De ce să cumpărați la ofertă specială?

De ce să cumpărați la ofertă specială?

1280 853 AnaMaria

Pentru că toată lumea are de câștigat când se face o ofertă specială!

Vă explic un pic mai jos ce vreau să spun cu asta.

În plus, dați mai multă valoare banilor voștri pentru că voi cumpărați cu aceiași bani mai multe lucruri, folosind economia făcută de la oferta specială.

Ofertele speciale

Fiecare produs sau serviciu are un cost care cuprinde toate cheltuielile, fixe și variabile, necesare pentru a scoate la vânzare acel produs sau serviciu.

Peste acest cost se adaugă o marjă de profit, marjă care face ca acel produs sau serviciu să aibă sens pentru cel care îl produce și îl vinde, inclusiv pentru a acoperi costurile intermediarilor dacă există.

Dacă muncești doar ca să acoperi niște costuri în scurt timp vei închide afacerea pentru că nu progresezi și astfel, orice mică criză (nu doar financiară, chiar și o mică criză de workflow când ai câteva facturi neîncasate) te vor opri din activitatea ta.

Ei bine, când un produs sau serviciu este la ofertă, cel care face oferta renunță la un procent din profitul lui, dar va câștiga din creșterea vânzărilor pe care le face (exemplu modelul Ikea la restaurant, câștigă din prețuri mici și rulaj mare).

Altfel spus, câștigați și voi pentru că luați un produs la un preț mai bun, câștigă și vânzătorul prin faptul că vinde mult mai mult decât în mod normal.

Adică nu e șmecherie?

Probabil că unii fac șmecherii, astea se văd mai ales în oferte cum sunt cele de Black Friday de exemplu, și despre asta am scris aici: Trucurile unor magazine de Black Friday

Ca să știți că nu este o șmecherie la mijloc verificați cine este cel care vinde, ce părere au alți clienți, mergeți pe recomandări, căutați pe Google informații, orice vă ajută să vă faceți o părere.

Vă recomand să faceți tot timpul măcar o mică investigație când nu cunoașteți vânzătorul și o ofertă sună oarecum prea frumos să fie adevărat, și neapărat când suma de plată este mare! 

Vă las aici o poveste în care o persoană a fost păgubită și putea evita acest lucru printr-o investigație de câteva ore maxim Atenție la fraude. Povestea unei cursante care a pierdut mulți bani.

La final de sezon, orice comerciant calculează costurile pe care le are cu depozitarea, manipularea, transportul acelor produse care nu s-au vândut (ex haine, pantofi, etc), în plus șansele scad de a le vinde pentru că trece sezonul, ies din modă etc, așa că preferă să renunțe la marja de profit, le vând la ofertă specială pentru a recupera costul lor, sau măcar o parte din acesta, în loc să genereze mai multe cheltuieli cu păstrarea lor și încercarea de a le vinde iar.

La început de an apar ofertele de vară la un preț cu discount mare, ei bine, agențiile de turism se asigură astfel că își acoperă cheltuielile și apoi sunt liniștiți, ce vând în continuare le va aduce profit, în prima faza trebuie să fie atenți că nu intră pe pierdere și nu dau faliment, apoi se duc către zona de profit.

La lansarea unui produs, a unui serviciu, este normal să fie un preț mai mic pentru că astfel mai mulți oameni testează produsul sau serviciul, dau feedback pozitiv și asta duce la creșterea vânzărilor, respectiv la recuperarea sumelor ”pierdute” (de fapt nu sunt pierdute, sunt doar amânate) în timp scurt.

Dacă cineva oferă servicii și are o lună fără contracte de exemplu, va prefera să facă o ofertă specială, să își scadă temporar și punctual prețul serviciilor, pentru a acoperi acea lună. Dacă nu vă grăbiți, aveți un proiect care nu este urgent și bugetul vostru este redus, puteți discuta cu persoana de la care doriți consultanță și dacă aveți noroc, puteți avea șansa unui preț special.

Un restaurant va face ofertă specială în intervalul orar în care are mai puțină lume sau pentru meniuri gata stabilite pentru care s-a gătit în cantitate mai mare, cum ar fi ofertele de prânz, ofertele happy hour, asta nu înseamnă că veți mânca mâncare mai prost preparată, ați prins ideea, voi mergeți în perioada în care ar avea vânzări slabe, ei acoperă acest interval de timp, toată lumea câștigă.

Eu nu vreau oferte speciale!

Sunt persoane care nu doresc oferte speciale.

Asta vine din diferite motive, vă spun doar două:

dintr-o credință limitativă că ”săracii își iau la reduceri”  – asta se aplică mai ales la produse, haine, mâncare etc

sau

din ideea de energie bună a banilor, aceste persoane gândesc ”atâta timp cât eu le dau valoare celor din jur, așa mi se va da și mie valoare”.

Sunt persoane care vânează orice să fie gratis și apoi nu văd că prin această filozofie nu au ajuns nicăieri în viață, economia făcută din tot acel ”gratis” nu se vede nicăieri, așa cum îi apreciază pe alții sunt și ei apreciați. Văd pe alte site-uri când cineva lansează un produs cum apar voci care spun ”există și gratis”, ”sa vad cum va bateți cu youtube unde e gratis”, ”cine da banii ăștia”. ”e prea scump”, ”de ce nu e gratis dacă este pentru copii” etc, ei bine trebuie să înțelegem că nimic nu e gratis, ce e gratis pentru cineva înseamnă cost de la altcineva (surpriza, de multe ori fix din buzunarele noastre) și cei care au educație financiară știu asta.

Despre asta am scris aici: Cum dai și primești! Fugi de prea mult ”gratis”

Părerea mea, în încheiere

Eu cumpăr la oferte speciale, le aștept, le gândesc, dar dacă îmi doresc ceva și îmi este de ajutor în acel moment cumpăr și la preț întreg fără probleme. Dau banii cu bucurie și așa se și întorc la mine. Sunt o econoamă din naștere, dar sunt domenii în care nu îmi pun problema de economie și acolo sunt zonele care corespund valorilor mele (educație, ajutor și alte câteva).

Părerea mea este să fiți atenți la ofertele speciale și să vă bucurați de ele, întotdeauna acestea duc la câștig de ambele părți.

Uneori trebuie să așteptați ofertele, eu fac oferte referitoare la cursurile de copii în Iunie, voi mai face și la alte lansari de produse, fac early bird la cursul de 6 saptamani, fac oferte aproape lunar la câte un curs, sau oferte de mai multe cursuri de Black Friday, de Sărbători, și așa mai departe. Tot așa, fac reduceri și alții, în funcție de produsele și serviciile pe care le au, în funcție de relevanța lor, de evenimentele de peste an etc, uneori doar pentru că așteptați câteva luni veți lua același lucru mai ieftin.

Sunt persoane care îmi scriu și mă întreabă când o să am la ofertă un anumit curs, iar eu le răspund cu drag, alții îmi cer direct reduceri, alții doresc un curs mai scump și mă întreabă dacă îl pot plăti în rate, am un mare respect pentru toate aceste persoane care fac un efort pentru ceva ce își doresc, și caută soluții.

Sunt persoane care îmi scriu oarecum jenați că vor să ”profite de ofertă”. Nu e cazul de nici o jenă, ofertele speciale le fac cu drag pentru voi, avem toți de câștigat, știu că așa dați valoare mai multă banilor voștri.

Ce îmi doresc eu este să știu că aceste cursuri vă ajută, că ele fac o diferență în viețile voastre și ale copiilor voștri.

Să fiți bine!

Photo by Polina Tankilevitch from Pexels

ofertă speciala educatie

Vă recomand să citiți și articolele:

Cheltuieli considerate greșit investiții

Cât de mult să strângi cureaua când nu îți ajung banii?

Roxana Bucur ne răspunde: Despre economii și investiții cu sume mici

Curs online video înregistrat: Tu și banii tăi!

Leave a Reply