Emisiune la ProTv despre educația financiară la Inspirația de weekend

Emisiune la ProTv despre educația financiară la Inspirația de weekend

Emisiune la ProTv despre educația financiară la Inspirația de weekend

1200 1600 AnaMaria

Am fost invitată să filmez un curs de grădiniță pentru emisiunea Inspirația de Weekend de la ProTv.

Vedeți aici ce a ieșit:

https://protvplus.ro/portal/itempage/video/inspiratia-de-weekend-parenting-cu-ana-maria-ciuhuta/5b239404f1620603c373af15/

Împreună cu Andreea Retea ne-am jucat cu copiii jocul ”nevoie sau dorință”.

Jocul nevoie sau dorință

Fiecare participant avea două mânuțe de culori diferite, pe una am denumit-o ”nevoie” și pe cealaltă ”dorință”.

După ce le-am explicat regulile, fiecare copil a spus ce ar cumpăra dacă ar avea mulți mulți bani și restul copiilor decideau dacă este o nevoie sau o dorință. Filmul acoperă câțiva copii, în afara filmării copiii au spus diferite lucruri, inclusiv doreau sa cumpere mâncare și adăpost pentru oamenii săraci, pentru alți copii sau să își țină banii la pușculită ca să fie mulți etc.

Nevoile țin de necesități imediate legate de hrană, adăpost, sănătate, siguranță. Ceva la ce putem renunța este cu siguranță o dorință.

La ce ne ajută acest joc?

La conștientizarea faptului că nevoile sunt mult mai puține decât dorințele, dorințele pot fi nelimitate în timp ce banii sunt limitați.

În loc să-i spunem copilului ”nu am”, venim cu o explicație care ajută copilul să înțeleagă rolul banilor și modul în care aceștia se gestionează în mod corect. Când ai puțini bani acoperi nevoile, când ai mulți începi să acoperi și dorințele.

Citește si (click pe titlu)

Sa le spunem prescolarilor ce sunt banii si care este rolul lor

Mami, in magazine si online!

Cum să cumperi înțelept?

Câteva concepte de bază în educația financiară

Economiile pe înțelesul copiilor

 

 

2 comments
  • Abia acum am văzut reportajul. Ce fain a ieșit și ce îmi place că există grădinițe care au inclus în programă educația financiară!

    • Mulțumesc.
      Educația financiară poate începe după vârsta de 3 ani cu concepte adaptate vârstei lor și transferate prin joc. De la 7-8 ani se poate trece și către educația antreprenorială pentru că încep să înțeleagă concepte teoretice. Sper să fie cât mai multe grădinițe și școli care să introducă educația financiară, eu pot să ajut în acest demers.

Leave a Reply