cu cei din jur, în afacerea ta.

Mă bucur să fiu parte din această comunitate și alte comunități, voi mai scrie despre întâlniri și cât sunt de importante dar VĂ RECOMAND să fiți activi în comunitățile din care faceți parte sau să vă găsiți comunități în care să fiți confortabili, vor duce energia voastră ți resultatele personale și profesionale la un alt nivel.

Despre ce alte lucruri interesante am mai făcut și testat în această perioadă (chiar am făcut câteva) și care mă ajută să descopăr lucruri noi o să scriu în alte articole.

Stați acasă! Fiți bine!

parenting, succes, educatie

Vă recomand:

Interviul pe care i l-am luat Alinei Bota la BiziliveTV 

Nimic nu e intamplator sau cum a luat nastere acest blog

Conferințele WOW by Mamprenoare

Cursurile online, soluția ideală. Articolul din revista Mamprenoare

Leave a Reply