Succesul altora trebuie să te inspire!

 Succesul altora trebuie să te inspire!

1280 853 AnaMaria

Succesul altora nu este eșecul tău, este dovada faptului că se poate!

Mă bucur sincer când cineva încearcă să facă ceva și îi iese. Dacă persoana este un cunoscut și văd și efortul din spatele succesului, cu atât mai mult resimt bucuria.

Știu că în viață nu e nimic gratis, pentru a primi ceva trebuie să dai ceva la schimb. Dacă numele tău de familie nu e Hilton, Trump sau similar …. nu ține de noroc, ține de cât de mult muncești pentru acest noroc.

Sunt elemente care pe unii îi favorizează? Oh,da!

Asta e corect? Să zicem nu, dar să pretindem ca viața să fie corectă ar fi copilăresc. Am fi asemenea unui copil care se dă cu fundul de pământ că el a primit cu o bomboană mai puțin.

Lucrurile sau evenimentele care pe unii îi favorizează sunt câteodată bune, câteodată rele; nici nu mai contează atâta timp cât te-au ajutat să ieși din zona ta de confort, să iei frica și să o poftești afară din creierul tău și să lași dâra de curaj din suflet să îți fie alături.

Succesul tău, problema ta!

Competiția începe din primii ani de viață prin presiunea celor din jur, mamă, tată, bonă, bunici etc

”Da ce, tu ești mai proastă?” , ”Lasă să vadă că al nostru nu este un pămpălău” și așa mai departe.

La școala apar calificativele și notele. Cine și-a doborât competiția mai bine are parte de coroniță, premiu, diplomă. Este bine că în viață mai sunt și jocuri de echipă!

La începutul carierei doream să fac totul singură, să demonstrez că pot, celor din jur dar mai ales mie. După un timp mi-am dorit succesul de echipă, îmi demonstrasem valoarea de care aveam nevoie ca sa mă validez, deja nu mai era interesant. E drept, coechipierii de tras și de împărțit succesul au fost aleși cu grijă.

Citește și articolul (click pe titlu) Diferența dintre ”nu pot” și ”nu pot încă”

Ce consideri tu a fi succes? Ceva ce se vede sau ceva ce se simte?

Săptămâna trecută s-a difuzat la TV o emisiune pe care am filmat-o în primăvară. Realizatoarea m-a căutat, eu m-am eschivat, i-am dat alte recomandări dar ea a vrut cu mine și pentru că încerca să găsească soluții la orice probleme ridicam eu (spațiu, participanți, acorduri semnate etc etc) am decis să mă mobilizez. Am avut mici emoții pentru că nu era doar imaginea mea, era și a ei în joc și a tuturor celor care au participat la realizarea emisiunii. Emisiunea a ieșit foarte bine, s-a filmat mult și ce a fost selectat și s-a difuzat a fost ales bine (nah, profesioniști oamenii).

În aceeași săptămâna am ținut un curs pentru persoane cu dizabilități, voluntar, la cererea angajatorilor lor. Emoțiile mele au fost mult mai mari, chiar mi-am dorit să iasă bine, să le vorbesc pe limba lor, să înțeleagă ce spun și să le fie de folos. Au fost minunați, două grupe de persoane de vârste diferite, au participat, au fost captivați, și-au oferit suport unii altora, după cele patru ore de vorbit continuu eram ca un fluture, mi-a ieșit, nu a fost ușor dar a meritat!

A fost o săptămână cu aprecieri, unele din afara și altele din înăuntru.

M-am bucurat foarte mult pentru fiecare mesaj pe care l-am primit. Vă mulțumesc.

Adevărata competiție

Adevărata competiție în viața ta este cu persoana din oglindă! Trebuie să fii mai bun decât tine, cel de ieri și deja ești pe drumul (TĂU!!!) către succes.

Părinții mei nu m-au comparat cu ceilalți și nu mi-au pus această povară în spate.

Când aveam ceva de comentat sau comparat, mama îmi spunea să merg să mă uit în oglindă, acolo este persoana cu care să mă măsor sau persoana pe care să dau vina.

Citește și (click pe titlu) Vrei să fii mai mult? Fă mai mult !

Asumare

Prin exercițiu de a te uita în oglinda îți asumi ce vezi, îți place sau nu. Tu râzi, tu plângi, tu ești responsabilul și când e bine și când e greu.

Mediul ne influențează cu siguranță dar cei care știu să ia lămâile și să facă limonadă din ele sunt cu adevărat învingători.

Succesul altora trebuie să te inspire și să te motiveze.

Succesul altora este dovada faptului că se poate.

Sunt oameni care resimt succesul celor din jur ca un eșec personal. Ei consideră că orice reușită ține de noroc și dau vina pe soartă pentru că ei nu au norocul mult dorit.

Este o vorba din bătrâni cum că norocul ți-l mai faci și singur. Cum? Muncind, mult, serios, cu pasiune, atunci când alții se distrează, atunci când alții dorm, conștiincios, pe termen lung.

Toți cei care știu care e treaba cu norocul se bucură pentru reușita altora, știu că ce se vede e un vârf de aisberg.

Sunt norocoasă că am alături oameni faini, care se bucură pentru mine așa cum mă bucur și eu pentru ei, care muncesc la ore la care sunt și eu trează și alături de care facem o lume mai buna.

 

 

Leave a Reply