Buletin lunar Mai 2019

Buletin lunar Mai 2019

1280 710 AnaMaria

În fiecare lună, prin intermediul buletinului lunar, vă prezint articolele din luna precedentă dar și alte evenimente, înregistrări, interviuri etc.

Pe pagina FB Financial Parenting găsiți în plus filme și articole referitoare la copii, dezvoltare personală, inovații, acțiuni care salvează planeta și altele.

În luna Aprilie am postat 14 articole noi.

Îmi doresc să găsiți pe site-ul meu informație, inspirație și motivație.

Vă mulțumesc tuturor celor care mă ajutați să îmi transmit mai departe mesajul legat de importanța educației financiare, prin susținerea cu like când vă place sau share când considerați că informația este utilă și pentru alții.

Articole noi, referitoare la copii:

Un articol care descrie dezvoltarea copilului în primii aproape 10 ani de viață și momentele în care încrederea se construiește, cu ajutorul celor din jur: Cum crești un copil cu încredere în el

Oportunitățile de învățare apar la tot pasul. Discutați cu copiii voștri și explicați-le, pe limba lor, lucrurile pe care le văd și le aud.

5 lecții de viață pentru un copil, într-o singură zi

Scriu cu drag cursurile care mi se cer, atât pentru copii cât și pentru adulți.

Cursurile mele, programul ”de prosperitate” pentru copii și adulți

Copii ne aud prin casă ce și cum vorbim.

Destul de devreme aud ”trebuie să plătim rata”, ”ai plătit banca?”, ”nu am bani acum, avem de plătit rata la bancă”. Ce este rata la bancă? Ce este un împrumut? Când și cum luăm un împrumut, indiferent daca este vorba de bani sau de o jucărie?

Mami, tati, ce e rata la bancă?

Indiferent de obiceiurile pe care le aveți, de preferințele voastre, explicați-le copiilor ce sărbătorim de fiecare dacă când avem câte o sărbătoare, spuneți-le ce faceți voi în familie și ce fac alții, vorbiți despre asemănări și diferențe, deschideți-le gândirea.

Dați sărbătorilor sens pentru copiii voștri!

Un articol în care spun cât a costat fericirea copilului meu cu această ocazie, a iepurașului care vine cu cadouri. Un cadou, mai mare sau mai mic, va fi întotdeauna pregătit pentru copilul meu atunci când și alți copii primesc cadouri și nu este vorba despre bani. Vedeți în articol.

De ce copilul meu va primi cadou de iepuraș

Articole noi, referitoare la adulți:

Am început luna cu buletinul lunar. Sunt cititori care caută acest buletin lunar pentru că nu apucă să citească toate articolele când sunt postate. Găsiți 10 articole noi în Buletinul lunar din Aprilie.

Buletin lunar, Aprilie 2019

Un interviu pentru o comunitate foarte frumoasă!

Interviu pentru comunitatea Happymoms

Am scris și despre interviul dar Ruxandrei pentru Neața cu Răzvan și Dani, am discutat despre buget.

Interviu pentru Neata cu Razvan și Dani, educația financiară

Programul de prosperitate, după cum îl denumesc eu, este și pentru adulți, părinți sau nu.

Cursurile mele, programul ”de prosperitate” pentru copii și adulți

Despre ce este fondul de urgență am tot zis și scris. Dar ce facem cu banii aceștia? Îi ținem la saltea sau în cont la bancă sau îi investim sau… Vedeți în articol: Ce faci cu banii din fondul de urgență?

Știu că uneori aș putea face anumite lucruri să fie mai simple dar am motivele mele pentru care totuși nu o fac. De ce?

De ce nu fac să fie mai simplu?

Este ușor să pierzi șirul nevoilor și să ajungi înglodat în datorii, într-o situația din care cu greu și după mult timp reușești să ieși. Am descris câteva motive identificate de mine în cei 20 de ani de activitate în bancă.

Patru motive din care unii au ajuns înglodați în datorii

Dacă suntem atenți, vedem oportunități de învăățare peste tot. Doar noi știm informațiile pe care deja copilul le deține și ce putem adăuga astfel încât informația să aibă sens pentru copil. Luna aceasta încerc sa va scriu un articol ca să vedeți continuarea subiectului ”grija față de client” în legătură cu contractul Elenei.

5 lecții de viață pentru un copil, într-o singură zi

De când am familia mea parcă mai mult țin la ritualurile din familie. Și de Paște, avem ritualurile noastre.

Ritualurile noastre de Paște

În ziua în care am vopsit ouăle mi-am adus aminte de o doamnă care făcea niște ouă deosebite. Apoi niște întrebări nu mi-au mai dat pace …. citiți în Oul de la tanti Vichi SAU ce lăsăm în urma noastră

 

Antreprenoriat și parenting

Am acceptat provocarea de la BiziLive de a face parte din echipa de realizatori.

În acest sens, o sa invit în platoul BiziLive persoane care sunt antreprenori și în special persoane care au renunțat la munca în corporație pentru a sări în antreprenoriat, de cele mai multe ori din dorința de a-și crește copiii altfel.

Se poate? Este greu sau ușor? Care sunt dificultățile de care s-a lovit fiecare? Ce a fost, poate, mai simplu decât se așteptau? În cât timp vin banii din activitatea pe care au ales-o? Plus o listă de întrebări specifice activității fiecărui invitat.

Prima emisiune o puteți urmări aici: https://www.youtube.com/watch?v=G_P2VnhEahw

 

În luna Mai:

De sâmbătă 4 Mai începe o nouă serie de cursanți cursul online înregistrat Tu si banii tăi!

Este un curs care schimbă vieți! Citiți aici: Ce spun participanții de la cursul Tu și banii tăi! Să pornim la drum

O să lansez în categoria CUMPĂRĂ un curs dedicat dezvoltării copilului între 0 și 3 ani,  importanța acestor primi 3 ani din viața unui copil, influența lor și pregătirea pentru succes.

Pe data de 7 Mai o să fiu speaker la întâlnirea lunară a comunității Smart Mums. Și nu mă duc doar cu informație de calitate ci și cu premii frumoase.

O să am două emisiuni, cu două invitate minunate, la BiziLive. Emisiunile se anunță cu câteva zile înainte. Dați going la eveniment pentru a primi notificare când începe emisiunea.

 

Vă doresc să aveți o lună plină de realizări!

Anamaria

Leave a Reply