Te-ai săturat? 10 pași pentru schimbare

Te-ai săturat? 10 pași pentru schimbare

1280 853 AnaMaria

Procesul de schimbare, de regulă, nu este ușor și ai nevoie de multă voință și determinare. Sau … să nu ai de ales și să trebuiască să începi o schimbare.

Mulți stăm în situații neplăcute din diferite motive, poate că încă rezistăm, ne e frică să nu fie mai rău, am dezvoltat o reziliență la situație, nu găsim puterea, nu ne-a ajuns la os. Ajungem în unele situații ca broasca din experimentul cu apa caldă, dacă apa este încălzită gradual broasca nu va sări niciodată afară, indiferent cât de fierbinte devine apa și va sta acolo până moare. În schimb o broască aruncată direct în apă fierbinte va sări afară și își va salva viața.

Și dacă totuși chiar te-ai săturat? Spune STOP.

Ieși din acea situație.

E ușor? Nicidecum. Este greu, foarte foarte foarte greu.

Spune STOP, chiar dacă ai de pierdut

  1. Trebuie să decizi faptul că vrei altceva. Să ai convingerea asta în inima ta, apoi să iei decizia, să îți faci planul de bătaie și să înfrunți consecințele.

Se poate să pierzi persoane apropiate, să pierzi aprobarea persoanelor din jur, să pierzi bani, să pierzi șanse, să pierzi diferite lucruri dar o să fii OK cu tine.

Ți-e teamă

E normal să fie așa, dacă respiri o să simți teamă, e uman.

Schimbarea este grea, uneori înfricoșătoare. Trebuie să știi că este un proces, durează.

  1. Stabilește o destinație clară. Vizualizează în detaliu unde vrei să ajungi, cum o să fie, cum o să te simți în acel moment.

Știi deja unde ai fost, prin ce ai trecut. Știi unde te afli și ce te nemulțumește. Știi unde vrei să ajungi și acum asta este cel mai important! Fă un plan și lucrează la el.

 

Nu poți rezolva problemele cu mintea cu care le-ai creat

  1. Trebuie să îți ascunzi ego-ul și să cauți persoane de la care ai de învățat, oameni care să știe ce tu nu știi, să aibă ce tu nu ai dar îți dorești. Găsește-ți mentori. Găsește-ți prieteni noi. Găsește-ți situații noi.

 

  1. Eliberează-te de comportamentele toxice din viața ta. Nu te mai lupta să demonstrezi altora valoarea ta cu orice preț, nu mai ascunde lucruri și nu mai apăra persoane și situații care nu merită, e obositor și consumă multă energie. Eliberează-te și de persoanele toxice din viața ta și de tot ce te ține pe loc. Dacă fluturele nu s-ar elibera din crisalidă nu ar zbura niciodată.

Citește și articolul (click pe link) De ce când vrei să schimbi ceva este greu?

Pune-te pe primul loc

Ai grijă de alții? Ești o persoană responsabilă și te ții de cuvânt cu orice preț atunci când promiți ceva? Minunat. Dar …

  1. Este timpul să îți promiți ție lucruri, și acum este cel mai important să te ții de cuvânt. Așa o să progresezi. E ușor și tentant să amâni lucrurile care te privesc. Tratează-te cum o faci cu alții, demonstrează-ți aceeași seriozitate, implicare și atenție.

 

  1. Fii mândru/ă de tine! Nu aștepta aprobarea din exterior privește în interiorul tău și nu îți nega valoarea. Nu te supraevalua dar nici nu te subevalua. Încearcă un exercițiu de sinceritate ca să știi de la ce pornești. Fii cel mai bun susținător al tău, fanul tău numărul 1. Folosește doar expresii și gânduri pozitive despre tine.

 

  1. Iartă-ți greșelile și nu le căra în spate ca pe un rucsac plin de bolovani.

Toți facem greșeli, important este să învățăm din ele și nu să le lăsăm să ne influențeze. În trecut nu ne mai întoarcem, regretele nu folosesc la nimic, e mai logic să ne folosim energia ca să ne pregătim pentru viitor.

 

  1. Investește în tine! Este cea mai bună investiție pe care o poți face și care să îți fie de folos toată viața.

 

Fă ca lucrurile să depindă de tine!

  1. Trăiește proactiv, nu reactiv.

Ne trăim viața duși de val. Câteodată ne plângem, suntem nemulțumiți dar nu ne trece prin cap să schimbăm ceva. Viața ne trăiește pe noi mai mult decât o trăim noi pe ea. Dimineața, înainte de a te ridica din pat imaginează-ți cum va fi ziua ta. Înainte de a te apuca de lucru, stai câteva minute și gândește-te la e ai de făcut. O să îți crești productivitatea.

 

  1. Practică gratitudinea!

În fiecare seară, înainte să adormi, gândește-te la trei lucruri pentru care ești recunoscător/recunoscătoare și motivele pentru care le-ai ales.

Când te concentrezi pe partea bună a vieții o să vezi că tot mai multe lucruri bune o să îți apară în drum. Ele erau acolo dar pur și simplu nu le vedeai. Cu exercițiu o să le vezi tot mai clar.

Citește și articolele (click pe link)

La mulți ani și tot ce îți dorești să ți se îndeplinească!

De ce nu reușesc să îmi îndeplinesc obiectivele?

Am identificat acești 10 pași către schimbare discutând cu oameni și citind povești de viață pe această temă.

Câteodată întrebăm: cum ai reușit?

Cu sau fără explicație spunem mai departe: Eu nu aș putea niciodată. Nu e adevărat, mai corect este să spunem eu nu am încercat niciodată. Ne subapreciem capacitatea de a fi mai mult decât suntem.

Îți recomand și articolul (click pe link) Vrei să fii mai mult? Fă mai mult !

De multe ori vom primi răspunsul: am reușit pentru că nu am avut de ales! Acela a fost momentul transformării iar cei care au trecut prin cei 10 pași au ajuns să schimbe situații de viață și să se îndrepte spre succes. Au lăsat în urmă persoane și situații care îi țineau pe loc.

Cel mai bine este să facem schimbări înainte să ajungem la situația în care nu avem de ales. Altfel pierdem timp important din viața noastră.

Cât timp stăm și acceptăm situații care ne fac nefericiți trăim pe modulul de supraviețuire. Nu putem să trăim ancorați în prezenți, să fim echilibrați, să facem planuri coerente de viitor, să avem destinul nostru în mână, să ne găsim menirea și împlinirea.

Gândește-te la o situație din viața ta pe care ai vrea să o schimbi și treci prin cei 10 pași. Dă la o parte frica și blocajele care te țin în loc și întreabă-te:

Ce ai face pentru a fi fericit/fericită dacă nu ți-ar fi frică?

Îți recomand să citești și articolele:

Diferența dintre ”nu pot” și ”nu pot încă”

 Succesul altora trebuie să te inspire!

În legătură cu banii, nu te face că plouă!

Banii nu rezolvă problemele de cuplu

Țintește prosperitatea !

Evenimentele și articolele din Iunie și Iulie 2018, două luni minunate!

Leave a Reply